gost 41715
Elita
- Poruka
- 17.690
Samo si ti to trebao da objasnis RUSIMA koji su taj puc i smislili iz Moskve, i bili nezadovoljni spoljnom politikom Srbije jos iz doba vladavine Milana pa sve do Aleksandra Obrenovica, koji su posle srpsko-bugarskog rata 1885. i SanStefanskog ugovora sve vise postojala RUSOFOBI i okretali svoju spoljnu politiku prema Becu a ne Moskvi.To se zvanicnicima u Moskvi nije niti malo svidelo i preko svojih ljudi u srpskoj vojsci platili i narucili da se Alekdandra Obrenovic i njegova zena fizicki likvidira. I dalje mislim da je dolazak posle Petra I Kardjordjevica bilo dobra stvra za Srbiju ali kad procitam da su RUSI narucili taj puc samo se najezis.
Koji su to eklatantni primeri u istoriji rusko-srpskih odnosa?
- Recimo, Rusija je imala glavnu i odlučujuću ulogu u puču 1903. Ubistvom Aleksandra Obrenovića došlo je do nagle promene u srpskoj spoljnoj politici: uspostavljeni su bliski odnosi sa Rusijom. Ona nije ušla u Prvi svetski rat zbog svoje velike ljubavi prema Srbiji, već zbog svojih ogromnih finansijskih dugova i potrebe da kontroliše Bosforski moreuz.
http://nin.co.rs/2003-08/07/30248.html
.
Nebac, kazi, zar se i tebi ne cini da su Sovjeti organizovali Majski prevrat?
Ja sve vreme imam utisak da je bilo tako nekako