Macro fotke

Треба јурити лагане и компактне а корисне ствари...
Практично, алуминијумска фолија је одлична, а ковани алуминијум још и бољи, али, не толико бољи да сад чуваш и обилазиш таблу лима од 10 кг... да не помињемо разлику у цени...
А треба имати на уму да и мала промена код извора може да има драматичну разлику на објекту...
рецимо, кад се дуплира раздаљина од извора светла до онога што се слика, количина светла се смакне четвороструко... бар код директног осветљења...

da, stvarno je teška ko tuč, ali sam mislio samo kao podloga da služi
u svakom slučaju treba opako dobro osvetljenje da bi se korigovali nedostaci podloga i okruženja koje reflektuje svetlost
minimum 500w halogenki u kombinaciji sa fluorescetnim za neki light box osrednje veličine

- - - - - - - - - -

e, termi..ćao :uja:

Moghr...ima nešto kod tebe...treba mi kosi držač A3...baš ovako nešto

http://www.formex.rs/catalog/stalci-i-drzaci/drzac-lista---kosi.html

a šta to praviš od tog pleksiglasa, neki držač?

Уј, Tол, знаш како... мени се све чини да би ти ама и комад иверице сужио тој сврси... да се неки блок дрвета усече за дебљину табле, па да се она само усади у жљеб...
Мада, кад погледаш...ово са линка је финије и елегантније решење, за прихватљиву цену...+пдв

А terminal, сад ћу да сложим, испробам, па сликам ... мини сет да видиш да и 10 w + 1-2 флуо да сатру са количином светла...
хехехе
а до тад ће ваљда неко да испребацује ову преписку где јој је место....
отишли смо доста од теме...

то, је, дал од шипурка, дал чега сличног, нека бобошка...
не већа од кестена... покупи јуче у шуми... истина, ово сам тек за пробу... тек ће то да се слика...

oo fino, fino ovo ispalo Moghrion :ok:
u svakom slučaju, dnevna svetlost je dosta pomogla...ništa bez sunca kao ambijentnog svetla
koji je ovo ISO?...reko bih da je malo veći

p.s.
ne znam koja je ovo biljčica, a ovo su korenčići, šta li je već ?

Poslednja izmena:
terminal...
Шта друго до хвала да ти кажем...
Светла има од свега по мало, само не дневног...
хехе
За тај висок исо што помињеш... 200 је, а шума можда има због грубог смањивања...

Да идемо онда с !ЈО-јкином предпоставком, да је то неки скиптар ил штап...
од неког малецног....
хехе

terminal...
хехе
За тај висок исо што помињеш... 200 је, а шума можда има због грубог смањивања...

од неког малецног....
хехе

Bas sam radoznala da vidim sta sinasao jos u sumi :D

terminal...
хехе

од неког малецног....
хехе

da, okejj, izvinjavam se, bio sam pročitao da je u pitanju samo osvetljenje od 10w pa mi zbog toga bilo malo čudno,
sad pogledam koliko je svetla bilo i šta si napisao pa mi je jasnije

a ni moje nije mnogo bolje, stim da nemam ove fluo u grupi nego svaku posebno, 3 komada i dva halogena
naravno, ne uključujem ih sve odjednom jer je prostor gde škljocam relativno mali pa nema potrebe, pa kombinujem od ovoga što imam
ako proširim prostor, biće još dodatnog svetla i preko ovoga..a razmišljam da napravim soft box od 5 fluorescentnih,
plus ovo ostalo jer bih želeo veću distancu svetla od subjekta za snimanje zbog bolje difuzije

Лепо је играти се са светлом, само, треба имати меру и ... и праксу... ја то ништа као ован не знам, сад сам, као мало кренуо у неко експериментисање, па ће да видимо куд води... за макро свакако треба доста светла, а сад кад ми од кинеза стигну он адаптер тубе... кажу да је мрак унутра...

Лепо је играти се са светлом, само, треба имати меру и ... и праксу... ја то ништа као ован не знам, сад сам, као мало кренуо у неко експериментисање, па ће да видимо куд води... за макро свакако треба доста светла, а сад кад ми од кинеза стигну он адаптер тубе... кажу да је мрак унутра...

:zcepanje:

Moje su od kineza,i mrak je unutra.Još od njih 3,mi samo 2 rade.:evil:

ee..e..
теби се надам данима...
Много смо се разписали... треба нека слика да нам да домаћи...
:D
Него, како само две раде?
Шта фали трећој?

Паз' молим те... хладно...
може унутра да се унесе... и онако је све то ситно.. хехе

А од кинеза и није шта друго за очекивати...
Стога Марко је себи поручио оно чисто гвоздено, без електронике и тих ломова... и онако сам навико на мануелно... Ни томе ништа не фали...

@DeVil79

Sada sam proverila,krivac je onaj najtanji prsten (13mm).Sam radi sve,u kombinaciji sa ostalim prstenovima ne može da se fokusira,a ostala podešavanja su moguća.
Tako da ga nikada nisam ni koristila.Sva sreća da je baš on loš,a ne neki drugi.

Back