Macro fotke

100gl9.jpg

MASTERMIND:
kao i uveeek...divne su..a ova mi se bas bas svidja...

od kad imam novi foto...ja sam (pre)opteretila insektima :shock: (:
juche sam bila u bashti.....
IMG_0396-1.jpg

gigo..ima neki insekt koji nije ni pchela,ni bumbar...mnogo je brzhi od pchele...i chim te primeti,samo bezhi.....to je ovo..
IMG_0417-1.jpg

i malo ribizlica....
IMG_0401-1.jpg

pa jeste neeka vrsta..ali je bas bas brza...nije klasicna pchela..jbg..ne razumem se u insekte..znas da ih ima na hiljadeee ;)
malo pre sam dosla iz jednog sela..bila sam na bazenu kod nekih prijatelja...ima dosta slika..da se malo odmorim..pa cu ih ubaciti.....

hvala fibi..to je med :D

evo i mojih slika ja sam pocetnik tako da se ne razumem puno .....
imam Canon A430 .. ove vase fotke su extraa.!!!

Prilozi

• cvet.jpg
    cvet.jpg
    86 KB · Pregleda: 4
  • buba.jpg
    buba.jpg
    88,6 KB · Pregleda: 6
  • IMG_8154.jpg
    IMG_8154.jpg
    80,1 KB · Pregleda: 4
Natasha cestitam ti za bumbara. Imam i ja par komada ali bi mi trebao veci izbor, prebrzi su mi. U vecini slucajeva objektiv podesavam manualno dok fotografisem insekte pa dok izostrim rucno on zbrise.

Mogu ti reci da stvarno napredujes. Ove macro fotke su ti najbolje ili medju najboljima.

U pocetku su mi stariji fotografi rekli da kada kupis novi foto-aparat treba da iskoristis njegove mogucnosti do maksimuma.
Kada ga prevazidjes kupis novi (bolji) i dalje istrazujes na njemu. Svaki bolji ce ti pruziti mogucnosti da napredujes. Potpuno shvatam tvoj osecaj sada sa novim aparatom i to sto si dobila Canon za mene je nepogresiv izbor.
Jednog dana kad se okrenes iza sebe videces koliko si napredovala.
Oprosti ako sam malo smorio sa pricom ali ovakvi trenuci su najinteresantniji u fotografiji, barem za mene.

2004656256243890280_rs.jpg

2000964580295956187_rs.jpg

2000985574222216395_rs.jpg

2000907268120928462_rs.jpg

ove sam kacio ranije,ali nisu bile crop-ovane :)
jbg kad sam tek skoro izvalio da je macro najbolje slikati u najjacoj rezoluciji pa onda crop-ovati,jer kad se zumira aparatom nije to to,a kad pridjes isuvise blizu objektu koji fotkas nece u macro modu da "fokusira" ili sta vec...barem kod mene

u pravu si mastere...to smo i mi skontali :) lepe su ti ove fotkice..mada si mogao da obratish paznju kod ove pchele..pa da crop-ujes i malo cveca okolo..ne da ga ovako iseces :P
ovaj skakavac je extra :)

neee Gigo,nisi smorio..ja bas volim da chitam tvoje sugestije..znas i sam da pomaze ;)
i drago mi je sto napredujem :D

Back