mala sirena

jbt, sve te bajke su u stvari teski crnjaci..pazi, recimo, uspavana lepotica...spavala bi ona i hiljadu godina da ne dodje princ..mislim, sta je tu poenta..mosh biti lepa i pametna i mila i dobra-sve dz\abe..ako se ON ne pojavi:?

volim pinokia..i macka u cizmama..i te normalne bajke..

Moj odgovor je, DA, ako bi to bila cena zdravlja mojih najvoljenijih.

Kad smo vec kod bajki, jeste li citale "Sunce dever i Neva Nevichica"?
Preporucujem da je procitate svojim klincima... inace, moja omiljena...
Pisala ju je I. Brlic-Mazuranic. Super bajkopisac.

teardrop:
Greščica! Mala sirena se NIJE udala, jer svom izabraniku, zbog koga se odrekla divnog glasa, nije mogla da kaže da je ona ta čiju je pesmu čuo i u čiji se glas zaljubio. Vratila se u more i pretvorila u morsku penu. Tako kaže bajka H.K. Andersena :)

STVARNOOOOO???? :shock:
Hoces da kazes da ja zivim u zabludi vise od 20 godina da je mala sirena ziva i zivi srecno???:shock:
Kako laze ova Disney-eva kompanija sto pravi crtane!!! :mad: :mad:

E i ja nesto nisam nikad narocito voljela Andersenove bajke.Nekako su mi sumorne...:? Kad je bajka,onda brate,neka bude sa srecnim krajem...Ako toga nema ni u bajkama,pa gdje ce onda biti...?:) Inace Grimove bajke mi se svidjaju ,a "Price iz davnine"mi je draga uspomena na prvi razred osnovne skole...Skoro negdje na sajmu sam vidjela jednu knjigu bajki...kakve ilustracije,stvarno prelijepe... Eh...da su bile samo malo jeftinije kupila bi ih...:)
Odlutah od teme....ali kad moze jagodica,sto ne bi mogla i ja...:wink:

teardrop:
Greščica! Mala sirena se NIJE udala, jer svom izabraniku, zbog koga se odrekla divnog glasa, nije mogla da kaže da je ona ta čiju je pesmu čuo i u čiji se glas zaljubio. Vratila se u more i pretvorila u morsku penu. Tako kaže bajka H.K. Andersena :)

:(
el mu ovo dodje ko susret preko neta

limunada:

e da grimove su do jaja simpatichne rasporio vuk lovca il kako beshe : )))) sve jet o krvavo kad pogledash ali meni je to ok..ima sve to poyadinu
e ok : ))))
e probacu da ne beyim od teme shto je bilo bilo je!

limunada:
E i ja nesto nisam nikad narocito voljela Andersenove bajke.Nekako su mi sumorne...:? Kad je bajka,onda brate,neka bude sa srecnim krajem...Ako toga nema ni u bajkama,pa gdje ce onda biti...?:) Inace Grimove bajke mi se svidjaju ,a "Price iz davnine"mi je draga uspomena na prvi razred osnovne skole...Skoro negdje na sajmu sam vidjela jednu knjigu bajki...kakve ilustracije,stvarno prelijepe... Eh...da su bile samo malo jeftinije kupila bi ih...:)

ja bas sad vrtim neke bajke....po glavi ok ovu
i onda kao nije to bas tako lgupo, to jeb ash pouka iz zivota...ali sad sam to shvatila

joj nisam se javila a poludela sam :)))
a ebote shta da radim samo ih ebavam to je zbog glupog posta
!
kao srecna sam
ebo ti demone
ok niste se drzali teme al to mi je milo za drago
ok ako se budem drzala drzacu se : )))
cao

?:
da li biste pristale da budete ruzhne ako je zauzvrat
a) zdravlje vashe mame
b) zdravlje vasheg deteta
c) zdravlje vasheg supruga-momka
:I

Da, pristala bih za sve njih...S tim što bih za zdravlje svoje dece (kada bih mogla da biram) pristala na SVE!
A bajka o Maloj sireni ima dva različita kraja-jedan originalan, koji je tužan :-( , kada se pretvara u morsku penu i drugi srećan, Diznijev, kada uspeva da pridobije svoju ljubav. :-D
Uf, a ove Andersenove bajke ne da su bizarne, strašno, pa ja ne smem da ih čitam, a kamoli deci da pročitam imali bi noćne more.

mackica ns:
:shock: :? :cry: :cry: :cry:
O, Bože, i to je bajka za decu...

