Macro fotke

Pitao sam te kako izgleda "kvar" jer mozda nije u pitanju greska u elektronici. Pod komunikacijom objektiva i tela (preko AF tuba) podrazumeva se da je moguce podesavanje svih parametara kao i da nema tuba, a fokusiranje je druga prica. Prvo - kod makrofotografije treba izbegavati autofokus, pogotovu kada se koriste tube, a drugo - sto ima vise prstenova fokusiranje je sporije (sa najmanjim delom je relativno brzo, a sa sve tri veoma sporo tako da nema koristi od njega). Sa tubama je najbolje fokusirati pomerajuci objektiv napred-nazad tako da i ukoliko stvarno postoji neki kvar nista ne gubis. Bitno je da mozes da podesavas parametre :)

Sve su moje makro fotografije rađene sa autofokusom,čak i sa tubama(max 2 kom)
Probala sam sa tim pomeranjem objektiva napred-nazad,ali je meni vid problem,pored osnovnog problema,brzine insekata.Naočare mi smetaju,pa mi je precizniji autofokus od moje procene oštrine.

Sada sam shvatila da su mi u stvari tube ispravne,samo mi je tehnika fotografisanja loša.:lol: Imaću posla sledeće sezone.....

Sve su moje makro fotografije rađene sa autofokusom,čak i sa tubama(max 2 kom)
Probala sam sa tim pomeranjem objektiva napred-nazad,ali je meni vid problem,pored osnovnog problema,brzine insekata.Naočare mi smetaju,pa mi je precizniji autofokus od moje procene oštrine.

Sada sam shvatila da su mi u stvari tube ispravne,samo mi je tehnika fotografisanja loša.:lol: Imaću posla sledeće sezone.....

hahaha :)

novcici.jpg

Сапуница рече... некуд цури... у некој уљаној форми...
масно стакло, умочено у сапуњаву воду, па усправљено...
живо ме занима ...

Back