Stefaann876
Početnik
- Poruka
- 3
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A njih je koliko ukupno ili procentualno tamo?
Budimo realni,ni 2% nasih ljudi tamo nema ni blizu toliko para mesecno
Da, naročito će velika IT firma (to su one sa dobrim platama) da zaposli nekoga na crno...![]()
Nema, budimo realni. Ali mene interesuje iskljucivo tih 2%. Razmisljam izmedju Engleske i Malte, imam mogucnost da odem u Englesku gde je plata veca, ali i troskovi zivota su veci i razmisljam za Maltu gde bi mi plata bila manja, ali su i troskovi zivota manji. To je taj problem koji ne mogu da resim i zbog toga se raspitujem u vezi Malte. Da li ima neko ko je u tih 2%, a da je slucajno svratio na forum.
- - - - - - - - - -
Nisam ja ni pomislio o zaposljavanju na crno.
Pa sad, ako možeš bez problema (čitaj: legalno) da se zaposliš i u Engleskoj i na Malti, onda to znači da imaš EU ili EWR pasoš. Zar onda nije bolje razmišljati o odlasku u države u kojima se mnogo bolje plaća (i od Engleske), ali sa nešto razumnijim troškovima života? Recimo Nemačka, Švajcarska (ovde je skupo, ali se može živeti u DE/A/FR/I a raditi u CH), Luksemburg (slično, život u B/DE/FR, rad u LUX), cela Skandinavija, Holandija, itd?
Imam EU pasos i nemam problema sa zaposlenjem u EU, ali imam problem sa (ne)znanjem jezika (drugih osim engleskog). Osim engleski ne znam ni jedan drugi jezik, tako da Nemacka ili CH ne dolaze u obzir zbog toga. Zbog toga samo UK, Irska ili Malta dolaze u obzir. Cuo sam da se u Holandiji moze dobiti posao sa znanjem engleskog, ali da ce se ipak ocekivati da se u nekom pristojnom roku nauci holandski.
Sve to zavisi od delatnosti i firme. I u Nemačkoj, CH, Skandinaviji, itd. imaš veće firme i posebno velike koncerne gde je govorni jezik engleski (a ne lokalni jezik), i to je sasvim dovoljno za normalan rad. U programerskim vodama to nije problem ni u manjim firmama.
Slazem se sa tobom, ali ostaje realni problem boravka u Nemackoj bez znanja nemackog jezika. Za Holandiju kazu da nije tako i da veliki broj gradjana zna engleski sto samo po sebe znaci da bez problema moze da se podmiruju sve potrebe koje covek ima van radnog vremena. U vezi Skandinavije skoro vise i da ne razmisljam, a za CH nisam imao nikad nikakav kontakt sa nekim svojim kolegom da mi kaze kako se tamo moze dobiti posao.
@ MidHealer
Da pokusam da ti pojasnim zasto je znanje jezika vazno u mom poslu.
Pozdrav svima, i ja planiram krajem marta sa devojkom na maltu, najgora varijanta - na nevidjeno, ali nemam izbora. Ukoliko neko ide u top periodu nek se javi, ako mu trebaju cimeri, ili drustvo
Pozdrav svima, i ja planiram krajem marta sa devojkom na maltu, najgora varijanta - na nevidjeno, ali nemam izbora. Ukoliko neko ide u top periodu nek se javi, ako mu trebaju cimeri, ili drustvo
Pozdrav svima,
Da li je neko cuo za agenciju/posrednika ili sta je vec "drzavljanstvomalta" covek se zove Milos? Oglasava se na svim sajtovima za trazenje posla u inostranstvu kao sredjuju sve od papira bilo da je radna dozvola, drzavljanstvo, posao i placa se po realizaciji ali ima neka taksa obrade papira od 10-20e.
Sad to nisu neke pare ali opet da se proveri posto danas svega ima i znaju ljudi da im niko nece doci na kucu za 20e pa se usudjuju na sve.![]()
Cao,i decko i ja planiramo da idemo na nevidjeno kao i vi,samo sto mi mozemo tek sredinom avgusta da bi skupili pare,pa ako zelite da cekate do tad ili kojim slucajem ne odete,javite se da se dogovorimo))
Kako se dobija njihova residence permit? Koliko dugo mora da se bude tamo, jel je to licna karta i da li se moze imati njihova residence permit i strani pasos? Hvala unapred, pozdrav!![]()
Kako se dobija njihova residence permit? Koliko dugo mora da se bude tamo, jel je to licna karta i da li se moze imati njihova residence permit i strani pasos? Hvala unapred, pozdrav!![]()