Majmunica zna kako se kuva

Forumaš Veličanstveni

Elita
Banovan
Poruka
15.221
Jedna od najpoznatijih ženki šimpanze na svetu, tridesetjednogodišnja Kanzi pored znakovnog jezika savladala je i veštinu paljenja vatre šibicom, kao i kuvanje u tiganju.

22864536852ab21977c219879072996_orig.JPG

Stručnjaci procenjuju da ova pametnica zna preko 500 reči, a da u svakodnevnom “govoru” koristi između 30 i 40 reči. Mada su svi mislili da ih više od ovoga neće iznenaditi, Kanzi je pokazala da je to tek početak.

"Prvo je počela da pravi sopstvene alate pomoću kojih će lakše doći do hrane u kontejneru, a onda je usledila upotreba šibica koja nas je potpuno šokirala. Neverovatno je koliko je veština sposobna da savlada posmatranjem i imitacijom koje niko od nas nije ni svestan", pričaju njeni staratelji.

Za izradu alata koristi sve što proceni kao pogodan materijal. Od kamena, preko granja, pa sve do metalnih i plastičnih predmeta koje zatim modeluje kako bi joj bili što korisniji.

Eviatar Nevo sa Univerziteta u Izraelu prva je primetila potencijal ove ljupke šimpanze. Od tada redovno radi sa njom i nikada ne zna šta će novo saznati od te pametnice.

http://www.b92.net/ljubimac/zanimljivosti.php?yyyy=2013&mm=12&nav_id=788852
Nemam pojma ko je autor na B92 al u tiganju se ne kuva

Dakle, svako ko ima žensku nikako ne sme da joj veruje da ne ume da kuva
Ako je u stanju da vam to kaže, onda znajte da je sa vama samo zbog one stvari

Poslednja izmena:
ovako izgleda kao cirkuska atrakcija i na prvi pogled je smešno , naročito poruka da žena koja ne ume ili neće da kuva nije ni za qujac:lol:
ali mi je tužno da ova životinja nije okružena svojom vrstom, makar u nekom rezervatu , uglavnom negde gde ne bi zabavljala kojekakve babetine u naučne svrhe.
ne znam, meni su ta istraživanja krajnje besmislena (majmuni govore, kuvaju, sviraju harfu...) čemu to uopšte?

Nemam pojma ko je autor na B92 al u tiganju se ne kuva
Ima tiganja u kojima se kuva, nisu svi ko za palačinke. A što se teme tiče, zanimljivo je, šta životinja može kad ima od koga da vidi, a to što prebacuješ devojkama/ženama analogno ovom članku daj im svoj primer pa nek te imitiraju kako se sprema hrana, naučiće i one.
Ako je u stanju da vam to kaže, onda znajte da je sa vama samo zbog one stvari
Koje stvari?

Back