Mali problem sa psihijatrom

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako je , jadan svemoguci Bog nema moc da spreci demone.
Jbt neki od ovih postova kao da smo u 14 veku.
I kako se to pada pod uticaj demona ?
Najpijaniji lik u mom komšiluku je bio pokojni sveštenik.

Kako osvešta koju kuću, tako popije i po rakiju, što da ne. Do večeri više ne zna gde je pošao i odakle je došao.

Zato sto mi je jako prijalo , i dalo mi je razne slobode koje nisam imao trezan.
Moj otac je bio alkoholičar. Kada je bio pijan, bio je veseo, opušten,
grlio nas je. Umeo je da stane za sebe i da ne dovzoljava da mu neko
prelazi granice. A kad je trezan, katastrofa. Ni bliskosti sa nama, niti
ume za sebe da stane. Meni se realno više sviđao pijan, a valjda i
samome sebi. Prestajao je sam više puta da pije, bez ičije pomoći.
Kada je mama umrla, ponovo je počeo da pije i pio godinu dana i
plakao. Prestane opet da pije i zove me da plače u slušalicu pola
sata. Ja pomislila da je opet počeo da pije. Ali nije. Naučio je da plače
trezan. Posle toga nikada više nije pio.
Dakle, to što radiš kad si pijan, nauči da radiš kad si trezan i slobodan
si. Svako dobro. :heart:

Idem kod psihijatra vec par meseci u pokusaju da batalim alkohol , danas smo imali vrh seansu do samog kraja gde je rekla nesto sto mi je duboko zasmetalo , rekla je da me je par puta sam Bog spasio zato sto sam pomesao alkohol i sedative , na sta sam ja odgovorio ako Bog postoji on mi je i dao taj poremecaj i nagone , na sta je ona odgovorila da sam ja kriv za to.
Prvo , kako to osoba bira svoje poremecaje i nagone ? Ako Bog postoji onda sigurno je on taj koji nam podari ta sranja punim srcem , toliko mi je zasmetalo da cu morati da joj spomenem ovo na sledecoj seansi , znaci cak i naucnicima religija ispere mozak u nekim slucajevima.\
Mislim da je ova tema vise za psihologiju da me ne bi napali njeni slicnomisljenici na religiji , sta vi mislite o njenom komentaru ?

slushaj ako zhelish da batalish onda nema potrebe da diskutujesh sa psihjatrom
svakako je procedura u DE da u klinici izvrsis tretman detoksikacije alkohola
zatim sve ostalo

slushaj ako zhelish da batalish onda nema potrebe da diskutujesh sa psihjatrom
svakako je procedura u DE da u klinici izvrsis tretman detoksikacije alkohola
zatim sve ostalo
Detoksijacija je gotova , samo sto mi je Bog podario ( ako verujes u Boga ) ankciozno/depresivni poremecaj koji me opet vuce ka flasi kad stvari deluju neizdrzivo , prosle godine sam spojio vise od pola godine bez kapi i stvari se nisu mnogo promenile ,. prokleti demoni a :D

Pokusao sam i to verovao ili ne, uvek se zavrsi isto , pokusao sam i da neko bude pored mene i da me kontrolise , ni to nije upalilo jer ja sutradan nastavim itd. Jedino resenje je totalno iskljucenje alkohola.
Ti baš imaš taj gen za alkoholizam. Ovo što sam napisao da piješ samo pivo to nije zaebancija, jedan lik je je tvrdo pio samo pivo a pre toga je bio alkos na rakiji.
Ne znam kako je to, ja kad se napijem onda sutra možeš da mi ponudiš hiljadu evra, ne bih uzeo kap alkohola. Boli me celo telo čini mi se grudi oće da mi eksplodiraju

Ti baš imaš taj gen za alkoholizam. Ovo što sam napisao da piješ samo pivo to nije zaebancija, jedan lik je je tvrdo pio samo pivo a pre toga je bio alkos na rakiji.
Ne znam kako je to, ja kad se napijem onda sutra možeš da mi ponudiš hiljadu evra, ne bih uzeo kap alkohola. Boli me celo telo čini mi se grudi oće da mi eksplodiraju
Upravo u tome i jeste razlika , ja mogu da popusim paklu cigareta pijan i sutradan ne bih zapalio cigaretu ni za hiljadu evra sto ti kazes , dok neko jednostavno ne moze da ih batali uz ili bez alkohola.

