Majkl Dzekson

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PRVI PUT SAM VIDIO MAJKLA 2004.god

Bio je to divan letnji dan.Jos uvijek sam bio u Osnovnoj.Dan nepodnosljivo vruc(to je ipak Podgorica),sve se kuva,lipsan dolazim iz skole po vrucini………jednom rijecju UZAS.Fino ja dodjem,jedem I opustam se na kaucu.Kad odjednom na televizoru se pojavi neki cika sa dugom kosom,prcastim nosicem –NEOBICNOG IZGLEDA!!!”Ko li ovo”-pomislih u sebi.”Mama,ko je ovaj lik na TV”-pitam majku.”To je Majkl Dzekson(I poce da pjeva BAD I DIRTY DIANU-bio sam zacudjen,dok je ona pjevajuci Bad I d.d cistila kuhinju ).I onda sam poceo da je ispitujem o njemu .Iste noci na TV bio je spot od YOU ARE NOT ALONE –bio sam fasciniran,odusevljen …….Sjutri dan posao sam do jednog CD-shopa pored stadiona “Buducnost” I tu kupim Invincible –obozavao sam YOU ROCK MY WORLD –slusao sam neprestano dan I noc .Moji su bili nervno oboljeli od Majkla ,hahaha .I posle nabavim sve Cd-ove I svaki dan do danas slusam ,evo cak I kad vam ovo pisem svira”morphine” .Tako je poceo sto kaze Tamara “Majkl Dzekson sindrom” za koji mislim da je neizleciv ……Da li vam se svidja moja pricica??????????

Bio je to divan letnji dan.Jos uvijek sam bio u Osnovnoj.Dan nepodnosljivo vruc(to je ipak Podgorica),sve se kuva,lipsan dolazim iz skole po vrucini………jednom rijecju UZAS.Fino ja dodjem,jedem I opustam se na kaucu.Kad odjednom na televizoru se pojavi neki cika sa dugom kosom,prcastim nosicem –NEOBICNOG IZGLEDA!!!”Ko li ovo”-pomislih u sebi.”Mama,ko je ovaj lik na TV”-pitam majku.”To je Majkl Dzekson(I poce da pjeva BAD I DIRTY DIANU-bio sam zacudjen,dok je ona pjevajuci Bad I d.d cistila kuhinju ).I onda sam poceo da je ispitujem o njemu .Iste noci na TV bio je spot od YOU ARE NOT ALONE –bio sam fasciniran,odusevljen …….Sjutri dan posao sam do jednog CD-shopa pored stadiona “Buducnost” I tu kupim Invincible –obozavao sam YOU ROCK MY WORLD –slusao sam neprestano dan I noc .Moji su bili nervno oboljeli od Majkla ,hahaha .I posle nabavim sve Cd-ove I svaki dan do danas slusam ,evo cak I kad vam ovo pisem svira”morphine” .Tako je poceo sto kaze Tamara “Majkl Dzekson sindrom” za koji mislim da je neizleciv ……Da li vam se svidja moja pricica??????????

Ne svidja mi se :D Zezam se naravno :)

Ja sam cini mi se taktove Billie Jean i Thrillera znao od kako znam za sebe :) A onda sam sada davne '92 godine na sada vec ugasenom 3 kanalu gledao prenos koncerta "Dangerous" iz Bukuresta. I tada sam znao da ce muzika dolaziti i odlaziti, ali da cu MJ-a uvek slusati :)

Gledao si prenos iz Bukuresta bas iste god. kad sam ja rodjen:-P

Auuuu, pa ti si mladji nego sto sam ja mislio :) Pa eto, mogu da kazem da se osecam makar kao deo istorije koju je MJ stvarao. Bio sam svestan Dangerous-a, pa HIStory-a, pa Blood On the Dance Floor-a, pa na kraju i "Invincibla". Secam se kada se pojavio Dangerous (tada je MJ bio mnogo vise slusan kod nas nego sada) ja sam bio u goste kod jedne sestre od tetke koja bila udata za jednog budzu iz inostranstva pa covek jos tada imao extra JVC pojacalo plus ekvilajzeri plus digitalni dek plus gramofon plus tjuner i sve to na 2x150w. I kad sam ugledao Dangerous original album (tad nisu bile kopije) mojoj sreci nije bilo kraja :)

Fino si počeo, dobro je da si nisi odmah u startu nagutao onih tabloidskih gluposti...!

Auuuu, pa ti si mladji nego sto sam ja mislio :) Pa eto, mogu da kazem da se osecam makar kao deo istorije koju je MJ stvarao. Bio sam svestan Dangerous-a, pa HIStory-a, pa Blood On the Dance Floor-a, pa na kraju i "Invincibla". Secam se kada se pojavio Dangerous (tada je MJ bio mnogo vise slusan kod nas nego sada) ja sam bio u goste kod jedne sestre od tetke koja bila udata za jednog budzu iz inostranstva pa covek jos tada imao extra JVC pojacalo plus ekvilajzeri plus digitalni dek plus gramofon plus tjuner i sve to na 2x150w. I kad sam ugledao Dangerous original album (tad nisu bile kopije) mojoj sreci nije bilo kraja :)
Ja ni Invincible nisam uhvatio,cry,cry,:cry::cry:

