Malta

to je otprilike plan kako mi je on kazao da dodjem e sad ja sam sa njim u zadnje vreme slabo u kontaktu tako da neznam sve do detalja.. ali dobro zato ste vi tu..:) sta Slovenci imaju da traze na Granici nije mi jasno kesa imam jos da im pokazem pasos i sta jos hoce???

to za jedan euro moze ali juce . neslusaj bajke i neidi vizom voz 70 eura i traze povratnu kartu na granici.
idi busom jeftinija karta a da kupis kartu za jedan euro mozes ali godinu dana unapred neslusaj price i ja sam posao tako pa kada sam stigao u trvizo na aerodrom karta bez taksi i ostalih gluposti je bila 350 eura. ako hoces ti se kockaj meni nije imao ko da objasni pa sam sam proso sve a lepo ti se prica kako da u stedis ali zavisi mozda si avanturista pa volis izazove

:super:, hvala Pimbe.. da te pitam jel mi osiguranje neophodno..

Mogu ti bez problema traziti osiguranje na granici,sta te kosta da ga uzmes na 10-15 dana kod Delte ili Unique kosta oko 25 eura,ne isplati se rizikovati. I mogu Slovenci drkadzije da ti i traze da pokazes koliko love nosis sa sobom,za jedan dan boravka u EU moras da imas oko 65 Eura,tako da nemoj da ides sa 1000 eura,a da im kazes da ostajes mesec dana,mogu da te uredno vrate,izivljavaju se nevidjeno...

Mogu ti bez problema traziti osiguranje na granici,sta te kosta da ga uzmes na 10-15 dana kod Delte ili Unique kosta oko 25 eura,ne isplati se rizikovati. I mogu Slovenci drkadzije da ti i traze da pokazes koliko love nosis sa sobom,za jedan dan boravka u EU moras da imas oko 65 Eura,tako da nemoj da ides sa 1000 eura,a da im kazes da ostajes mesec dana,mogu da te uredno vrate,izivljavaju se nevidjeno...

Al koi su retardi ako neko ima all inclusive placeno i 3 kartice znas kad bi me vratili..reko bi mu da sam znao da ce ti biti zena tu poneo bih kesh:evil:

Ljudi nemojte da ste tvrdoglavi i to nase srpsko mi pa mi to jeste tako ali na granici je malo drugacije.ako uzmete osiguranje na 15 dana za tih 15 dana morate imati 66 puta 15 dana toliko eura da bi prosli i pozivno pismo ali da nebi trosio vreme intyerneta rekao sam koim busom kazes im sta hoces nenaplaciju uslugu. pozdrav

Ljudi nemojte da ste tvrdoglavi i to nase srpsko mi pa mi to jeste tako ali na granici je malo drugacije.ako uzmete osiguranje na 15 dana za tih 15 dana morate imati 66 puta 15 dana toliko eura da bi prosli i pozivno pismo ali da nebi trosio vreme intyerneta rekao sam koim busom kazes im sta hoces nenaplaciju uslugu. pozdrav

To i ja kazem,ne vredi se bosti sa rogatim :evil:!!! Sta ces,postujes pravila,sve radis po propisima,uplatis sva osiguranja,povratne karte,rezervacije,i miran si...:ok: U suprotnom,zavisis od carinikovog raspolozenja....

Ljudi budite realni a ne ko ja ako ima neko da vas doceka i malo da vam posveti paznju jednostavno ako je na malti neko vreme pa da i ocekujete da vam moze pomoci ja sam imao vise srece nego pameti i naravno imam moje UZICE ali uraditi ovo kao ja je ludost ludo da ludje nemoze biti ali kazem ljudi imao sam srece i znam engleski pa ono.
ja vam jedino mogu pomoci tako sto vam mogu ustedeti malo para na put jeftinije se nemoze stici na maltu od ovoga sto ja znam.
pozdrav

Interesuje me kako stoje stvari sto se tice posla za lekare na Malti?
Da li ima nasih lekara koji rade na Malti?
Koja je procedura prilikom nostrifikacije diplome, odnosno da li je potrebno nostrifikovati diplomu?
Kolike su plate lekara na Malti i da li postoji potreba za lekarima posto bih otisao sa verenicom koja je takodje zavrsila medicinu.
Svaka infomacija je dobrodosla...
Unapred hvala

Ima nasih lekara, hirurga, anesteticara, babica, sestara i fizioterapeuta. Cak i veterinara :D
Nostrifikacija je potrebna, a procedura je ista kao i za Englesku, posto Malteri copy/paste englesko zakonodavstvo.
Za plate neznam, a necu da lupetam, verovatno nisu lose dok su ti ljudi jos uvek na Mlati.
Par doktora, koje ja znam, radi u drzavnoj bolnici, St.Luke i Mather Dei, a rest u privatnom sektoru, St.James hospital i ostalim...
Guglaj malo, mislim da na St.James sajtu ima job offer.

Nadam se da sam pomogao...

bigg mazzi svaka čast na hrabrosti!!! :super::super::super:
zanima me kakve si konkretne probleme imao oko nalaženja smeštaja i posla i koji si posao tražio?
Kad budeš imao vremena i živaca zamolio bih te da mi malo detaljnije opišeš ceo put do Malte sa svim papirima koji su ti trebali i da li si u Veneciji morao da noćiš ili ne i da li ti je bila potrebna rezervacija smeštaja u Veneciji da bi te pustili...
Unapred hvala...

Probleme sam imao takve sto na maltu sam trbao stici za 100 eura ane za450 .
ako si sam stan je papren kao i hoteli gde odsedas dok nenadjes stan. posao nemozes naci ako te neko ne preporuci.moze i na crno nije problem ali maltezi to iskoriscavaju pa su satnice mizerne. ali ide sezona pa ce malo biti bolje prace se tanjiri i igrati tvis za sudoperom . treba vremena da se snadjete ja nisam imao nista od toga ni vreme ni para ali sam imao zvezdu vodilju i naravno U Z I C E
LJudi samo hrabro ali ne i ludo . ja sam imao vise srece nego pameti .zato nije problem pitaj te ja cu vam sve objasniti ono sto znam i pomoci onoliko koliko mogu i sta zanam. necu mozda odmah odgovoriti jer je intenet ovde skup mislim internet kafe. sat vremena 2.30 eura a za te pare moze se kupiti hrana da se prezivi jedan dan.

Back