Upravo u tome i jeste razlika , ja mogu da popusim paklu cigareta pijan i sutradan ne bih zapalio cigaretu ni za hiljadu evra sto ti kazes , dok neko jednostavno ne moze da ih batali uz ili bez alkohola.
Ma ja nikad nisam pušio nego posle pijanstva imam utisak da hoće pluća da mi eksplodiraju. Sad se napijem jednom - dva puta mesečno a inače popijem svakog dana nešto.
Ti si bajo težak slučaj, nemam saveta za tebe nisam tvoja kategorija :D

Da je ovo tačno pshilogija i psihijatrija ne bi bili potrebni. Poremećaji su podsvesni mehanizmi nad kojima mi nemamo kontrolu. Da imamo pa poremećaji bi se lečili u roku od odmah. Ko svesno želi sebi poremećaje i patnju? 🤔
Niko svesno ne bira mentalne poremećaje. Alkoholizam je zavisnost, a tokom vremena, pored alkoholizma javlja se i anksiozni poremećaj, socijalna fobija..

Nisam psiholog, ovo pišem jer imam u porodici alkoholičara koji je sada i depresivan i ima socijalnu fobiju. Odbija da se leči.

Tema nije za psihologiju

Jeste zašto što je reč o alkoholizmu koji spada u bolesti zavisnosti.

@LazaB psihijatar je usput spomenula Boga..to je uzrečica koju koriste i vernici i ateisti.

Mislim da si pogrešio i pdf i psihijatra. Prvi put čujem da psihijatar krivi čoveka koji je došao po pomoć. A ovde će ti svi vernici naravno opravdavati psihijatra jer je pomenuo boga. Da su na tvom mestu, zacutali bi. Naravno, svi treba da preuzmemo odgovornost za ono što možemo, ali postoji vreme za to. Prvo se čovek mora dovesti u psihički funkcionalno stanje da bi to mogao. To i jeste posao psihijatra.
Ti se ovo zezas?

NIje me ktivila , samo je bacila komentar da me je Bog spasio , i onda da sam ja kriv za svoje stanje a ne Bog , standardne price da sve dobro dolazi od Boga a sve lose od demona i ljudi , iskreno me je razocarala malo , iako je mnogo dobra osoba i ozbiljan profesionalac.
To jeste malo retardirano i glupavo, ali je to klasicna fora u religijama.

U sustini je glupo da pominje Boga, jer ionako vec postoje ko zna koliko tih religijskih grupa za podrsku, kod nas i po raznim manastirima; i ko je vernik, vec bi isao tamo, a ne kod nje.

Da sam ja alkoholicar, to pominjanje Boga bi me isto izrazito iznerviralo ako sam dosao kod sekularnog doktora, tako da taj deo razumem. Ako ona hoce da bude nesekularni doktor psihijatar, ima po manastirima sigurno masa takvog posla.

Kazi joj da si ateista, i da ti to pominjanje Boga ne pomaze, ako vec nisi do sada, valjda ce toliko da razume.

To zaista nema veze sa profesijom. Hajde da te je napickarala sto ne preuzimas odgovornost, to je vec ok pljuvanje.

To jeste malo retardirano i glupavo, ali je to klasicna fora u religijama.

U sustini je glupo da pominje Boga, jer ionako vec postoje ko zna koliko tih religijskih grupa za podrsku, kod nas i po raznim manastirima; i ko je vernik, vec bi isao tamo, a ne kod nje.

Da sam ja alkoholicar, to pominjanje Boga bi me isto izrazito iznerviralo ako sam dosao kod sekularnog doktora, tako da taj deo razumem. Ako ona hoce da bude nesekularni doktor psihijatar, ima po manastirima sigurno masa takvog posla.

Kazi joj da si ateista, i da ti to pominjanje Boga ne pomaze, ako vec nisi do sada, valjda ce toliko da razume.

To zaista nema veze sa profesijom. Hajde da te je napickarala sto ne preuzimas odgovornost, to je vec ok pljuvanje.
Cak je spominjala i horosjop jednom , dvaput , sto je jos gluplje od religije , ali opet nista ozbiljno niti vezano za moju terapiju , samo onako usput spomene pa mi nije smetalo.

Back