Macro fotke

Hm... pa ne znam... To je maksimalni macro koji moj aparat moze da uradi... :per:

.. u makro fotografiji objekat mora da bude weći nego što je u prirodi!! siguran sam da twoj aparat može da odradi odličan makro, ali treba ti manji objekat i narawno, dobro swetlo!!
i zato dosta priče, nego aparat u šake i experimentiši!!!
JC_doubleup-1.gif

ako ti mislis na ono na sta ja mislim onda si jako bezobrazan... ;)

ma... kompozicija... ovo nije bilo namenjeno za publikovanje... jer... je slikano iz puke dosade... a zbog onoga na sta me podseca a i tebe sam postavila... vise je bilo da mene malo zabavi :D

ozbiljno ruchkaju tako to... i kako oni to svare? LOL

da, intelidzentna sam... pa imas u pecaroskim radnjama da kupis crvice... ostavis ih negde u toplom i razviju se muve... i voala... hrana za biljchice ;)

pa ne... a jel moraju da budu zive muve ili mogu da budu i mrtve??

...ako mogu mrtve ostavis ih u kutiji da uginu i onda pincetom vadis i ranis biljke... ne znam ja kako to ide... nisam imala nikada te biljke :D

@milan
блиц...користио си блиц...
друга слика...фокус је на трави иза а не на цвету?
трећа је по мени, од свих горе приказаних, најбоља...

ако већ користиш блиц...онда то не треба да буде очигледно...а још мање треба да га користиш у сликању цвећа...можда би неки професионалац знао да лепо искористи блиц за сликање цвећа...па да ми сви овде балавимо на такву слику...али, ти ниси професионалац ;)
надам се да нисам био суров...као што си ти нагласио :D

@milan
савет, иако ниси тражио:
потруди се увек добијеш што мању дубинску оштрину, барем што се тиче сликања цвећа...имаш линк доле ка две идентичне слике цвета...разлика је "само" у дубинској оштрини...
То се ради само зато да би се пажња онога ко гледа фотографију скренула на њен жељени део, у овом случају сам цвет, не и трава около ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Jonquil_flowers_at_f32.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Jonquil_flowers_at_f5.jpg

da, znam da blic nikad ali nikad ne ide... Koristio sam ga jer je već bilo veče... Elem, aparat je... sr.. ovaj, Olympus mini. Nisi surov... Da.. Sad sam tek primetio da mi je fokus pobegao na travu... Kapiram dubinsku oštrinu, ali ako uzmeš u obzir da je slikano sa aparatom koji nema mogućnost podešavanja.... ;)
Mislim da je dobro što sam i to izvukao. Savet nisam tražio jer se podrazumeva. Naravno. :D
I hvala na svemu. :D

Back