Mala Afrička priča

Da dobijete nagradno putovanje, koju od navedenih destinacija u Africi bi izabrali ?

• Tanzanija

• Kenija

• Namibija

• JAR

• Sejseli

• Uganda

• Zambija

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Alisa u zemlji čuda

Buduća legenda
Poruka
26.424
Nama je vodič rekao da mužjaci slonova idu sami, bez obzira na godine, tj.zreli mužjaci, a ženke su sa mladima i često bude nekoliko ženki zajedno sa mladuncima.
Navodno mužjaci hoće da napadaju mlade, agresivni su prema njima i posmatraju ih kao rivale iako su njihovi potomci pa ženke odvode mlade da bi ih sačuvale.

Alisa u zemlji čuda

Buduća legenda
Poruka
26.424
E da, sad sam pronašla fotku na kojoj se vidi plaža našeg hotela.
Osim što su talasi ogromni, voda puna travuljine koja pliva po površini i obmotava se oko celog tela što se i vidi na obali koja je prepuna trave, imali smo domoroce na plaži koji su fizički bili odvojeni konopcem od nas i nisu smeli da priđu, ali su nas gledali preko konopca i non-stop dobacivali da nešto kupimo. Znači, hotelska plaža je otpala odmah.

Uploaded with ImageShack.us

Alisa u zemlji čuda

Buduća legenda
Poruka
26.424
Alternativa je bilo kupanje u jednom od bezbroj bazena hotelskog kompleksa i mm uopšte nije imao primedbi :D,

Uploaded with ImageShack.us

ali je meni baš bilo truba da se kupam u bazenu pored okeana.
Odlasci u samostalnom aranžmanu izvan hotelskog kompleksa su bili strogo zabranjeni, pogotovo na neke divlje plaže. Mogli smo samo da sednemo u taksi ispred hotela i da nas odvede u centar Mombase gde je civilizacija na nešto višem nivou, ali čim padne mrak, preporuka je da se vratimo nazad.

ljubce

Aktivan član
Poruka
1.205
E posle... par dana odmora , pisemo dalje
Connie_cleaning-glasses.gif

Stali smo kod povratka u kamp, koji smo inace totalno drugacije zamisljali, mada kad razmislim malo bolje, sta ocekivati za cenu od 65 eura dnevno, od cega 35 ide drzavi, a u 30 treba da udju gorivo, 3 obroka, profit agencije, smestaj, vodic... :think:
Kamp od 7-8 satora ogradjen je drvenom ogradom, u cijem je sklopu i natkrivena nazovi kuhinja sa stolovima, gde se jede "prste da polizes"
girl_yes3.gif

Predvece se pojavljuje 5-6 pripadnika plemena "Masai", dvojca pale vatru, a ostali se rasporedjuje oko kampa, kaze Dzejson da nas oni cuvaju ako neka zivotinja zaluta.. gledam ih onako bose, mrsave, "naoruzane" stapovima"... ne izgledaju bas "profesionalno"
dwarf.gif
, ali prica se da znaju oni lava da utepaju i to iz cista mira
king.gif

Vecera, malo caskanje uz vatricu, i odlazak na spavanje u dvokrevetni sator, rano se ustaje, iz razloga sto je Dzejson zamislio da docekamo izlazak sunca u savani...
negative.gif

Lezemo onako sa sve carapama, pantalonama i dukserom
lazy2.gif
, i vec posle "rekao bih pet minuta" nas budi vodic, vreme je za pokret.
sad.gif

Napolju mrkli mrak, ja nervozan,zbunjen, neispavan, ne ustaje mi se...gledam Dacu, pere zube, umiva se... "stanje redovno"
unknown.gif
... nije mi bas jasno zasto se nisam pobunio i batalio ovu ideju oko ranog polaska, ali dobro, prezivecu
Connie_threaten.gif

