Macro fotke

Spring celebration "Scarface" style :per:

1961676_10203704403399423_70521217_o.jpg

1669808_10203704404039439_1901019816_o.jpg

@ DeVil79 ne znam meni su leptiri ultra teski... ne mogu da ih nahvatam pa nema sile :D i mnogo se razredilo leptira, bar u mom kraju i u Beogradu.... Poneki onaj satro beli i to je to :/ Kad sam bi klinazz svaki dan po nekiliko vrsta a sad . . . Jel ima neko neke konkretne trikove kako se mame / gde ih naci / leptiri, pcele, neka sesta stvorenja i slicne prakticne savete za kako doci do situacije :D ?

@ DeVil79 ne znam meni su leptiri ultra teski... ne mogu da ih nahvatam pa nema sile :D i mnogo se razredilo leptira, bar u mom kraju i u Beogradu.... Poneki onaj satro beli i to je to :/ Kad sam bi klinazz svaki dan po nekiliko vrsta a sad . . . Jel ima neko neke konkretne trikove kako se mame / gde ih naci / leptiri, pcele, neka sesta stvorenja i slicne prakticne savete za kako doci do situacije :D ?

Leptiri i ostali insekti su teski za fotkanje tokom dana (mislim od 12h pa na dalje) jer je tada toplo vreme, a posto su insekti hladnokrvna stvorenja najaktivniji su kada je najtoplije. Ja leptire i ostale insekte fotkam rano ujutru dok se izlezavaju na nekoj biljci cekajuci sunce da se zagreju i odlete. Citao sam da je moguce da se namame kada se cvet ili list neke biljke poprska tecnoscu napravljenom od secera i vode, moze i med.

E, da - Ko ima bastu neka zasadi biljke (cvece, grmlje) koje privlace insekte i resen problem. Ja na tom projektu radim od prosle godine i ocekujem da ce trece-cetvrte goine sve biti kako sam zamislio. Treba saditi Lepog coveka (zinnia), rudbekiju (pupavica), letnji jorgovan (budleja), lavandu, echinaceu, indijansku koprivu (Monarda didyma), margaretu, a za kasnu jesen bilo koju vrstu hrizanteme koja je za to vreme jedini cvet na koji ce sletati insekti. Pisao sam malo o tome ovde http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=97151&hl=biljke+DeVil

• Podržavam
Reactions: Tol
Прошли викенд, у селу, једно ми од некуд на шаку паде.... а апарат би далеко...
Оджалим што не могу да сликам, па га пустим, кад оно, пре неки дан, једно лагано преко стола, овде шета...
Забринуо сам се да ми коса ил бркови не беже... хехе
Ајд, што је чупаво него што је мало...
Има великих оваквих, али, нисам очекивао да су оволико космате од малена...

Back