Majstor sam, tim se dicim

Nista...:sad2:
Jbote kad tako pogledam :think:, ja imam diplomu inzenjera, a nemam pojma nista od toga.:lol:

Elektronac?

@Tema:
Majstor za struju uvek, nemamo srecu sa njom u familiji.

Krecenje mi nije najbolje ali znam da pravim malter i beton (moze i bez mesalice), znam da kopam (jos me nisu najurili iz firme), osnovno petljanje oko drveta i metala (ne snalazim se alatom na struju ali znam sa turpijom i cekicem).
Mozda se setim ili naucim jos nesto pa dopisem kasnije.

Kako te propustili ?

Pa nije se to ucilo tamo.;)
Apropo nisam bio.:nono3:

- - - - - - - - - -

Elektronac?

@Tema:
Majstor za struju uvek, nemamo srecu sa njom u familiji.

Krecenje mi nije najbolje ali znam da pravim malter i beton (moze i bez mesalice), znam da kopam (jos me nisu najurili iz firme), osnovno petljanje oko drveta i metala (ne snalazim se alatom na struju ali znam sa turpijom i cekicem).
Mozda se setim ili naucim jos nesto pa dopisem kasnije.

Ne, reko sam ti u PP ako se secas.

Znam ja i elektrotehniku i elektroniku u teoriji. Dobro ne znam sad ne znam koliko. Citao sam neke knjige sa ETF-a itd, iako to nije moj fax, ali nisam prakticno radio nista.

Одавно већ ништа не можеш да радиш на том пољу, јер је све већ направљено као готов производ, и то врло јефтино. Рецимо некад је була наука направити алармни систем за кућу, а данас коштају око 100€.
А и то што би могао да радиш, неће ти дозволити, изгубићеш рецимо гаранцију на колима или ће рачунар да блокира ако кренеш сам да чачкаш, па ти требају и програми и џекови да то ресетујеш.
А ја сам давних дана направио фини аларм изненађења у мојим колима, ако би неко нежељен сео укључила би се сирена, и то рецимо нико не би знао да деактивира јер сви лопови уче на типским алармима.

Али ето, дошла си нова времена, рецимо данас нема више оних старих мајстора за телевизоре, данас кад се поквари ТВ, мења се цео модул, и то није нека велика наука заменити, али модул може да кошта ђаво и по итд...

А са електротехником, па, можеш да држиш часове.

najbolji alarm na kolima je d premostis plus na alnaseru prekidacem koji je sakriven

pa moze da da kontakt ali nema verglanja

Можеш да премостиш од браве до анласера, али нису лопови будале, премосте они твој прекидач жицом док си рекао кекс.

А и ако ти не украду кола, украшће ти касетофон, акумулатор итд.. А пре тога ће ти разбити браву.

Моја маленкост је смислила добру ствар давно, неку врсту топузића који виси на унутрашњој страни врата и повезан је жицом на склопку. Кад се врата отворе, или кад се ауто дрма (а кад обијају ауто дрмају га), топузић се зањише, пипне лим врта који је наравно на маси, и проследи ту масу на склопку која одмах активира сирену.
Склопку сам давних дана направио сам, и систем је радио, испробано пар пута 90-тих.

Back