Macro fotke

baterija.jpg

kokakola.jpg

Juce sam bio svedok otimacine imovine (jajasca) malih crnih mrava od strane vecih i snaznijih crvenih mrava. U sledecih osam fotografija cu vam docarati kako je tekao rat izmedju dve grupe suprostavljenih i razlicitih vrsta mrava.

CRVENI MRAV-okrutni uljez
01-1.jpg

MALI CRNI MRAV-hrabri branioc svoje imovine
01a-1.jpg

Jedan od mnogobrojnih (uspesnih) pokusaja upada crvenih mrava u mravinjak malih crvenih mrava
02-1.jpg

Crveni mravi izlaze sa jajascima i beze dok ih crni mravi ometaju i napadaju u pokusaju da spase sto se spasiti moze (uglavnom bezuspesno)
03-2.jpg

Ovo su samo neki od mnogobrojnih okrsaja sa crvenim mravima koji su se uglavnom zavrsavale kobno pomale crne mrave branioce
04-1.jpg

05-1.jpg

Bilo je mrava koji su prilazili svojim ranjenim saborcima u pokusaju da ih spasu odnosno izlece. To se desavalo toliko cesto da sam i sam stekao takav utisak
06-1.jpg

EPILOG:
Na bojnom polju su se mogli videti samo preminuli ili ranjeni mali hrabri crni mravi. Iako su bili brojniji prosli su veoma lose.
07-1.jpg

jao ljuuuudi...meni proradio upload (:
i danas su me moji dragi roditelji iznenadili..dosli su iz beograda i kupili foto aparat....
onaj canon o kom sam pricala....
nisam do sad nista slikala...jesam jedan ovaj zalazak...ali nesot mi zeza komp..zakucava....cekacu sutra da se malo smiri,pa da prostudiram uputstva..ima mali milion funkcija....jaaaaaao
srecna sam do neeeeeeeeebaaaaaaaaaa...
do novih slika..jedan bumbar....cisto da zakacim nesto....(to je slikano sa onim starim malim sraaanjetom..)
IMAG0528-1.jpg

gigo ... A550 .. ne dobila....ipak su ga kupili :lol: ;)
malo pre smo ga svi zajedno studirali..gledali opcije...
i onda su se baterije konachno ispraznile...a i moji su ih archili u bg-u..na koncertu...i tu ima zanimljivih fotkica...
bice bice (: naravno...koliko vec sutra..ja moram probati nesto...(:

Fibi3, ove poslednje tri fotografije mi se najvise svidjaju. Cerka ti lepo radi makro fotke (povukla talenat na majku).
Mozda postajem dosadan sto te toliko hvalim a sad jos i tvoju cerku. Smatram da treba dati podrsku ljudima koji se trude a ima i zasto.
Pozdrav za tebe Fibi3 i tvoju cerku.

Natasha, ona druga fotka sa velikim paukom mi je odlicna. Ove ostale su malo mutne. Dao bi ti jedan savet. Koliko sam video tvoj aparat ima 7 MP ako se ne varam. Sto god da fotografises,koliko god to bilo sitno, trudi se da bude sto ostrije. Posle ubacis u fotoshop i kropujes (iseces malo sa strane ili odozgo ili obe varijante), pa ces dobiti uvecanu fotografiju. Kvalitet fotografije se ne bi trebao mnogo narusiti jer ipak imas na njemu 7 mega piksela.

Pozdrav

ali anaboj...kojom magijom ja nju da stavim negde drugde...kad se one lepe za vosak..koji se nalazio na tim novinama....neeeee uvek :roll:
ne moze uvek sve da se namesti...
i plus ja nemam pojma ni o cemu..i dovoljno me zadovoljava sto uopste i znam ista da uslikam...:roll:
prebacuce pchele na cvece...:roll: :roll: sutra malo..

Natasha, nije problem sto se tice pcela. Idi u neki park, Adu, Topciderski park (ako si iz Beogada) ili bilo koji drugi park, odnosno livadu. Gde god ima bilo kakvog cveca ti malo posmatraj pa ces videti najmanje jednu pcelu.
Trebace ti malo strpljenja jer pcele lete s cveta na cvet i nece pozirati. Zato napravis mnogo snimaka od kojih ce sigurno nekoliko biti odlicne.

Back