Macro fotke

Pčelica jeste,samo su meni smetali sasušeni cvetići lavande.Sada će opet !JO da me zeza.:lol:

....

o6y0.jpg

E27 :rtfm: ako sada buš imal nekaj sprotju bubitja..ima ti ih turim u gatjke :hahaha:
si video KAKO se TO radi??? :ceka:EMO je carica!

nije carica. ne

ona je samo daleko iznad svih ovde na forumu. po vise elemenata. zna to ona. cak je nedostizna u ovoj disciplini ikada.

znaci caricanessa!! jeaaa

inace samo njene bube i onaj puz, sve ostalo je kicasti samouobrazeni zavaravaj. ali takvi smo svi kad su nase fotografije u pitanju

a lepo pitam zašto mi je izgorelo nebo..a niko netje da mi kaže .(

i kako da napredujem sa fotoaparatitjem iz mladjeg kamenog..to je limit za tu klasu...

Videla sam pitanje,samo nemam toliko znanja da bih umela da delim savete.Pokušaj na ovoj temi http://forum.krstarica.com/showthread.php/528285-Savetodavni-kutak-za-one-koji-bi-voleli-da-kvalitetnije-fotografi%C5%A1u,možda ćeš tamo dobiti odgovor.
A dotle možeš da pročitaš ovu diskusiju na tu temu,iz 2007-e.Nisam našla ništa svežije.:lol:

Poslednja izmena:
treba uvek imati neko dobro nebo u rezervi. pa zamenis

96te.jpg

numem da farbam belo nebo :(...a numem ni da narihtam aparatitj, da ne snima takvu belinu...

Ukratko,kod prevelike razlike u osvetljenosti motiva,će ti aparat uslikati ili presvetlo nebo,ili pretamno drvo.Pa biraj,ili izbegavaj takve motive,bar u početku.

Lepo ti kažem da ne umem da objašnjavam.:rtfm:

ma ok..valjda automatski ume da reaguje..doduše ja manuelnu opciju i nemam :(

@Emocija, stalno napredujes i to me bas raduje, samo napred :)

Evo i jedne fotografije koju sam napravio najobicnijim kompaktnim fotoaparatom iz ruke i bez blica. S obzirom da oprema ne moze biti skromnija rezultat je odlican :)

cak i krop verzija ima dovoljno detalja imajuci u vidu da kompaktni fotoaparati imaju najmanji senzor

Sto vise megapiksela na malom senzoru to losija slika ;)

ti si moj andjeo!

KAKO si izveo onaj makro(ne u kropu, to je ok)..sa kompaktom??
ja nikako da dobijem mutnu pozadinu, stalno mi je mutno nešto u prvom planu :(

i NIKADA nisam dobila zumom čistu foto ( ono što sam uvećala) GDE je grešqa? :ceka:
( mssm, mogu nešto izvesti u programima-ali nije mi to-to!)
( glupo pitanje: ima li veze sa podešavanjem na snimanje najvećih dimenzija fotki??)

Back