Maloletnik za volanom

Nekako sam skont'o da ti je pre bilo mišljenje malo drugačije...NHF Nego, ja mislim da sa 16 treba da se može za prikoličara polagati...auto sa 12-13 :D:D S jedne strane, ima tih klinaca koji bolje (i duže) voze od ovih vozača sa dozvolama (nevažno žene ili muškarci)...Ali ipak mislim da sve treba u svoje vreme...Mada mi nije jasno kako amerima daju da sa 16 polažu, jer njihov prosečan auto je 1,5m duži od prosečnog europskog (dobro, možda ne 1,5 ali je barem 1 m :lol:)

Nekako sam skont'o da ti je pre bilo mišljenje malo drugačije...NHF Nego, ja mislim da sa 16 treba da se može za prikoličara polagati...auto sa 12-13 :D:D S jedne strane, ima tih klinaca koji bolje (i duže) voze od ovih vozača sa dozvolama (nevažno žene ili muškarci)...Ali ipak mislim da sve treba u svoje vreme...Mada mi nije jasno kako amerima daju da sa 16 polažu, jer njihov prosečan auto je 1,5m duži od prosečnog europskog (dobro, možda ne 1,5 ali je barem 1 m :lol:)

koliko ja znam, tamo ti imas milion ogranicenja prilikom polaganja. ti do 21 mislim ili 22 god imas raznorazne restrikcije po pitanju voznje.
ne znam zasigurno, neka kaze neko odande.

Imam 17 godina...uskoro bih ,nadam se, trebalo da polozim vozacki ispit...medjutim,interesuje me da li cu iako sam kao maloletnik polozila voznju moci samostalno da vozim sa navrsenih 18 godina (u januaru) ili cu morati da cekam da prodje 1 godina od mog polaganja,tj koliko traje probna dozvola??? :)

Dobro profesionalci u voznji kad smo vec kod ovakve teme , sad i mene zanima kakava je razlika izmedju maloletnika bez dozvole za volanom i nekog fosila (bake ili deke) koji recimo ima jedno 80-90 godina i ima regularnu dozvolu i pritom svi mi znamo kakve reflekse imaju ljudi od stari 100 godina.Tako da ja iskreno ne vidim ni jedan dobar argument da se mali napada jer je nas zakon sviranje qrcicu... toliko ;)

Dobro profesionalci u voznji kad smo vec kod ovakve teme , sad i mene zanima kakava je razlika izmedju maloletnika bez dozvole za volanom i nekog fosila (bake ili deke) koji recimo ima jedno 80-90 godina i ima regularnu dozvolu i pritom svi mi znamo kakve reflekse imaju ljudi od stari 100 godina.Tako da ja iskreno ne vidim ni jedan dobar argument da se mali napada jer je nas zakon sviranje qrcicu... toliko ;)

Pa ništa, ti si totalno u pravu, al ti ovi vajni poštovaoci zakona to neće priznati. Dok sam bio maloljetan, a vozim od 12. godine, vozio sam svuda, i po gradu i po magistrali, i vozio sam bolje od velikog broja vozača sa dozvolom... Danas dajem đetetu auto, vozi što sa mnom što sam i mogu da kažem da čak vozi i opreznije od mene... Vozi sporije od mene, mada ne znam koliko to znači jer ja dosta brzo vozim, i veoma je koncentrisan na vožnju... Isto vozi i kad je sa mnom i kad je sam, a nije od one đece koja će da puknu gas da ih neko vidi i da se ludiraju da škripe gume... jednom riječju, isti je kao što sam ja bio kad sam vozio njegovih godina, samo što sam ja mnogo više od njega volio da nagazim po gasu, al na otvorenom, ne da me neko vidi, nego zato što poslije kilometara i kilometara u autu i dan danas tako vozim, jednostavno volim takvu vožnju.

Razlika između maloljetnika i fosila je što fosili voze 30 km/h, a maloljetnici što brže veća je faca. Mada ima i izuzetaka, kao što je ziketov mali. E sad da li on tako vozi i kada je sam u autu. Jer ja kada sam položio pa stari se vozi sa mnom ipak vozim sporije, kada idem sam onda malo nagazim. :D Ali ne tamo gdje ne može da se stisne gas i malo požuri.
Mada i ti fosili mogu da ugroze svojim (ne) refleksima. Da pregaze nekoga, da nekom pređe u traku jer mu koncetracija nije na nivou itd...

