Macro fotke

Da ne bih samo pričao o tubama rešio sam da postavim konkretne primere i videćete da su rezultati impresivni ;)

Kit objektiv 18-105vr
18-105vr-1.jpg

Kit 18-105vr + tube
18-105vrtube-1.jpg

Uveličanje sa tubama je oko 1:1 :eek:

Makro objektiv 105VR
105vr-1.jpg

105VR + tube
105vrtube-1.jpg

Uveličanje je oko 2:1

Hvala na obaveštenju i tvom trudu :)
Upoznat sam sa tim sistemom od ranije, ali mu nikada nisam posvetio mnogo pažnje jer je to čudo praktično neupotrebljivo za rad na terenu i jurnjavu za insektima. U studijskim uslovima se mogu napraviti zapanjujuće fotografije ali uglavnom mrtve prirode.
Trenutno sam zadovoljan opremom, ali svako pati za nekim delom opreme (a to malo što fali mladi sreću kvari). Meni je želja MP-E65 http://www.luminous-landscape.com/reviews/lenses/mp-e-65.shtml i ulazak u neki još manji svet. Ko zna, možda to nekad i postane stvarnost...

.. lep pozdrau, koleza Hazard!! interesantna sprava( za mučenje), a cijena je prava sitnica, pretpostavljam!!
.. pretpostavljam da ni ova Devilova nije mlogo jeftinija... to je samo za buzdovane, htedoh reći budzovane...

Лепо ово изгледа DeVil. Најсимпатичнији ми је овај црвић, или гусеница, шта је већ. Ваљда зато што је жут :)
Него кажи ми која ти је то техника stacking? Јел се то ради о фокус бракетингу?

Jeste, samo što ja nisam odradio baš tako jer je vetar duvao pa sam slikao iz ruke i jednu dobru napravio iz samo dve fotke. Ovako je to izgledalo pre spajanja, a oštre delove sam samo klonirao sa druge fotke.

a-1.jpg

a2-2.jpg

@DeVil Свака част за фото бракетинг из руке. Ја га уопште нисам користио (мада немам ни намеру) али и кад бих то покушавао без статива не бих никако.

@DeVil стварно лепо, нема шта. Не знам само како по овом времену успеваш да фоткаш ове бубице. Стално киша, облачно и углавном никакво време :)
А ја сам се сморио код куће па сам кренуо да експериментишем са капљицама. И ево првих резултата.

DSC_3778-1.jpg

Nikon D60
zoom: 300mm
бленда: 16
експозиција: 1/200
ISO: 200
блиц: built-in само активирао главни блиц преко "коцкице" а главни блиц "тукао" у фолије од којих се...бла...бла...
статив: да
филтери: само УВ
PS: ништа

DSC_3742-1.jpg

Nikon D60
блиц: -||-

DSC_3768-1.jpg

Nikon D60
блиц: -||-

Lepe kapljice, bravo :)
Druga mi se najviše sviđa zbog najbolje uhvaćenog momenta (vidi se "vrat" kapljice i odvojena "glava"), a i zbog boje jer me podseća na ledenu vodu neke pećine.
Ima i jedna zamerka na koju vrlo lako možeš da utičeš - ne sviđaju mi se sive tačkice u crnim delovima (pretpostavljam da su mehuriće koju su se zadržali na dnu posude prilikom sipanja vode). Mnogo lepše bi bilo da je crno skroz crno. Sledeći put pređi rukom preko njih da ih ukloniš i sve će biti mnogo bolje ;)

@DeVil хвала. Мехуриће уопште нисам примећивао, релативно је био мрак у соби а на екрану апарата нису били уочљиви. Тек кад сам пребацио на компјутер видео сам да има мехурића на дну посуде и да их је блиц нагласио али су ми се углавном свидели. Као да су додали још једну "дубину" фотки. Али ћу следећи пут обавезно пробати и без њих, чисто да видим како ће испасти. А невероватно је да су скоро сви који су видели фотку приметили...мехуриће :)

Meni lično smetaju mehurići, ali daleko od toga da su ružni nego mi odvraćaju pogled od kapljice i više gledam u njih nego u kap.
Na ovoj mojoj nema mehurića i kada se gleda pogled sam ide na kap

Kap3-1.jpg

У праву си. Заиста је фотка чистија и поглед фокусиран на кап кад нема две паралелне равни. Следеће фоткање ће бити обавезно без мехурића. Али остаће ми и ове са мехирићима, за поређење :)

.. izvanrednee!!!
.. Hazo, meni se ipak naj sviđa prva, tako sam zamišljao crnu rupu, rado bih je turio na desk, ako si voljan da mi je pošalješ!! mada.. ipak je druga tehnički naj bolje odrađena!!
.. Vile, bube su ti fantastične!!!

Back