Macro fotke

hvala malik, da mutis pozadinu treba neki dobar objektiv.. evo taj sto sam ja uzeo je jeftin a odusevio me.. malo je stariji ima spor fokus.. ali ne smeta mi to :)

@pricalica daleko od toga da je besmisleno! samo rokaj fotkaj, ova ti je odlicna, malo kotrast da joj nabijes i da vidis!

Bravo Dule.
Odl;ican objektiv.
Aj i ja nesto zamuceno da stavim, nisam davno fotkao, ali me ove Duletove pogurale.

IMG_1645a.jpg

IMG_1663a.jpg

Bas me cudi da nisi skinuo tu belu tufnu.

Forestice, ja kad hocu da pozadina bude zamucena prvo se malo udaljim od objekta, pa onda zumiram, ukljucim makro i tek tada pozadina bude fino zamucena. Ne znam da li tako i drugi rade? Daneze?

f10? wow... koje ono objektive ti imas ? meni je sledeci blic :) pa posle jos objektiva... a telo ne nameravam da menjam naredne 2-3 godine. blago tebi dane kad imas 1.8 jos ako imas mirnu ruku, stativ ti ne treba :)

evo jos zamucenog.. ovde je f4 uvek he he

muvasmall-1.jpg

Dule, imam 50 1.8, 100 2.8 makro , i kit objektiv.
U pravu si za 1.8, eto ta slika sa belom tufnom je na iso800, 80 deo sekunde, a u sumrak.
Velicina senzora dirktno utice na zamucenje(kao i na sirinu/uzinu polja fokusa), cista fizika .

oooooooooooooooooooooooo... druga zabada!!!!! gde s' nasho to plavo/sivo svastanesto??

e da... cisto poredjenja radi... ovo je radjeno sa analognim... molim da se uoci razlika izmedju bolesnog kompakta i analognog! ...sve je recheno ;) (char manualnog fokusiranja je da moze da se omasi :D)

garden_by_Beebie.jpg

Back