Posle nocne voznje "stize spektakl"
boredom.gif

Daca ko Daca odusevljena
girl_wacko.gif
, znate vec kakve su zene, romantika , izlasci, zalasci sunca, "sto ostaju zauvek u secanju"...
nea.gif
ma mene su da vam kazem pravo uvek smarale takve fotke i opisi, ali ajde necu da cenzurisem, ispostovacu proceduru zbog ...fotografa
girl_bye2.gif

ab%201%20copy.jpg

ab%202%20copy.jpg

ab%203%20copy.jpg

ab%204%20copy.jpg

ljubce

Aktivan član
Poruka
1.205
E posle "fantazije od jutra", nailazimo na gospodje zirafe
pleasantry.gif

one uglavnom ne idu same, vec su u dobrom drustvu, i uvek spremne na poziranje:D

as%201%20copy.jpg

Visina im dostize taman toliko da ako zivite na drugom spratu, mogu da vam vire kroz prozor:eek:... 5 metara bez rogova:hahaha:
Kenija je inace "najmnogozirafnija" zemlja na svetu, sa blizu 50000 ovih malisana:)
a one opravdavaju kenijsku nacionalnost, brzinom... u trku dostizu 60km na sat:eek:

as%204%20copy.jpg

as%203%20copy.jpg

Poradja se stojeci, tako da mladunce pada na zemlju sa visine od 2 metra:think:
Odmah po rodjenju visoko je blizu 2 metra i tezi oko pedesetak kilograma, a vec posle sat vremena moze da trckara okolo, mada je tada najlaksi plen za lavove i ostale predatore. Kazu da preko 70% ne dostigne zrelost, vec ih u prvoj godini zivota neko pojede:(

as%202%20copy.jpg

Nije dzabe nazvana grandiozna gospodja, koja sve gleda sa visine, krupnim smedjim ocima, zasticenim dugim crnim trepavicama...

as%207%20copy.jpg

Uz pomoc lepljivog jezika duzine pola metra
greeting.gif
hrani se liscem i granjem akacije, i raznih drugih biljaka, na njenu srecu svako vislje drvo je samo njeno... :think:i mozda slonovo koji ga srusi pa obrsti
lol.gif

Vodu reetko pije, i da bi to izvela mora da se bavi akrobatikom, razmacinjuci prednje noge do maximuma, a cesto i da klekne, a tada postaje plen
acute.gif

u stojecem polozaju se vrlo uspesno brani, sutiranjem kopitom velikom silinom, a jedan jedini udarac moze da smrska lobanju lavu, pa je zato niko i ne dira
biggrin.gif

as%206%20copy.jpg

as%205%20copy.jpg

ljubce

Aktivan član
Poruka
1.205
Dragi, kako te Damajante nazva, "Poaro"
hi.gif

Nije mi namera da polemisem sa tobom na ovoj temi, ali osecam potrebu da ti odgovorim

To da li si ti ziveo tamo, ne daje ti za pravo da iznosis nekorektne i netacne zakljucke, ja mozda mogu da "slazem" neku informaciju o zivotinjama, jer nesto sam nacuo, nesto procito, nesto izmislio
lol.gif
,
ali sto se tice dovodjenja u pitanje dinamike samog putovanja, stvarno nema smisla.:dontunderstand:

Sve, ama bas sve fotografije, smo mi napravili, i svaki dogadjaj se zaista desio
grin.gif

Ne znam sta je cilj tvojih postova na ovoj temi, ali voleo bi da se ukljucis u istu na pravi nacin kada si vec ziveo tamo... kaci fotke, ispricaj neku anegdotu, pruzi informacije, jednostavno svaki post ti je "mrsav" i kratak, i u njima sve nesto podpitujes i zakljucujes bez objasnjenja...:think:

Na konstantaciju i sopstveno iskustvo "Elins"vezano za plazu koju je ona imala, odgovorio si u smislu da su plaze od Mombase... Zanzibara i ostalih mesta rajske... jesu rajske, ali ona nije ni rekla da nisu, a evo ja cu umesto tebe slikovito to da objasnim
pleasantry.gif

DSCN2860%20copy.jpg

Ajde sada da demantujem tvoje znanje-informacije, o pocetku migracija 2010 godine:think:

Za pocetak migracije su dinamican proces koji prkosi predvidjanjima, i skoro da je nemoguce da pocne u isto vreme kao ranijh godina,
pardon.gif

zna se samo da je pocetak moguc od JUNA DO AVGUSTA
pardon.gif

Sto se tice prosle godine, na nasu srecu pocele su 23 juna, a pun ti je net dokaza o tome, evo ti jedan link pa pogledaj malo, nije moguce da se i ovi podaci ne poklapaju...
shok.gif

http://ezinearticles.com/?Masai-Mar...-Earlier-Than-Expected,-in-Earnest&id=4535728

Ajde ako te mrzi da citas clanak, evo izvadicu naslov i deo texta...

