Mali problem sa CAM karticom za digitalnu televiziju

bnesty

Početnik
Poruka
4
Juče mi je SBB ugradio karticu marke SMARDTV, CAS verzija Conax 5.0 zbog digitalnog prijema kanala

Svaki put kad upalim TV, lg 32LN5400 na ekranu se pojavi sivi prozor sa porukom "authentication in Progress, please wait" i nekih 30-60 sec radi nekakvo "ucitavanje" i pokazuje crtice i procente od 0% pa sve dok ne stigne do 100%. To sam primetio jos dok je bio momak iz SBB ali nije bio nešto rečit osim to ti je do TV. Ja sam skinuo nanoviji firmware za moj TV objavljen pre 5 meseci. Medjutim to nije nista pomoglo.

Jel ima neko iskustva i ideju da li mogu nekako "isključiti " tu poruku, malo je bzv da svaki put kad upalim TV preko ekrana , cekam minut da ona prodje

Unaored hvala na odgovorima i pomoci

Evo sasvim slučajni juče reših problem, pa da podelim sa vama možda nekom nekad pomogne.
Slučajno sam malo istraživao dugmiće na daljinskom pošto sad skoro svi imaju neku funkciju nakon uvođenja digitalnih kanala. Dugme "guide" koje daje opciju za najavu programa je nakon što sam ga pristisnuo tražilo da unesem tačno vreme u memoriju TVa. Nakon toga prvo sledeće uključenje TV i više nema sivog prozora koji nešto tamo proverava :)

Back