Macro fotke

1-FILE0312.JPG

Da - verujem - ja bi pala mrtva. Mene je zmija jednom vec ujela - nije bila otrovna ... ali ipak :eek:... i ja bi pobegla - pretvorila bi se u nista ... Ja vidim insekte u mojoj basti ali oni beze od mene jer smrdim na sprej protiv insekata. Bojim se krpelja jer mi je jednom pre vise godina preneo boriliozu i od tada idem u prirodu samo sa debelim slojem nekog repelenta. Osim toga reagujem alergicno na zolje i pcelice pa i tu mi vreba opasnost... - a toliko volim da se zadrzavam u prirodi ...
Eto ja od svega pomalo imam nekih dozivljaja:roll::lol:

i tvoj bi bio da imaš tu opremu :)

Ja i kada bi imala takvu opremu, ne bi znala sta sa njom. Kao prvo bi verovatno morala posetiti neki kurs da osnovne stvari naucim jer sam totalna nula. Nista ne znam i ne razumem o foto-tehnici a i pitanje je, ako budem teoriju savladala da li ce mi i u praxi fotke dostici priblizno neki nivo kao Emine. Nije sve u opremi, treba i velika porcija interesovanja, ambicioznosti, vestine; vremena, vezbanja i istrajnosti.

Momentalno mi se oko vezba da zapaza detalje. Stvari i bica okolo mene, pored kojih sam nekada slepo prolazila, danas zapazam i fotografisem. Za takve vezbe je momentalno i ova moja mala dzepna kamerica dobra - hm.. barem mislim da je to tako ok. Do sada sam ubedjena da je ovo najlepsi hobi koji sam izabrala i ako mi ne dosadi za godinu - dve, onda idem korak dalje... pa moze da se desi da deda Mraz donese lep pokloncic...z:dm3: ... tako cemo mi to Tol - samo polako i strpljivo - "baby steps". :ortakinje:

Poslednja izmena:
Ja i kada bi imala takvu opremu, ne bi znala sta sa njom. Kao prvo bi verovatno morala posetiti neki kurs da osnovne stvari naucim jer sam totalna nula. Nista ne znam i ne razumem o foto-tehnici a i pitanje je, ako budem teoriju savladala da li ce mi i u praxi fotke dostici priblizno neki nivo kao Emine. Nije sve u opremi, treba i velika porcija interesovanja, ambicioznosti, vestine; vremena, vezbanja i istrajnosti.

to jeste donekle tacno i jeste sustina da ako nemas osecaj.. zelju.. vestinu ... znanje .... ni najkvalitetnija oprema ti ne moze pomoci ..ali isto tako.. dosta citam o fotografiji.. na netu se mogu naci bas dobre knjih o teroji fotografije i samo jedan primer.. jedan poznati fotograf u uvodnoj reci knjige prica upravo ovo.. kako je nebitno da li koristis kompakt ili najprofi aparat da bi imao super fotke i da je sve u kadru..ali u lekciji o objektivima ladno kaze da se nikad ne stede pare na objektivima..da se uvek kupuju najkvalitetniji prema mogucnostima jer prosto neke stvari ne mogu da se izvuku sa slabijim objekktivima i samim tim sebi demantovao uvodnu recenicu jer je tu prakticno rekao..koliko para toliko muzike...realnost je... dobra fotografija je simbioza jedne i druge stvari jer jedna stvar prosto vuce drugu..dzaba oprema bez ideje..dzaba ideja ako ne mnoze da se izvuce opremom.
naravno..dobru fotku prirode po danu moze svako da uradi i mobilnim telefonom..ovde se vise prca o tehnicki zahtevnim fotografijama kao sto je studijska, makro, u slabim svetlosnim uslovima, brzim pokretima itd itd... gde je oprema mozda i presudna.

