Macro fotke

nema na chemu gigo nisam samo ja uticao na nju i ti si i svi sa foruma .. tu smo da uchimo od iskusnijih ne gigo ? i natasha je meni mnogo mnogo pomogla da ja usavrshim moje fotke a ti i svi sa foruma .. ljudi hvala vam mnogo :):):)

Fibi, izvini.
Tema koju si izabrala mi je billa bas privlacna. Zanimljivo je gledati rezultat. Miamia i njegova fotografija bebe ubedljivo prvi, prava tisina.
Drugi je Dulle sa grobljem, grobna tisina.
Dve razlicite tisine jedna do druge.

IMG_0247f-1.jpg

Ljudi,
svaka Vam čast. Već dva dana gledam vaše fotke i odlučih se da se učlanim.
Totalni sam početnik, a pre par dana sam dobio na poklon canon s5is.
Zamolio bih nekog ko je raspoložen da mi da neka uputstva za makro fotografiju.
Takođe bih voleo par komentara o mogućnosti makro fotografije sa već gore pomenutim canonom.
Unapred se zahvaljujem i još jednom svaka čast !!!

Dobro nam dosao paule.

Ne mogu ti nista reci vezano za Canon S5 IS jer se tek pojavio ali verujem da je u pitanju odlican aparat.
Prethodni model Canon S3 IS ima super macro sa kojim mozes praviti odlicne macro fotogrfaije. Novi model koji si dobio sigurno ima jos dobrih noviteta.
Lep poklon nema sta.

a chudno da uz njega nisi dobio i uputstva...ja kad sam dobila moj foto unutra je bilo milion nekih knjizica,na svim zivim jezicima...koristilo je...

a uglavnom macro ti je kod svih manje vise isti...treba da se priblizis,i fotkash :lol:
maaah...ne znam ja..nadji ta uputstva...pomocice ti ;) i da..dobro nam doshao i sreeeeecno :D
zelim ti puno puno lepih fotki (:

hvala na dobrodošlici!
uz aparat sam dobio samo kratko uputsvo na srpkom, ali su u njemu samo osnovni podaci o aparatu i koje dugme čemu služi.
Imam dosta posla ovih dana pa ne stižem da se malo posvetim eksperimentisanju.
Koja je razlika između makro i super makro opcije.
Kad nesto ulikam javljam se!

Javi se sa fotografijom hehe
Na prethodnom Canon S3 IS modelu na brzinu sam video neke stvari vezano za macro pa ako gresim neka me neko ispravi, mogao bi i Dulle jer ima u planu da kupi S3 IS a sigurno je vec dobro prostudirao tu mashinu..
Super macro u odnosu na obican macro moze u kadar da ulovi jos sitnije detalje, na taj nacin sto ti super macro omogucuje da se predmetu jos vise priblizis.

Canon S3 IS ima 12 puta optichki zum i ne znam koliko digitalni , znachi probaj da ukljuchish macro mod i samo priblizi objektiv onome shto zelish da slikash mozesh od 10 do 0 cm znachi bruka skoro do najfinijih detalja , ja mislim da je digitalni zom tu negde 4x ili 5x...stim da s5 ima 8 mp evo i linka
za tvoj aparat tu imash razne testove i uputstva ,
http://entertainment.webshots.com/album/559646294bHIvgF i da dobrodoshao u nashu malu ekipu , puno srece i dobrih fotki ;) pozdrav

Slazem se sa Natashom da sam treba da ga izucavas. Predlozio bi ti da pocnes sa manualnim modovima podesavanja blende i ekspozicije. Tako ces najbolje shvatiti nacin rada fotoaparata u razlicitim uslovima (kada ima vise ili manje svetla, videces da tu ima logike). Nasao sam neko strucnije objasnjenje i nadam se da ce ti malo pomoci, nije preterano opsirno :

"Aperture Priority (Prioritet blende) - Fotograf sam podešava željeni otvor blende, a ekspozicija se na osnovu toga automatski podešava. Uglavnom se koristi u cilju kontrolisanja dubinske oštrine. Shutter Priority (Prioritet zatvarača/ekspozicije), fotograf sam podešava željenu brzinu zatvarača, a otvor blende se prema tome automatski podešava. Uglavnom se koristi u cilju "zamrzavanja" pokreta prilikom snimanja objekata koji se kreću velikom brzinom"

Moj prvi foto-aparat je bio Zenit 12XP, na njemu sam sve rucno radio i tu ima posebne drazi. Posle njega sam jos godinama imao foto-aparate sa iskljucivo manualnim podesavanjima. Za aparat sa boljim karakteristikama nisam imao para.
Sad imam digitalni aparat i dalje uglavnom koristim manualna podesavanja iako on nudi vise mogucnosti.
Za mene je manualni rad sa foto-aparatom svetinja.

Paule, imas u knjizarama knjige sa osnovama fotografije. One nisu skupe jer su u pitanju manje knjizice. Nadam se da ih jos ima.
Koliko znam kod ulicnih prodavaca (bilo ih je u haustoru kod Doma sindikata) je takodje bilo takvih starih knjiga vezano za osnovu fotografije i fotoaparata sa 35mm filmom.
Mozda su sada nesto jeftiniji ali i tu mozes dosta da naucis.

Back