mala sirena

-Eva-:
Mala Sirena kao bajka razlikuje se od Diznijevog crtaća.
U bajci se vratila i pretvorila u pjenu, a crtać... jedino sam gledala Ariel sa onom okruglom ribom Kalipso i nadrndanim rakom Sebastijanom.

da da nashminkali za amer decu da se ne sekiraju :)
andersen bas ima neke ludilo bajke... bas ima teskih momenata
koji je to bio vek, 19 18???
ok moze se to negde pogledati
:I

majcheki:
ne, ne verujem da je bio pedofil ali mi se čini da je bio neki alkos... Nije taj baš bio normalan, nije, nije...

cula sam da je bio gay
i chajkovski
ebiga da bi bio "kreativan" valjda morash da budes lud da bi to radio...
ako ste citali beskrajnu prichu pa ima jedan odeljak aharaji
to su neki ruzni crvi koji su plakali koliko su ruzni...ali od tih suza je nastajalo neko do jaja srebro...filigran
i onda je lik imao moc i sredio im je da budu shareni i da budu veseli..oni su ga zamolili
i onda su postali sareni lakrdijashi i onda su rasturili to nezhno srebro. e jes malo shuplje :)
bolela ih ona stvar...kao ima scena on se budi i shareni klovn leptiri skakucu obesno po filigranskom gradu :(

ok verujem da vas ima da ste citali pametnije knjige ali eto slobodna dryhava
toliko necu vise. mislim da necu
ja volim tu knjigu tad sam josh imala obicaj da citam..bas je sharena bas je za igricu

limunada:
Bili?:shock: Kad?:roll: I ti mi to tek sad kazes?:lol: :lol: :lol:

ma mislio je na crvenkapu...ta je bila na 1000 a vuk i sedam jarica na 700 dojch marki zato su uveli 700 niko to nije shvatio jer nije gledao sushtinu..sta sam sad htela da kazem : ))
a snezana je na 1 marki
ne znam uvalili su ti falisifikate

limunada:
ej,sad ,jagodice ,pa posle je lovac ozivio,cini mi se...:) i svi su zivjeli sretno do kraja zivota...;) mada ,sad skoro i da se ne sjecam sadrzaja bajki,ali pamtim da su Grimove odisale pozitivnom atmosferom,dok su Andersenove bile nekako da se smrznes...valjda zbog "Ledene kraljice"...:)

pau svakoj imash neko klanje :)
al kao poshto sizaklao azdahu onda je to ok posto je ionako bila zla..doduse kod diznija imamo fine azdahe.
mislim svejedno mi je ali zavisi odakle gledash

e da i ledena kraljica..shta to bese

bata i seka pa je bata zaglavio kod ledene kraljice i zasto mu je tamo bilo dobro??? voleo je klizanje
a seka je isla da ga spase...zapala je bila kod nekih razbojinka secam se
hahah ledena tj snezna kraljica
covece !!!! pa s kraljica nije bash pozitivan lik
mislim u bajci
:III ?

Hvala Limunado. Slabo se secam te price, ali bila mi je jezovita nekako.
A knjiga koje sam se najvise plasila bio je Anticev Garavi sokak sa grozno morbidnim ilustracijama.
Jel se seca neko?

ne znam mene je ta knjiga dirnula :cry: garavi sokak

oduvek sam se poistovecivala sa divljim ciganima. ta vatra u oku je i kod mene prisutna

oh:(
nije mi bilo jasno kako tamo neka ganci ima plave ochi jeee recesivni geni

uf...bash su mi bile potrebne bajke

hvala ljudi lakse cu da spavam !!!
:)

da, vuk nije progutao lovca nego valjda babu, pa crvenu pa je lovac sredio stvar, mushki princip
a onaj muchenik sa jaricima je jeo kamenje..pa sad ti ne budi okrutan : (
ok dosta suble

meshine s glavama????
a kakve su te glave a kakve meshine
i shta ti rade :)
uf dobro je da nisam imala tu knjigu!!!

hahahh a shto su ciganima dali otvorene glave..kao koja je ideja simbolika

joooooooooooooooj neko mi piushe!!! neko me voli
mora da je rajko

pa mozhda su ga tukli lokalni cigani pa im se osvetio tako :)
a ono sve preko neduzhnog deteta tj tebe
e ima neki sajt da tumaci snove pogledacu
ne smem medju ljude jer apstiniram pa nisam normalna..a kad nisam mejdu ljudima onda poludim pochnemda vidim djavolei da telepatishem . mogla bih da pryim raju da sam medijumn
ajde necu da budem medju ljudima...
:I
sazalite se na mene

e ove poruke su mi ok..ovo sam ja pokrenula pa neka, stojim iza toga..sredicu samo one mnogo gadne