Momentalno mi se oko vezba da zapaza detalje. Stvari i bica okolo mene, pored kojih sam nekada slepo prolazila, danas zapazam i fotografisem. Za takve vezbe je momentalno i ova moja mala dzepna kamerica dobra - hm.. barem mislim da je to tako ok. Do sada sam ubedjena da je ovo najlepsi hobi koji sam izabrala i ako mi ne dosadi za godinu - dve, onda idem korak dalje... pa moze da se desi da deda Mraz donese lep pokloncic...z:dm3: ... tako cemo mi to Tol - samo polako i strpljivo - "baby steps". :ortakinje:

definisala bih to kao: ako se ne izgustiraju sve mogućnosti onim šro imaš od tehnike a para za bolje -nemaš, onda ste džaba krečili..
mada nije džaba...od najbanalnije stvari može da ispadne dobra foto ako umeš da postaviš scenu, zaintrigiraš detaljem i ..nasmeješ..zavedeš pogled ili zbuniš posmatrača.. itd..
no za sve ovo MORA se imati malo talenta i ljubavi-pa i kreativnosti(mašte)..jer ne vredi da se snimi perfektno neko drvo ako mu lišće...kora..samo stablo ili korenje nisu akcentirani kao zanimljivost, posebnost, na način koji nije običnost

to jeste donekle tacno i jeste sustina da ako nemas osecaj.. zelju.. vestinu ... znanje .... ni najkvalitetnija oprema ti ne moze pomoci ..ali isto tako.. dosta citam o fotografiji.. na netu se mogu naci bas dobre knjih o teroji fotografije i samo jedan primer.. jedan poznati fotograf u uvodnoj reci knjige prica upravo ovo.. kako je nebitno da li koristis kompakt ili najprofi aparat da bi imao super fotke i da je sve u kadru..ali u lekciji o objektivima ladno kaze da se nikad ne stede pare na objektivima..da se uvek kupuju najkvalitetniji prema mogucnostima jer prosto neke stvari ne mogu da se izvuku sa slabijim objekktivima i samim tim sebi demantovao uvodnu recenicu jer je tu prakticno rekao..koliko para toliko muzike...realnost je... dobra fotografija je simbioza jedne i druge stvari jer jedna stvar prosto vuce drugu..dzaba oprema bez ideje..dzaba ideja ako ne mnoze da se izvuce opremom.naravno..dobru fotku prirode po danu moze svako da uradi i mobilnim telefonom..ovde se vise prca o tehnicki zahtevnim fotografijama kao sto je studijska, makro, u slabim svetlosnim uslovima, brzim pokretima itd itd... gde je oprema mozda i presudna.
Priroda se u Japanu iz poštovanja slika pretežno Linhofima i Sinarima.

Ala ste se raspisali! :whistling:

7fgn.jpg

Ovu pčelicu (?) sam primetila gledajući kroz objektiv,inače bi mi promakla.Ima svega 2.5mm.
Evo i dokaza,za Brajana. :manikir: Bila je mirna,nije se bunila da je premeravam.:D

syv7.jpg

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Tol
Klasika. Filmovi ili ploče. Ko se bavi statičnom fotografijom nema većeg izazova nego koristiti veliki format. Možeš dugo da pripremaš kadar, lišen si izazova da trošiš frejmove kao da imaš mitraljez u ruci, vizuelno možeš do detalja posmatrati i korigovati položaj svetla ako si u studiju, svaki frejm ako ga tako mogu nazvati možeš da razvijaš pod posebnim uslovima, imaš compur zatvarače koji se sinhronizuju sa flešom pri bilo kojoj brzini, jednom rečju uživanje.

• Podržavam
Reactions: 27E
Klasika. Filmovi ili ploče. Ko se bavi statičnom fotografijom nema većeg izazova nego koristiti veliki format. Možeš dugo da pripremaš kadar, lišen si izazova da trošiš frejmove kao da imaš mitraljez u ruci, vizuelno možeš do detalja posmatrati i korigovati položaj svetla ako si u studiju, svaki frejm ako ga tako mogu nazvati možeš da razvijaš pod posebnim uslovima, imaš compur zatvarače koji se sinhronizuju sa flešom pri bilo kojoj brzini, jednom rečju uživanje.

ok. pretpostavljao sam

nije za siroku upotrebu

hvala za info

A kada se izađe u prirodu to dođe kao izlet. Nosi se veliki stativ, torba sa skalamerijom i pločama, stolica na rasklapanje, postavi se kadar sedne u stolici i čeka pravo svetlo a za to vreme uživaš u lepoti koja te okružuje.

PAZI SADEEE: prvi kilavitis makroJčitji sa ovim mojim ubogim žgoljavkhom :hahaha: :hahaha:

im4ht3.jpg

pa cropitj:

9iekwg.jpg

- - - - - - - - - -

bubac-marac je nestašni predator i netje da sluša komande: stani! i miruj! ;)

pa ondak još jedan pokhushaj:

Back