Macro fotke

ih..čuj: ume!..ma moja mašta ima čarobni štapitj :hahaha:

303cx3t.jpg

neni ovo lici na nesto. ima ispeglanih i ispranih slika, ali ova nije takva

Ove su bash, bash . . . odlicne ;) i dubina i kompoziciski i kvalitetom... pored graficke dopadljivosti, svidja mi se kako je lepo prenet osecaj svezine u kombinaciji sa osecajem krhkog materijala, koji se malo bolje oslikava na prvoj slici zbog prisustva plave koja daje jos jednu dimenziju u ovom set-up - u , cime "tanji" ovu gornju stranicu... :) nazire se i na donjoj ali slabije dosta.... trebalo bi malo vise kontrasta // svetline dodati na g. stranicu. za ovaj odabir boja.... Sve u svemu.... Nice job! ;) Ne znam, u meni bude zelju za eksperimentisanjem i pravljenjem serije slika sa raznim varijacijama u ovoj postavci... tipa neki reflektor//list papira iznad blize ili dalje, mozda jos jedan ispred da ivica//kruznica dobije dubinu// blagi reflective gradient sa belom u sredini, raznorazne postavke pozadine koja se ne vidi zbog dubine nigde drugo do u kapljicama i sl. Deluje kao jednostavna minimalisticka slika ali ima puno finih detalja. Sjajno izgleda i cini mi se da odlican potencijal ima za seriju i vezbu raznoraznih tehnika. Hope 2 C more ;)

• Podržavam
Reactions: 27E
Ух ал га лепо исписа....
:kpozdrav:
С тим сам се већ много млатио и круцијални закључак је, мораш сам....
што даље значи да мора да је једноставно...
а од овог тешко да може једноставније...

1- арматура са две неонке
2- тањир, чашица и диск
3-апарат (ту дође)

даље

2а-чашица, на слици наопако окренута те је на стопицу стављен
2b- диск, плоча из хард диска... мада огледало уме да да још и бољи резултат
а све то убачено у
2c- тањир, да локализује воду, јер, а то искуствено тврдим, вода узрокује чудну реакцију кад се доведе у контакт са струјом...

:mrgreen:

Неонке су окренуте ка кревету и белом прекривачу тако да да позади долази фино, расуто светло, а диск и вода су тако, од позади осветљени па остају те сенке...

истина, какав рефлектујући слој, (папир ил алуминујимска фолија) одзго или са стране би додао драматике но... ко ће с тиме да се млати...
а неонке у пару су фине јер дају фино светло, скоро дневне топлоте, а код краћих експозиција нису ретке те топло - хладне боје, зависно која је активна, јер никад нису синхронизоване....

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: 27E
озго.... цуркаш по мало, из каквг шприца ил из лончета, мени дражег...
на плочицу која је преко наопако обрнуте чашице...

...а кад гравитација која делује на масу воде надјача површински притисак који делује на саму воду на ивици диска, онда процури и са диска на ... тањир..

mssm, ko još ima vremena da komponuje scenu i pravi čitav projekat???

dooobro ti eksperimentišeš..ali ja nemam vremena da se brćkišem toliko niti uslovi dozvoljavaju a ni aparatura...
sestro-brate, čitav scenario ispisa :)

а све у нади да ће неко да добије идеју па адаптира њој нешто од овог написаног те с неким лепим сликама дође....

сијалица је... змај....
Чиме је ово и како осветљено?
Халогени рефлектор, одбијен од неког зида ил зилберице ако добро видим....
ништа се не види... одлична слика....

Hvala Moghrion :)

to je u stvari kombinacija svetla...halogenka od 120w kao neko ambijentno svetlo upereno poviše sijalice,u zid(kao što kažeš), postavljena na položaj oko "7h" od subjekta,
u eko sijalica(fluorescentna), od 32w koja navodno ima karakteristiku jačine kao od 100w, i ona je postavljena bočno i ne direktno, da bih dobio mekši ton

Генијално....
има већ пар месеци како сам направио два... сандучета, са по 3 и 4 фасунга, по пар прекидача и каловима, баш за те фине сијалице... направио комбинацију топлих и хладних, пробао, обећао да ћу да се озбиљније да се бацим на то светло... и ено их... ћуте и чекају...
:fdlan:
пљусни још неку из серије, да се постидим до краја па да узмем и ја нешто да урадим...
:)

@ moghri, kaj si ubledeo tako :think: a i ona fotka kada si bio mawi..je taka :( ..mada je lepo na svoj način...