"Masai Mara Migration 2010 - Spectacle Begins Earlier Than Expected, in Earnest"

"At the time of posting this update, on June 23, 2010, there is a herd heading north that has already reached the Talek River and has started crossing. The animals are crossing in large numbers even though the waters on the river are still very low (even dry in some sections). The crossing, though slow due to low waters, is still spectacular when they create a huge cloud of dust as they cross on the drier sections. Prides of lions, together with other predators, are already having a feast as they take their positions along the crossing points".

Nije mi namera da te ovim postom uvredim, vec zelim da se na pravi nacin prikljucis temi
JC_cheers.gif

Ajd u zdravlje:D

Poslednja izmena:

j.e.l.e.n.a.

Elita
Poruka
15.184
Eeeee...nemojte da se svadjate na ovoj temi da ne radi ...:azdaja: :D :D :D

Ovo je PDF za uzivanje..ako ste u fazonu svadje i rasprave toga ima na Politici kol`ko hocete...budite fini i ne terajte me da brisem rasprave i spam
hvala :)

Poslednja izmena:

ljubce

Aktivan član
Poruka
1.205
Drustvo,
girl_pinkglassesf.gif
spruce_up.gif
girl_bye2.gif
girl_emo.gif
girl_cool.gif

hvala na tako lepim recima
pardon.gif
, stvarno mi je uzivanje druziti se sa vama, a nadam se i da ce neki od vas moci da se odazovu, kada Daca i ja, budemo organizovali susret forumasa u Vrscu, gde cemo se posle gradske ture, druziti uz rostilj i Vrsacko vino
****.gif

Mi nastavljamo dalje
blum1.gif
, malo cu probati ovih dana da ubrzam pricu i fotke sa safarija, iz razloga sto tek posle toga sledi prica i slicice iz Africke avanture, a i mislim da ove zivotinjke pocinju da
boredom.gif

Na redu je Africki bufalo...
Pored slona, lava, nosoroga, i leoparda, i ovaj rogonja pripada grupi pet ili kako se popularno na safariju zovu "big 5"
greeting.gif

Neko nepisano pravilo na safariju je, da je stvarno uspeo, tek ako si video sve zivotinje iz ove grupe:eek:

Nailazimo na krdo bufala kako pase

bi%201.jpg

bi%202.jpg

priblizavamo se veoma blizu krda

bi%204.jpg

Ja za rucicu da otvorim vrata, htedoh da izadjem i slikam se, ali Dzejson burno odreagova:"NOUUUU-NOUU", gledam ga ja bledo, "pa u cemu je sad problem"... izgledaju mi kao krdo pitomih tromih krava kako pase:dontunderstand:

"aaa, to ti je mozda najopasnija zivotinja po coveka u ovoj savani":eek:...:hahaha: e ludi su ovi crnci, koju god zivotinju da vidis, " e ta je najopasnija"
lol.gif
...
Ali stvarno je tako, posle nilskog konja, ova krava utepa najvise ljudi, a poznata je i pod nazivom "crna smrt":think: ja se nekako "pribojavo" lavova, leoparda i ostalih predatora, kad ono "trt", ispali oni dobrice
pleasantry.gif

Aee, bolje ista, nego nista, prilazimo na 7-8 metara, sto i nije bas dozvoljeno (Dzejsone care imaces baksis za $ veci
dance2.gif
), krivim se kroz prozor za sto bolji kadar, ne bi li imao bar jednu fotku sa ovim rogonjom..."fotoljubce" klikce-"klik klik", i evo fotkice
playboy.gif
, jes da mi malo "sasekla glavu", ali ja sam zadovoljan
negative.gif

bi%205.jpg

Propracen sam pogledima:lol:

bi%206.jpg

bi3.jpg

Na fotkama iznad im se vide bele fleke oko ociju, a sto su vece to je bufalo starije..,
Nisu bas lak plen za predatore, pa ih iz tog razloga jako retko i napadaju, u opasnosti su samo telad, ali bufala ih cuvaju u sredini i ne daju da im se pridje.
Ovi cudni rogovi mu izrastu u potpunosti, tek kad napuni 5-6 godina:)

bi%207.jpg

Naredne fotke nisu iz "Masai-Mare, nego "Nakurua", ali postavicu ih ovde da ne bi dvaput postavljao fotke jedne zivuljke
acute.gif

bi%209.jpg

bi%208.jpg

bi%200.jpg