@DeVil79 морам да кажем, свака част. Очигледно да имамо правог професионалца на подфоруму. Труд је приметан и драго ми је да си одвојио време да своје фотографије поделиш са нама.
Као неко ко је увек знатижељан имао бих пар питања за тебе, ако немаш ништа против. Гледам ову задњу фотку коју си поставио, овог "сурлаша", и питам се колико је слика кропована. Јер иако ме макро фотографија баш нешто и не интересује читао сам нешто и о томе и прочитао да је код макро објектива пресудан фактор "максималног увећања". И да је тај фактор код њих 1:1. Ако је ова бубица дугачка 5мм на сензору твог апарата она ће заузимати исто 5мм од укупних 23,6мм колико износи дужа страна сензора. А то је свега неких пет делова сензора односно пети део укупне резолуције што значи да ће фотка те бубице бити максималне дужине 850px а то ми се чини недовољно за неко озбиљније штампање. Е сад, после оволиког смарања, следи питање - "Како фотографи постижу веома велика увећања при штампи чак и кад сликају тако мале објекте, бубице?"