MAĐARSKA - Budimpešta

Zdravo svima.Sada kako nam ukidaju vize planiram da skoknem do Budimpeste...zanima me da li neko zna i da li je koristio booking preko sajta http://www.apartmentbudapest.hu,jer mi deluje jako povoljno ali bih eto volela da znam ako neko ima neka iskustva?Hvala unapred
vratila sam se iz Budimpeste pre tri dana, hotel sam rezervisala online, mada ne preko ovog sajta, vec, kao sto to UVEK i radim, preko booking.com sajta, i za svaku su pohvalu...mislim da imaju najbolju ponudu i cene i nikada se nista lose sa kreditnom karticom nije dogodilo,,,,

Jesi mozda psecivala one njihove termalne bazene gde se to nalazi.Hvala..

i molim vas hitno informacija-da li moze u Budimpestu da se ide sa starim, plavim pasosem???
@Cinderelli- ne, nisam, malo mi gadna ta pomisao da se buckam sa hiljadama raznih ljudi...ne znam zasto...no, o tome imas svasta nesto na netu, samo ukucaj budapest i spa, imaju neka dva, ili tri glavna ta javna kupatila, koliko sam razumela, ulaznica je oko 10-15 E za dva-tri sata, pazi, ima dana kada idu samo muskarci i to je kao gej frendli varijanta i dani kada idu i zene, doduse, kupatila se razlikuju po tim pravilima...

@Derek-sa plavim pasosem mozes samo ako imas vizu, inace ne, sa crvenim se prolazi na "dobar dan", nisu nam trazili ni rezervaciju hotela, ni zdravstveno, bukvalno nista...

da li je neko cuo za turu od jednog dana u pesti.ide se 6 februara na izlozbu ticijanovih slika,a u sest popodne na balet labudovo jezero,pa kuci.cena je 20 evra i 2000 din.tetka me je zvala jel hoces,naravno da hocu,ali nisam pitala ni za agenciju,ni za detalje.ima li smisla ici na jedan dan?

da li je neko cuo za turu od jednog dana u pesti.ide se 6 februara na izlozbu ticijanovih slika,a u sest popodne na balet labudovo jezero,pa kuci.cena je 20 evra i 2000 din.tetka me je zvala jel hoces,naravno da hocu,ali nisam pitala ni za agenciju,ni za detalje.ima li smisla ici na jedan dan?

pa ako ti je cilj da vidis izlozbu onda je ok,ja sam pre neki dan isao vozom nocnim za budimpestu ,ujutru bili u muzeju da vidimo izlozbu(i nije samo ticijan nego 200 godina italijanskog slikarstva od boticelija do ticijana ),posle malo prosetali i kupali se u secenji banji tu blizu muzeja i nocnim vozom se vratili u beograd,voz povratna karta 26 eura,inace ako volis slikarstvo tog perioda uzivaces,izlozba je do 14.02 otvorena

bicu samo dva sata u vaci ulici.jel zna neko neku veliku prodavnicu cipela i da li je kod njih sminka jeftinija nego kod nas.mislim na one klasicne loreal ,mf.ovo sam vec pitala na zenama,al one cute...
kod njih na svakom koraku imas Salamander, ali nisu jeftini (bar meni) cak i sa snizenjem....neke druge prodavnice nisam zapazila..za Vaci ulicu ti uopste nije potrebno dva sata, obidjes je za pola sata, ako hoces da kupujes idi u West End trzni centar, ne u Vaci...

a gde se nalazi taj trzni centar.ja idem samo na jedan dan u pestu ,prvo izlozba italijanskog slikarstva,pa pauza dva sata u vaci ulici,pa opera.ne znam da li cu se snaci za tako kratko vreme.
nije mnogo daleko, jedno 15tak minuta pesice od Vacija, nadji neku kartu na netu, WestEnd im je najveci trzni centar, ne mozes da omasis, nalazi se pored glavne zeleznicke stanice..imas Salamander i u Vaciju, i ono uobicajno-Zara, Mango, etc, etc....

pozdrav svima :)
za docek nove godine idem u Budimpestu, pa me interesuje da li je neko skoro bio na mestu gde ribe, ajkule i ostala vodena stvorenja kruze oko vas!? danima vec pokusavam da nadjem ali ne nalazim nista slicno :( hvala unapred!

Nažalost autobus 233e koji ide od centra do tropikarijuma, subotom i nedeljom ne saobraća. To malo komlikuje stvar vikendom. Moj savet je da metroom M2 (crveni) dođete ko krajnje stanice, tj. do želj st."deli"(Déli pályaudvar). Na ovj stanici kupite kartu do želj.st."Budatétény". Ova stanica se nalazi tačno naspram t.c. "campona", gde se i nalazi tropikarijum. Zapravo ova stanica i ne liči na želj stanicu. Nema nikakvih objekata. Samo stajalište i to je to. Ima jedan betonski most koji povezuje stanicu sa tržnim centrom i ništa više. Možete to lepo videti na google mapi (satelit verzija). Inače vozovi idu svakih sat vremena. a putuje se 15min. Silazi se na drugoj stanici od početne. Cenu karte ne znam ali ne može biti skupo jer nije daleko i vožnja ne traje dugo.
Druga varijanta, ona komfornija, da uzmete taxi. Ako vas ide više, eto dobre prilike.

Može li neko da mi potvrdi informaciju da je u Budimpešti besplatno parkiranje u periodu od katoličkog božića 25 decembra do 6 januara(tri kralja,takodje praznika njihovog).Ako je to tačno skinuo bih veliku brigu sa vrata oko parkiranja automobila :)

Jedno pitanje... Zanima me Budimpesta, ali imam pitanje oko odlaska.
Do sada sam uvek isao preko agencija. svi kazu da agencije debelo zaradjuju... i da treba ici solo. Ja tu ne vidim logiku.
Npr, skoro sam isao do Praga preko agencije iz Nisa, put od Nisa do Praga , 3 nocenja sa doruckom (hotel na periferiji), usluge lokalnog vodica, poseta Bratislavi sve za 130 e. Da sam isao solo, samo hotel sa 3 zvezdice, sa doruckom bi bio 90 evra. I zar je moguce da povratna karta Nis-Prag samo 40 evra, vodica i Bratislavu da ne racunam. Agencije dobijaju velike popuste na grupe, zato me cudi da je solo jeftinije.
Zato ne vidim kako jeftinije mogu do Budimpeste ako idem solo. Recimo agencije nude 2 nocenja sa doruckom iz BG za 90 evra. Plus polazak iz Nisa, to je 105 evra po osobi.
Da li sad neko moze da mi izracuna, od vas iskusnijih , koliko ce me kostati solo varijanta: put + hotel, ili neki prijatan smestaj (ne u nekoj porodici, ili gomilom ljudi, samo dvokrevetna soba me zanima) - znaci uslove koje nudi i agencija?
Znaci zanima me neko ko je isao na 3 dana, koliko je imao troskove... ako zna za drugi grad neka iznese troskove, cisto da vidim kolika je usteda.

Pa dovoljno mi je ovo sto citam , gde ljudi pricaju od 25 evra (bez dorucka) pa do 80... a preko agencije uvek dobijes dorucak, plus bus te vozi po gradu i do hotela, imas manje cimanja... ali vecina hvali solo, pa sam zeleo njih da cujem njihova iskustva

Back