Macro fotke

Stiglo prolece, samo da se zna! A i prve pcelice i maslachci!

2008_0308030064copy-2.jpg

Sad ću ja da probam da okačim jednu macro. Nemojte da mi se smejete, samo mi recite je l to macro, pošto ja na starom aparatu nisam imala macro mode, pa se sad prvi put snalazim s istim. :D

bug.gif

Iskreno, ja mislim da nije bas pravi makro. I da ne moze svaki aparat da odradi dobar makro.
Xia, mozda postoji neka caka koju nisi jos provalila?

Imas li jos neku fotku koju si napravila sa makro modom?

Ma garant postoji, al ja uošte ne kontam šta treba da radim. Danas sam pola sata jurila neku bubu po stolu. :lol:
Pazi imam i macro i super macro opciju na aparatu, a ja ne umem da ga uslikam. :lol:

bug.gif

jeste macro,ali je pobegao fokus na listove umesto na cvet,kao sto je pretpostavljam bila namera,
kad se fotka macro,malo pomeris aparat i fokus ode npr. na pozadinu,a objekat bude mutan..a kad bih to hteo namerno da uradim ne bih mogao :) ja kad fotkam,jednostavno posle fokusiranja pogledam na displeju da li je fokusirano ono sto sam hteo i skljocnem,nekad jednostavno nece da fokusira ono sto zelimo,zbog svetlosti ili cega vec...onda moze da pomogne fokusiranje nekog dela objekta koji hoce,pa tako sve za zelenim pravougaonikom (kod mene je tako) usmeris na zeljeni deo,mada sam xy puta fotkao sa crvenim pravougaonikom (kao nije u fokusu) ako vidim na displeju da je o.k,i tako...

pa i nije neki makro...obično je makro kada je predmet na fotografiji par puta puta veći nego u prirodi (ako se postavi u ovom formatu), i ovo si uslikalu u pogrešno doba dana, odnosno u kontra svetlo pa je zato fokus otišao na pogrešno mesto... a šta ja palamudim kada ti to sve znaš...

И јесте и није макро, више да није, по мени. Макро треба да представи одређени предмет у гро плану, малтене да се виде све могуће ситнице на том предмету, детаљи. Сети се само оне победничке фотке на теми БЛУР. Док фотку не пребациш са фотоапарата на комп, не можеш да провалиш да ли ти је макро успео или није.
А и ја сад овде филозофирам, а још увек сам аматер. :)

Back