Macro fotke

daj svoj neki primerak makroa što je različito od pokazanog do sada

meni je divno videti kada ljudi uspeju da dosegnu neki uspeh i raduju mu se...

evo !JOjka pokušava sa nekim expresionizmom u makrou,,strava!!!...ali je sam makro pozadina a MIKRO je centralni :cmok2: :zper:
( koja definicija boktemazo! :mrgreen::whistling: )

:zcepanje: !JOjka nista ne razume o svemu ovome :mrgreen: namestila sam aparat na macro i pocela da slikam. Ja sam najveci foto-idiot sto se fotografske tehnike tice. Mislim da nikada necu nauciti:zcepanje: ... kamera je automatic i opet imam poteskoca :rumenko:

:zcepanje: !JOjka nista ne razume o svemu ovome :mrgreen: namestila sam aparat na macro i pocela da slikam. Ja sam najveci foto-idiot sto se fotografske tehnike tice. Mislim da nikada necu nauciti:zcepanje: ... kamera je automatic i opet imam poteskoca :rumenko:

e, znaš da si izmislila novi način mikroba sa makro blurom :hahaha:
cmok.gif

tole ti si fina osoba. imas pravo da to nije bas makro. ali ni ovi drugi sto su makrovi nisu nesto, nema sadrzaja nema price, prazne, prazne, prazne
ne jedim se, nego ne mogu da povladjujem bez potrebe
brajanK mi je nevidljiv. pa ce da propustim repliku. njegovo mi je misljenje kao da u autobusu neko pusti puvanjak, prozori zatvoreni, a stanica daleko

Pricice uz fotografiju su uvek pozeljne :) - ne razumem o cemu pricas?

tole ti si fina osoba. imas pravo da to nije bas makro. ali ni ovi drugi sto su makrovi nisu nesto, nema sadrzaja nema price, prazne, prazne, prazne
ne jedim se, nego ne mogu da povladjujem bez potrebe
brajanK mi je nevidljiv. pa ce da propustim repliku. njegovo mi je misljenje kao da u autobusu neko pusti puvanjak, prozori zatvoreni, a stanica daleko
:hahaha: sunac ti KOJA IDEJA za temilicu gradski prevoz...:hahaha:

ZAMISLI da usnimiš FACE putnika :hahaha:

toliko sam probavala da snimim kapljicu na roletni..i nemere!..kao da je začaraTa :rida:

ovaj moj glupson compact netje to da radi :(

2qj992r.jpg

- - - - - - - - - -

za Jojkinu info..ova "šume" levo je zova :)

Makro fotografija se definise kao fotografija na kojoj je objekat uslikan u odnosu 1:1 ili vise. Mnogi ne prave razliku izmedju makro i tzv. "close-up" fotografije, gde bi "close-up" fotografija podrazumevala slikanje objekata izbliza, odnosno onih koji mogu da stanu u objektiv obicne kamere (kao kada slikate cvet). Za makro fotografiju potrebna je posebna oprema kao sto su makro socivo, telekonvertor i sl., jer su objekti koji se slikaju veoma mali (na pr. insekti), a potrebno je da na fotografiji izgledaju uvecano, odnosno veliki.

Izvor: negde sa neta :D

"By some definitions, a macro photograph is one in which the size of the subject on the negative or image sensor is life size or greater"

Wikipedia

U principu, lepo rečeno, sve od odnosa 1:1 pa dalje..
Da bi nešto bilo makro, koliko sam shvatio, mora biti veliko na fotografiji bar onoliko koliko je u prirodi veliko..ili veće..

pa ja imam opciju makro i ukljucila sam je :aha:

- - - - - - - - - -

a odnos mi jeste 1:1i veci

- - - - - - - - - -

problem je sam osto sam je previse photoshopala al namerno tako

Back