Malo obavestenje

Izvinte,jel može da se preporuči jedna galerija u Beogradu,u kojoj ni jedan komad nije promašaj,za razliku od skoro svih ostalih,a ono što može da se vidi,moglo bi da zainteresuje sve ljubitelje slikarstva.Vlasnik je vrlo cenjen medju poznavaocima i to zasluženo.Inače on sedi tamo i priča sa svima,koji udju i interesuje ih likovna umetnost.On je i trgovac,ali od njega se mogu čuti i saznati izvanredne stvari.
Ovo pitam Goscicu za dopuštenje,da ne bi ispala reklama.Mislim,nije galerija moja,ipak!

Prepade me sa persiranjem.Galerija se zove Prima i nalazi se na uglu Čubrine i Ivan Begove.Izgleda kao da je propala još krajem prošlog veka i može neko i da se uplaši da udje,ali nemojte se bojati.Slobodno napred.Sve što vas zanima pitajte čoveka,koga će te zateći tamo,vlasnika.I tada...priči nikad kraja.Otprilike ga cene po znanju kao Kusovca,s tim što se ovaj razume i u tržišne vrednosti.Od grafika,preko crteža,gvaševa,akvarela,sve do ulja.Ako vas budu interesovale,cene su vrlo pristupačne,s tim što možete uvek pitati i za popust.Baš bi voleo i da naša moderator ode tamo i da javi utiske,da ne bude da sam odlepio hvaleći "tamo nekog".Moram još jednom da ponovim.Tamo nema promašaja.Ako neko nadje neki komad da ne valja,neka javi!
Eto trudio sam se koliko sam god mogao da ne izgleda kao reklama.Hvala na prilici,ali ovo je za opšte dobro!!!

Ajde udji,pa javi kakvi su utisci.Ako treba da ti dam preporuku,ali onda "rizikuješ" jedan lep doček i da slušaš jedno dugačko predavanje o slikarstvu sa ovih prostora.Ima svega.Može se kupiti crtež probranih naših slikara za male pare.Npr. Ljube Ivanovića iz 1921.Malo pariskih skica,malo ovog,malo onog...moderne umetnosti,ulja intimista naših čuvenih,a nikad te niko tamo neće prevariti,pa čak ni za cenu.Da ne zaboravim,skoro je tamo bilo Veljka Stanojevića.I ulja i akvareli...mislim da je ostao još neki crtež.Možeš pazariti još uvek neki Šejkin crtež...ma ne mogu da se setim čega još sve ne.Ivan Radović iz 1917,Ivan Tabaković,studije za keramiku,lavirani tuševi,kolaži.Nedeljko Gvozdenović u raznim tehnikama.Jako je interesantan Miro Glavurtić,Vlada Veličković iz `65,`57,Mića Popović...Uf,ne mogu više...Danas radi do 15 h,a radnim danom 10-13 i 17-20.

Sad sam se uvalio!Nadam se da će te i vi deliti moju oduševljenost.
Postavka se stalno menja,jer se stvari i prodaju.Onda dolaze nove... itd.
Ja malo nisam reper dal je nešto jeftino ili skupo,ali pošto dosta poznajem beogradske prodavce i galerije ovde može da se nadje nešto čega slabo ima na drugim mestima,a i jeftinije je sigurno.Ako bude nešto trebalo,pitajte.

Malo obavestenje - daje se na znanje da necu biti neko vreme skroz redovna na forumu, pa vas molim za lepo ponasanje (a vidim da ste mi dobri i kulturni :P) i strpljenje za odgovore sto ovde, a sto na pp.Voli vas bre vasa Goscicaaaa! :lol:

Back