teardrop:
Greščica! Mala sirena se NIJE udala, jer svom izabraniku, zbog koga se odrekla divnog glasa, nije mogla da kaže da je ona ta čiju je pesmu čuo i u čiji se glas zaljubio. Vratila se u more i pretvorila u morsku penu. Tako kaže bajka H.K. Andersena :)
tako je cale. amerikanci su loma modernizovali tuznu pricu,klasika povrsnog potrosackog mentaliteta,. zapravo sve andersenove price su veoma tuzne, kakav je bio i njegov zivot.umro je u krajnjoj bedi, a tek posthumno je glorifikovan! kakva mizerija.
kada smo cale i ja bile male, isao je ruski crtani film, originalna verzija male sirene. scenu kada se ona pretvara u morsku penu, plivajuci prema dnu okeana, nikada necu zaboraviti.

?:
cula sam da je bio gay
i chajkovski
ebiga da bi bio "kreativan" valjda morash da budes lud da bi to radio...
ako ste citali beskrajnu prichu pa ima jedan odeljak aharaji
to su neki ruzni crvi koji su plakali koliko su ruzni...ali od tih suza je nastajalo neko do jaja srebro...filigran
i onda je lik imao moc i sredio im je da budu shareni i da budu veseli..oni su ga zamolili
i onda su postali sareni lakrdijashi i onda su rasturili to nezhno srebro. e jes malo shuplje :)
bolela ih ona stvar...kao ima scena on se budi i shareni klovn leptiri skakucu obesno po filigranskom gradu :(

ok verujem da vas ima da ste citali pametnije knjige ali eto slobodna dryhava
toliko necu vise. mislim da necu
ja volim tu knjigu tad sam josh imala obicaj da citam..bas je sharena bas je za igricu
Mihael Ende Beskrajna prica, zmaj srece Fuhur, junak Ahej, i mali uplaseni Baltazar Bastijan Buks u tavanu skole. i Mesecevo dete, i zaborav zemlje bajki, mracni haos i ludilo, i pustinja boja Goab i njen vladar lav Graograman...fantasticna knjiga!

...bas sad razmisljam...i negde mi i nije bitno kako je zavrsila....razmisljanjem o tome suvise ubacujem realnnost u neki svet koji je napravljen da bude daleko od stvarnosti....svet maste koji kako odrastamo razume sve manje i manje ljudi...
...mi zene smo rasle dugo godina sa potajnom verom da ce naici princ na belom konju koji ce nas voleti do kraja zivota....vremenom i losim iskustvima ta vera se gasila...retko ko jos uvek ima hrabrosti da veruje u nju....jer za to jeste potrebna hrabrost....
...i cela ideja sa malom sirenom je ideja koja ide u skladu sa decijim neiskvarenim srcem...i odatle toliko hrabrosti za sve njene postupke....
...iz ove pozicije je jako tesko pricati sta bi ko dao...svi smo mi dovoljno sebicni da bih sada u svojim uljuljkanim zivotima razmisljali o tako velikim stvarima..(izuzev majcinskih instikata koje jos uvek ne poznajem ali verujem da su jaki...i verovatno retko iskreni)
...i neko je spomenuo da lepota nije fizicka vec da ide iznutra...sa tim stavom se potpuno slazem...

Struja:
Mihael Ende Beskrajna prica, zmaj srece Fuhur, junak Ahej, i mali uplaseni Baltazar Bastijan Buks u tavanu skole. i Mesecevo dete, i zaborav zemlje bajki, mracni haos i ludilo, i pustinja boja Goab i njen vladar lav Graograman...fantasticna knjiga!

jeste..ja je mnogo volim:)

Bliss:
...
...i neko je spomenuo da lepota nije fizicka vec da ide iznutra...sa tim stavom se potpuno slazem...

da da i sad na ovu opasku sve zhene bacaju karmine i idu da brishu svoje poruke u "max factor i sve o tome"... ah kajem se kajem se...lepota dolazi iznuta. esi ti bacila svoj???
ma bas super pristupate tome nauchno.....fascinantno je
ja bih se navukla da pochnem jace.....

?:
da li biste pristale da budete ruzhne ako je zauzvrat
a) zdravlje vashe mame da
b) zdravlje vasheg deteta da
c) zdravlje vasheg supruga-momka da
d) zdravlje vashe kres sheme ne
// mala sirena je izgubila glas da bi dobila noge da bi se upoznala s tipom. valjda : )
// tj nije ga izgubila nego ga je dala zbog tipa. a noge su je stalno bolele. kako se zavrsilo // ne secam se. to ako se josh neko ne seca. a ko se seca kraja

pozdrav od mene voditelja. :I

.................

Back