"...Proplanak je okruzen sa svih strana sumom, kao oko trepavicama.
Do malocas onu pomalo rastrkanu idilu, sada je dopunila zbijenost u gomili, u kojoj je svako mogao da pronade svoje zadovoljstvo.
Nas dvoje smo najpre stajali po strani.
Vidokrug je bio ispunjen golisavim telima koja su se neprestano micala i citavu figuru koju su cinili, svakog narednog trena su iznova menjali kako bi nam se jos vise dopali. Svaki pokret je bio na mestu i nista nije bilo suvisno. Iz gomile su sevali guzovi, dlakave jamice, raznovrsni piculjci, karamele, svrdla i stanglice, pihtijasti baloni do onih tvrdih kao orah.
Nismo cekali da nas pozovu. Skoro neprimetno smo se pomesali sa njima, i od tada, decaka sa kojim sam dosla potpuno sam izgubila iz vida. Sve se zamrsilo kao zmijsko gnezdo. Nisam mogla vise da razlikujem ko se kada i koliko zadrzavao u meni, niti sam znala u ciji vrc zavlacim prste ili jezicak, a jos manje koliko sam puta progutala jedan te isti smolasti curetak.
Lezala sam na telima i tela su lezala na meni. I lebdela sam. Pogotovu kada sam osetila finu rucicu jedne devojcice kojom pokusava da mi dosegne rubove, a onda je vadi, da bi je ponovo uvukla. Suma se vrtela oko mene pa sam morala da zatvorim oci.
Kada sam ih otvorila ugledala sam gore na vrhu proplanka cobanina sa stapom kako nam se priblizava. Jos jednom sam pogledala u tom pravcu. Cobanin je u stvari bio moj muz. U tom sam se prenula iz sna, i vrisnula. Onda sam pogledala oko sebe. Ike je vec ustao i verovatno izasao u setnju. Laknulo mi je sto je to bio samo san, pa sam se vratila nazad i nastavila da se prisecam jos nekih scena koje sam propustila. Usput sam se malo dirala po stomaku i nize.
Da mi je svake noci ovakvih suma.
Nakon što sam sve ovo ispricala svom ljubavniku Tojku, rekao mi je da sam sanjala san vrlo slican jednoj prici koju je napisao neki Australijanac, i koja se zove "Falusna suma".
Meni je drago ako je tako, jer smo se mi onda na neki nacin i upoznali, zar ne? Ali ne samo zbog ovoga, sve vise verujem da svako od nas sanja isti san, samo ne u isto vreme, pa zato valjda nastaju i price da ne bi bas sve izgledalo nestvarno..."