@ termi, sijaličku ću da osmotrim danas predveče, kada mi stigne novi monitorčitj :srecna:
najzad ću da vidim šta stavljam i šta stavljate u pravim bojama :zaljubljena:

:)) meni vec 2,3 godine smrde DIYsoftboxovi koje sam improvizovao za lampe i neonsku rasvetu kad sam se tripovao na kontinuirano svetlo. Za to ipak treba studio u kome ce to sve da stoji i da se ne pomera, ne otkacinje stalno, spaja, prespaja i sl. Kad je uvek spremno cas bacish neku fotku kad ti zatreba.
@ Moghrion Dobar set-up s neonkama pozadi :) daje mu super dramatiku. Odl. sto si i postavio kako to sve izgleda :super: ovo sto sam ti predlozio je cisto experimentisanje kad si vec sve ovo "nacinio". Ja kad radim staklo i metal obicno do iznemoglosti experimentisem jer su mogucnosti neogranicene a predmet miran//statican tako da mozes na tenane sliku po sliku da dodajes, oduzimash, reflektujesh, uporedjujes odraze i odsijaje na predmetima, dajesh im ostrinu ili pak punocu difuzijom svetla i obratno :)

Evo jednog primera gde sam se ja malo igrao punocom stakla i exp.// light painting
730_10200194985266163_1153641877_n.jpg

a evo i par gde sam tanjio staklo i pravio odsijaje i senke. Svaki odsijaj, svaka senka, crta na ovim slikama napravljena je dodavanjem reflektora//zilberica, svetlih i tamnih za odsijaj i senku, kombinovanjem rasvete, kombinovanjem rasvete direktno u objekat ili "od martinele" :) tj. u duzu zilbericu naspram postavke kako bi se dodale duze linije u odsijaju i sl. jeste time-consuming i za svega par fotografija trebalo mi je par sati ali kad naucish na metalu i staklu da radish, sve ostalo je uzasno puno lakse sto se tice postavke. Po meni mozda najbolj nacin za vezbu.
430815_10200194985706174_1054340971_n.jpg

6631_10200194985746175_491026512_n.jpg

261504_10200194985426167_1260484538_n.jpg

evo jedna macro od jutros :) Novembar a? :)
1392075_10202607611900321_109681540_n.jpg

Генијално....
има већ пар месеци како сам направио два... сандучета, са по 3 и 4 фасунга, по пар прекидача и каловима, баш за те фине сијалице... направио комбинацију топлих и хладних, пробао, обећао да ћу да се озбиљније да се бацим на то светло... и ено их... ћуте и чекају...
:fdlan:
пљусни још неку из серије, да се постидим до краја па да узмем и ја нешто да урадим...
:)

imao sam samo ovu jednu sa vlaknom i napravio sam nekoliko fotki od koje mi se ova najviše svidela,
ali na žalost, skršio sam sijalicu vrlo brzo, ispustio sam je na na pod :(
kupiću danas još sijalica, po mogućstvu sa vlaknom pošto njih najviše volim a mogu ti reći da ovde u Austriji jedva da možeš više da nađeš
ovakve obične sijalice, evropska unija ih povlači do 2014.-te godine sve takve biće samo ove eko sijalice
prošeprkaću negde po ormaru možda mi se zamela neka crknuta, to je isto fino za slikanje, pa ću da malo eksperminetišem, pa
ako zviznem nešto dobro ja ću da postavim :)

- - - - - - - - - -

@
@ termi, sijaličku ću da osmotrim danas predveče, kada mi stigne novi monitorčitj :srecna:
najzad ću da vidim šta stavljam i šta stavljate u pravim bojama :zaljubljena:

šta ti je sa monitorm plavojka ? razlile mu se boje od karmina :D

Back