Razlika između maloljetnika i fosila je što fosili voze 30 km/h, a maloljetnici što brže veća je faca. Mada ima i izuzetaka, kao što je ziketov mali. E sad da li on tako vozi i kada je sam u autu. Jer ja kada sam položio pa stari se vozi sa mnom ipak vozim sporije, kada idem sam onda malo nagazim. :D Ali ne tamo gdje ne može da se stisne gas i malo požuri.
Mada i ti fosili mogu da ugroze svojim (ne) refleksima. Da pregaze nekoga, da nekom pređe u traku jer mu koncetracija nije na nivou itd...

E pa znao sam da ćeš na to da se pozoveš :D Al pazi, prvo, nije moje dijete, nego je iz familije, gledam ga bukvalno ko moje jer je masu na mene povukao, kažu da smo isti :mrgreen: I nijesam ja neko ko je njemu prvi put dao auto da vozi bez ikakve kontrole... Ja znam u svakom trenutku kuda se on kreće i šta radi, tako da provjereno znam kako vozi to auto, i barem za moje kriterijume je to sasvim ok, vozi mnogo "lakše" nego ja :D

Ma ok bez uvrede, ne kažem da on divlja kada je sam u autu.
Ima ih takvih koji su kao bubice dok je sa njima neko stariji, a kada su sami su gori nego kamikaze.
Ja sam otprilike isti kada je stari tu ili kada vozim sam. Jedino kada vozim ipak malo brže vozim, ali bez divljanja, makazica i ostalih samoubilačkih radnji. :D

No ja vozim najsporije kada keva ide sa mnom. Zato što ja kada pređem 60 viče polako, pazi, ne žuri. Ili ako uletiš u krivinu malo brže opet ista priča, polako, ne juri, ne trkaj se. E onda da ne bi slušao zvocanje vozim 50. Ili se posvađamo pa joj kažem evo ti kad znaš pa ti vozi. A skoro sam bio poludio, idemo autom nešto do grada, nisam ja išao puno brzo možda malo iznad 40-ak. Izleće mi neka budala sa parkinga i ja naravno po kočnici. Viče ona meni pa polako kuda juriš! Reko vozio sam 40, a evo ti sada ću da idem kako tebi odgovara. Sreća pa bila je nedelja, prazna ulica i vozio sam samo na kvačilu u prvoj 300 m. Uz komentar: Eto jel dovoljno sporo ili treba da izađem da guram.

Slucaj je sledeci, imam 16 godina ove godine punim 17 8-) .Kola sam poceo konstantno da vozam pre par meseci.Zanima me sta ce biti ako me panduri uhvate?Jel' mi se odlaze polaganje?Zaustavili su me jednom ali sam ih poznavao, pa su samo rekli "Pazi se, ima za*ebanih, oni ti nece progledati kroz prste"
Inace, zivim u malom mestu, lokalne policajce poznajem, sa njima nemam problema, ali problem su oni koji dolaze iz obliznjeg grada.
Jel' iko kao maloletan imao ovakvih iskustava?
Pozdrav

Ja bih ti zabranio polaganje do 30e a pijanima bih oduzimao po kratkom postupku

Ma ok bez uvrede, ne kažem da on divlja kada je sam u autu.
Ima ih takvih koji su kao bubice dok je sa njima neko stariji, a kada su sami su gori nego kamikaze.
Ja sam otprilike isti kada je stari tu ili kada vozim sam. Jedino kada vozim ipak malo brže vozim, ali bez divljanja, makazica i ostalih samoubilačkih radnji. :D

No ja vozim najsporije kada keva ide sa mnom. Zato što ja kada pređem 60 viče polako, pazi, ne žuri. Ili ako uletiš u krivinu malo brže opet ista priča, polako, ne juri, ne trkaj se. E onda da ne bi slušao zvocanje vozim 50. Ili se posvađamo pa joj kažem evo ti kad znaš pa ti vozi. A skoro sam bio poludio, idemo autom nešto do grada, nisam ja išao puno brzo možda malo iznad 40-ak. Izleće mi neka budala sa parkinga i ja naravno po kočnici. Viče ona meni pa polako kuda juriš! Reko vozio sam 40, a evo ti sada ću da idem kako tebi odgovara. Sreća pa bila je nedelja, prazna ulica i vozio sam samo na kvačilu u prvoj 300 m. Uz komentar: Eto jel dovoljno sporo ili treba da izađem da guram.