Blago vama!!!!!!!!!!!!CRy,cry,Ja sam tek 4 god. fan a vi tako dugo.........cry,cry

Pa bolje za tebe :) ti ima tek da uzivas u njegovohj muzici :) iako si vec dosta cuo i video verovatno postoji jos gomila stvari koje tek treba da cujes i vidis od MJ-a. Ja recimo obozavam njegov nastup na Grammy '88 i gledao sam ga i do sada, ali od kako sam ga nabavio pre godinu dana u DVD kvalitetu cini mi se da ne prodju 2 dana a da ja to ne odgledam :) Najbolji nastup ikada :D

Imam jednu komsicicu,citiram sto mi je jednom rekla-"Dok sam bila mladja obozavala sam ga,imala sam njegove albume,a sada me je iskreno da ti kazem STRAH od njega,od njegovog zastrasujuceg lica,odvratan mi je................"

Pa bolje za tebe :) ti ima tek da uzivas u njegovohj muzici :) iako si vec dosta cuo i video verovatno postoji jos gomila stvari koje tek treba da cujes i vidis od MJ-a. Ja recimo obozavam njegov nastup na Grammy '88 i gledao sam ga i do sada, ali od kako sam ga nabavio pre godinu dana u DVD kvalitetu cini mi se da ne prodju 2 dana a da ja to ne odgledam :) Najbolji nastup ikada :D
Fenomenalno je tada izveo THE WAY MAKE ME FEEL.Mislim da je u publici bila Madonna.........

Ne prodje ni dana da ne slusam ga i gledam,to je neki sindrom koji je neizleciv-on je tvorac muzike,umjetnik vijeka,gospodar scene......za mene najveci umjetnik ikada:razz:Vjeruj mi za ove 4 god. sam ga proucavao koliko naucnici Bibliju,moji u kuci su nervno oboljeli od njega....:lol:dajte mi,prognozu,ne znam sta mi je??????????:-P

NEVEROVATNO!!! Baš mi je danas prošlo kroz glavu da pitam Little suise kako je ona počela da sluša Majkla...a onda sam se setila da ne znam priče mnogih vas :D Tako da je ovo super došlo...baš su vam super ti životni putevi...Sad treba čuti Suzanu i tamaru još...
A, evo i moje...
I ništa, sećam se da sam sredjivala sobu sa tatom i mladjom sestrom (mislim da je bila negde 1999 godina) i bio uključen TV. I pustili oni "Remember the time " spot....I ja sam se onako skroz hipnotisala...Sedim i piljim u najzanimljiviju situaciju ikada vidjenu!!!! Faraoni, plesači, koreografija....I na kraju ona mačka...I dodje ćale, kao po običaju ispriča mi priču o svakom liku (počevši od edi marfija, medžik džonsona, iman...) i dodje do "čoveka koji je nekad bio crnac" Ja tu shvatim kako je čovek žešće uvrnut i jedva sam poverovala...To je bio prvi put kad sam videla i čula Majkla. Sve dok nisam postala malo svesnija, dok nisam ušla u pubertet, počela da se interesujem za muziku i druge stvari. :D E, i tako sam ja počela negde 2002. da gledam muzičke kanale. Bila sam kao svaka prosečna kokoškica, slušala sam trenutno moderne pesme i stari rock koji nasledih od roditelja...I tako sam počela da vidjam Majkla!!! I to vrlo često su ga puštali...I svaki put kad ga puste, ja momentalno ostavljam ono što sam do tad radila i crtam se pred TV-om. Sećam se da Beat it i Bad nisam mogla da razlikujem...U to vreme je bilo sudjenje, i čitala sam po novinama svašta, ali moram da priznam da me nije doticalo...ja sam samo čitala naslov o pedofilu, a uopšte mi se u glavi nije stvarala takva slika...meni je bilo najbitnije da imam sličicu Majkla Džeksona :D , čike koji peva Dirty Dianu!!!! Gledala sam u to vreme i emisije o optužbama za pedofiliju, i kad sam videla Majkla da priča kako je nedužan, i kako se suzdržava da ne zaplače, tačno sam sama počela da plačem koliko mi ga je bilo žao!!! Bilo mi je zanimljivo što ima Neverland i što voli crtane filmove, to je baš stvorilo sliku zanimljivog i nesvakidašnjeg čovka :D ...Sve je to uticalo da ja prvenstveno znam, i volim Majkla Džeksona- kao muzičara....Ali to nije bilo dovoljno!!! Još je falila jedna stvarčica koja je bila od presudnog značaja!!!! Jedna, jedina - DIRTY DIANA !!! Ajoj, kad se samo setim kad sam prvi put čula tu pesmu, prošla me je jeza nekakva kroz celo telo!!! Nisam razumela reči, samo sam slušala, slušala i slušala!!! I, da skratim sve ovo, tražila sam jedno godinu dana da se moji smiluju i donesu mi neke pesme od kolega koji imaju muzičke kolekcije. I tako mi je mama jednog dana donela oko 10 pesama, (Dirty je bila medju njima) i to sam slušala dan-noćno!!!...dok ćale nije doneo celokupnu diskografiju, kada sam bila najbogatija devojčica na svetu!!!!Tako je sve počelo i nisam znala da će me ovoliko držati...jer me je svaka muzika brzo prolazila..Majkl je čist genije!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back