Mađarska: Skuplji benzin za strance

• Začetnik teme Začetnik teme Fring
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Иначе, свака част Орбану!
Оваква времена захтевају чврсту руку и јасан став, и он управо то и показује.
Orban je populista. Isto kao i Vučuć i Duda. Nema napretka sa takvim tipovima na vlasti. Mađari i Poljaci imaju sreću, da su ušli u EU pre tih populističkih vlasti, inaće bi bili poput Srbije, koja je samo na 30% razvijenosti EU (ovo bi vam morali ponavljati svaki dan u svim medijima, da vidite, kako svake godine sa vašim super političarima sve više i više zaostajete)

Da. Od 27. maja.

Gorivo u Mađarskoj.jpg

Vlasnici srpskih vozila mogu po nižoj ceni da kupuju gorivo u Mađarskoj

Strani vozači od petka u Mađarskoj moraju da plate za oko 0,60 evro centi više za benzin i dizel nego građani Mađarske, koji za litar ovog goriva daju oko 1,22 evra. Izuzetak su vlasnici vozila sa srpskim i slovenačkim tablicama,

Austrijski mediji izveštavaju da je Uredba mađarske vlade na čelu s premijerom Viktorom Orbanom da strani vozači od prošlog petka u Mađarskoj moraju da plate znatno višu cenu za benzin i dizel nego mađarski državljani, ne samo uzbunila nego i razljutila njihove susede Austrijance i Slovake, koji su dolazili iz pograničnih mesta da na mađarskim pumpama sipaju gorivo. Dodatno ih je razljutilo i to što su izuzetak od ovog propisa vlasnici vozila sa srpskim i slovenačkim tablicama.
Austrijski mediji izveštavaju da je Uredba mađarske vlade na čelu s premijerom Viktorom Orbanom da strani vozači od prošlog petka u Mađarskoj moraju da plate znatno višu cenu za benzin i dizel nego mađarski državljani, ne samo uzbunila nego i razljutila njihove susede Austrijance i Slovake, koji su dolazili iz pograničnih mesta da na mađarskim pumpama sipaju gorivo. Dodatno ih je razljutilo i to što su izuzetak od ovog propisa vlasnici vozila sa srpskim i slovenačkim tablicama.

Prema novoj Uredbi, mađarski državljani benzin o 95 oktana i dizel plaćaju 479,9 forinti (oko 1,22 evra), a vlasnici stranih vozila 717,90 forinti. Cene važe do 1. jula ove godine, prenosi Večernji list.
Austrijski mediji pišu da su Austrijanci i Slovaci, posebno oni iz pograničnog područja koji su česti gosti Mađara, u četvrtak uveče čekali u ogromnim kolonama kako bi još jednom, odnosno poslednji put pre stupanja na snagu nove vladine odredbe, napunili rezervoare.
"Već na jednoj od MOL-ovih benzinskih stanica u blizini austrijsko-mađarske granice stranci iz zemalja Evropske unije dobili su informativni letak da ne smeju u rezervoare automobila točiti jeftinije gorivo. Izuzetak su, kako je navedeno, samo vozači sa srpskim i slovenačkim registarskim oznakama", rekli su iz austrijskog udruženja "COBIN claims" za zaštitu vozača.
Mađarski mediji prenose da Uredba o prodaji goriva po ograničenim cenama za mađarske državljane i tržišnim cenama za strance propisuje izuzetak. A on glasi da ako je u nekoj zemlji ograničena i državno regulisana cena benzina i dizela, onda vlasnici vozila sa tim tablicama i u Mađarskoj mogu da kupuju gorivo po nižoj ograničenoj ceni. Kada su u pitanju mađarski susedi, izuzetak se odnosi na vlasnike srpskih i slovenačkih vozila.
Austrijanci smatraju da Mađarska, kao članica Evropske unije zbog različitog tretmana državljana ostalih članica Unije na benzinskim stanicama krši pravila, a udruženje "COBIN claims" navodi da treba sačekati da se vidi šta će povodom toga uraditi EU.
Tagovi

https://rs.n1info.com/biznis/vlasni...-po-nizoj-ceni-da-kupuju-gorivo-u-madjarskoj/

Orban je populista. Isto kao i Vučuć i Duda. Nema napretka sa takvim tipovima na vlasti. Mađari i Poljaci imaju sreću, da su ušli u EU pre tih populističkih vlasti, inaće bi bili poput Srbije, koja je samo na 30% razvijenosti EU (ovo bi vam morali ponavljati svaki dan u svim medijima, da vidite, kako svake godine sa vašim super političarima sve više i više zaostajete)

Био он популиста или не, Мађарска тренутно напредује, за разлику од остатка ЕУ, који назадује а тешко да су тога и свесни. Заостајати за таквим назадњацима може бити само напредак.
А Мађарска са Орбаном ће и даље да напредује.

A tvoja Ursula nije populista?

Kako ti ne dosadi da populistički i dekadentno verglaš o istom kada vidiš da niko u EU i SAD-u neće da se suprotstavi Rusima.

Tvoj propali 4-ti stalež u EU neće da ratuje ! Nesposobni, dočekaćete Vi Ruse...a možda i neke druge varvare iz Azije i Afrike.

Kakva sekiracija. Opce je poznato da Hrvati idu u Madjarsku na pijacu?

Pa, gorivo zasad neće sipat kad se sa pijace budu vraćali... :hahaha:

Па видим да је овде у тренду општа пљувачина по Вучићу, па реко' - само да кажем. :lol:

Ovde? Ja koliko sam upoznat, to je opšti trend svuda u Srbiji, već 10 godina...

I po Aleksandru, i po porodici mu...po nikome se tako ne pljuje, sa svih strana, kao po njima...:per:

Da li neko mozda zna zasto Slovenija? Nekako mi je logicno za srpske tablice jer u Srbiji zivi oko 370 000etnickih Madjara i pretpostavljam da oni i idu svakodnevno ili nedeljno u Madjarsku ali da li ima Madjara i u Sloveniji ?Znam da im je Pupin uzeo prekomurje malu enkavu ,koja je pripojena Sloveniji mislim da ima i spomenik u Sloveniji .

Da li neko mozda zna zasto Slovenija? Nekako mi je logicno za srpske tablice jer u Srbiji zivi oko 370 000etnickih Madjara i pretpostavljam da oni i idu svakodnevno ili nedeljno u Madjarsku ali da li ima Madjara i u Sloveniji ?Znam da im je Pupin uzeo prekomurje malu enkavu ,koja je pripojena Sloveniji mislim da ima i spomenik u Sloveniji .

Možda zbog ovoga:

"Mađarski mediji prenose da Uredba o prodaji goriva po ograničenim cenama za mađarske državljane i tržišnim cenama za strance propisuje izuzetak. A on glasi da ako je u nekoj zemlji ograničena i državno regulisana cena benzina i dizela, onda vlasnici vozila sa tim tablicama i u Mađarskoj mogu da kupuju gorivo po nižoj ograničenoj ceni. Kada su u pitanju mađarski susedi, izuzetak se odnosi na vlasnike srpskih i slovenačkih vozila."

Ovde? Ja koliko sam upoznat, to je opšti trend svuda u Srbiji, već 10 godina...

I po Aleksandru, i po porodici mu...po nikome se tako ne pljuje, sa svih strana, kao po njima...:per:

Последњи потези које је повукао иду у корист Србији, евидентно, и то је успех у овој светској кризи.
Оспоравати то и пљувати ради пљувачине је бесмислено.

Back