Ma kakva uvreda, ni govora o tome :D
Ee, baš kako to kažeš, on voli malo brže, al nema straha od mene što se toga tiče pa da gas i kad sam ja tu i kad nijesam, ali, što ti kažeš, bez samoubilačkih radnji.
Znaš kako... oni kojima smeta kako vozim ne moraju da se voze sa mnom, uvijek imaju autobus na raspolaganju :mrgreen: Inače, ne podnosim kad mi neko priča kako da vozim dok vozim, moja je majka jednom tako zamalo završila izbačena na magistrali :lol: Od tada se nešto i ne vozi sa mnom puno, van grada gotovo nikako :lol:

Ja poštujem što mi ćale kaže, jer ipak ja vozim tek 6 godina, a on 46. :D Ali on nema da zvoca, nego može samo da mi da neki koristan savjet. Mada ni kad je on sa mnom ne vozim po ograničenjima, da se držim striktno 50 (pogotovo ako poznajem put i znam gdje ima policije). Ali poludim kada mi majka počne da zvoca koja nema ni položeno.
Ja ne znam kako je moj djed izdržao u autu 40 i kusur godina sa mojom babom u autu. Ja se nisam mogao sa njima da vozim samo zbog toga što baba paničari bez potrebe i govori djedu kako da vozi.
Ako naiđe na kamion ona odma počne da kuka: Jooj Mirko kako ćeš sad, vid' kamion kol'ki je ispred. Kako ćeš ga obić?
Kada krene da ga obilazi ona ni ne vidi put jer je na suvozačevom mjestu viče: Polako Mirko nemoj, ne možeš ga obić, dugačak je. A ono nema iz suprotnog smjera ni jedan auto ni na vidiku.
I tako još gomilu stvari koje su me živcirale.
Meni je jedom nešto počela da prigovara pa sam rekao, evo ti pa vozi ako znaš, jer ja sam duduk i nemam pojma o vožnji. :D Dalje nije prigovarala.

Ja poštujem što mi ćale kaže, jer ipak ja vozim tek 6 godina, a on 46. :D Ali on nema da zvoca, nego može samo da mi da neki koristan savjet. Mada ni kad je on sa mnom ne vozim po ograničenjima, da se držim striktno 50 (pogotovo ako poznajem put i znam gdje ima policije). Ali poludim kada mi majka počne da zvoca koja nema ni položeno.
Ja ne znam kako je moj djed izdržao u autu 40 i kusur godina sa mojom babom u autu. Ja se nisam mogao sa njima da vozim samo zbog toga što baba paničari bez potrebe i govori djedu kako da vozi.
Ako naiđe na kamion ona odma počne da kuka: Jooj Mirko kako ćeš sad, vid' kamion kol'ki je ispred. Kako ćeš ga obić?
Kada krene da ga obilazi ona ni ne vidi put jer je na suvozačevom mjestu viče: Polako Mirko nemoj, ne možeš ga obić, dugačak je. A ono nema iz suprotnog smjera ni jedan auto ni na vidiku.
I tako još gomilu stvari koje su me živcirale.
Meni je jedom nešto počela da prigovara pa sam rekao, evo ti pa vozi ako znaš, jer ja sam duduk i nemam pojma o vožnji. :D Dalje nije prigovarala.

Ma ja pizdim od toga ali baš, onda kad neko počne da mi prigovara i pridikuje ja onda još više puknem po gasu i kažem da ću ići koliko auto može ako ne ućuti :hahaha: A pogotovo kad mi prigovara majka koja nije vozila niđe van Crne Gore, a ja prešao kilometre i kilometre po bijelom svijetu... A ona pored svog auta i pored mene da je vozim ide na more kombijem :hahaha:

Back