MALA SVRAKA,HRANJENJE POMOC.

Ma nema veze @mimi's mom, svraka i ovako nije kljucala te semenke. Bitno je da su klinci našli neki drugi način da se uključe umesto da nose svraku okolo, a to da li će ona to da jede je manje bitno. Ima roditelje odozgo koji siđu i tutunu joj nešto u kljun.

A devojčici jesam pokušao da uđem u trag ali bez mnogo uspeha jer nije iz ovog kraja.

Devojka i ja smo na ulici pronasli vranu koja nije mogla da leti. Odneli smo je veterinaru i on je rekao da krilo nije slomljeno i da je najverovatnije isteglila neki ligament. Pretpostavio je da ce joj za oporavak trebati od par dana do dve - tri nedelje.
Mi je vec desetak dana drzimo na tavanu zgrade i hranimo, ali kad tad ce je neko pronaci i izbaciti a i cini se da joj bas ne prija da bude tamo sama zatvorena. Ako ima neko da bi uzeo da je neguje a da je iz NS ili okoline neka se javi mi cemo je doneti do vas. Sutra i u sredu idemo za Beograd pa je mozemo doneti i do Bg....

Ne znam za vrane ali spušteno krilo koje liči na povredjeno je kod paratifusa kod golubova odnosno salmonele. Takva ptica treba da pije antibiotik 7 dana koji se dozira u vodu. Ukucaj na internetu "bolestan golub" i videćeš postupak, mislim da bi tako trebao da postupiš, osim ako to nije mala vrana pa još ne zna da leti.

Nasao sam ptica svrake, i zao mi da ugine....
cime da ga hranim,koliko cesto , kojim kolicinama, i dali da mu dajem vodu,i kako ?

imao si sreće da te nisu napali "iz familije"
ja sam imao par neprijatnih sluačjeva neznajući da, iako su ispali, da su čuvani od cele socijalizovane populacije

ali bilo kako bilo sada kada je kod tebe, jako je važno da ga sem na stan i hranu naučiš i da leti
to radiš sa pokaznom vežbom pošto su to izuzetno inteligentne ptice i dobro pamte
dakle otvoriš prozor i pokažeš šta treba da radi

gavran ne napušta ženku a živi 77 godina
šta ti je ptičji mozak - nisu čuli za fensi život i promene partnera
nego onako ko nekad, to ti je što ti je ćuti i trpi, iz ove se kože u drugu ne može

Back