Ima strava bajke za decu, pisala je Hrvatica Ivana Brlić Mažuranić. Knjiga se zove Priče iz davnine.
E, to su lepe priče; poučne, sa hepiendom... Čitala sam ih ponovo pre možda godinu dana:smile:

Ne znam šta je to... Ne mogu da se setim a zvuči mi poznato. Jel znaš naslov neke pričice?

Mala Sirena kao bajka razlikuje se od Diznijevog crtaća.
U bajci se vratila i pretvorila u pjenu, a crtać... jedino sam gledala Ariel sa onom okruglom ribom Kalipso i nadrndanim rakom Sebastijanom.

mackica ns:
:shock: :? :cry: :cry: :cry:
O, Bože, i to je bajka za decu...

Ima strava bajke za decu, pisala je Hrvatica Ivana Brlić Mažuranić. Knjiga se zove Priče iz davnine.
E, to su lepe priče; poučne, sa hepiendom... Čitala sam ih ponovo pre možda godinu dana:smile:

Sad si me podsetila... :)
Prva tri razreda osnovne skola sam zavrsila u Hrvatskoj i to nam je bila lektira.

jagodica:
e da grimove su do jaja simpatichne rasporio vuk lovca il kako beshe : )))) sve jet o krvavo kad pogledash ali meni je to ok..ima sve to poyadinu
e ok : ))))
e probacu da ne beyim od teme shto je bilo bilo je!

ej,sad ,jagodice ,pa posle je lovac ozivio,cini mi se...:) i svi su zivjeli sretno do kraja zivota...;) mada ,sad skoro i da se ne sjecam sadrzaja bajki,ali pamtim da su Grimove odisale pozitivnom atmosferom,dok su Andersenove bile nekako da se smrznes...valjda zbog "Ledene kraljice"...:)

limunada:
ej,sad ,jagodice ,pa posle je lovac ozivio,cini mi se...:) i svi su zivjeli sretno do kraja zivota...;) mada ,sad skoro i da se ne sjecam sadrzaja bajki,ali pamtim da su Grimove odisale pozitivnom atmosferom,dok su Andersenove bile nekako da se smrznes...valjda zbog "Ledene kraljice"...:)
Naročito dok su likovi braće Grim bili na novčanici od ' iljadu Dojč marki, a ??? :lol:

ra-ta-tat:
ja to više vidim ... mislim tu lepotu, kao simbol za duhovnu čistotu i uzvišenost
i pitanje bi se moglo preformulisati u: da li biste prodali dušu đavolu da bi pomogli nekoj dragoj osobi?

veoma retko se negde priča o lepoti, a pri tom misli na fizičku lepotu isključivo, napravili ste grešku u tom tumačenju

naravno da je najlakše odreći se fizičkog izgleda, i onako je prolazan... ali prodati dušu, to je večno prokletstvo

ne, ne bih to ni zbog koga uradila jer je moja ličnost, pa i moja ljudska bit kao takva neraskidivi deo moje egzistencije i "dati" lepotu znači izvršiti samoubistvo

ne ne ja sam bas mislila na lepotu zensku. pretpostavljam da redovno izlazish odrapana i dlakava na ulicu???

ra-ta-tat:
ne, ne bih to ni zbog koga uradila jer je moja ličnost, pa i moja ljudska bit kao takva neraskidivi deo moje egzistencije i "dati" lepotu znači izvršiti samoubistvo

ok ovo je tesko zamislivo...ako je dete tvoje u pitanju
?
ebiga to ne mozhemo da zhamislimo to mogu keve mozda posto jeto instinkt. valjda

malavelika:
Zbog svega navedenog, osim zdravlja svoje kres-kombinacije :) bih pristala da budem ruzna. A, jel' bas mnooooogo ruzna, ili onako...ruznjikava? :)

ma to se ja teshim poshto sam dlakava :)
pa ruznjikava da ne posecujesh frizera depilatora i to
to se ja teshim
:cool:
kao ocu da ste moji sledbenici poshto ja to ne radim a mene mrzi u stvari a i menja me nekako ne bih sada

Back