Macro fotke

М4 је навој, код метричких, а оно је холшраф... самоурезујући, како би га још ови модерни звали....
:whistling:
Једном магационер, увек магационер...
сви за једног, један... не... ипак није то одатле..
А то ситно је толико ситно да је на око прво личило на неку белу мрљу... на неком натрулом багремовом стубу, под неком гомилом других стубова, које сам тако, преносио некуд...
тамо је било влажно мрачно и релативно топло... па и по игледу а и околним условима, сасвим је лако наслутити да су то споре неке можда, ил какве ситне печурке...
ситно...
ево га овде, уз влат траве, оне најобичније, пар мм широке...

Онај паук што је утрчао у кадар, био је таман толико велики да се удобно смести на врх гумице обичне оловке.... и то без да савија ноге...

а мени некако 5. дође најдража... има неких још из те серије, али, биле су баш омашеног фокуса па их нисам ни радио...

:hahaha: genije...gde se seti da slikaš budjonija po starim gredama..pa nikada ne bih pomislila da su spore :)

i onaj list je dobro postavljen..dobar snimak :ok:
a čika pauk-lao šumar :hahaha: rastera sve :)

То је тек била игранка... пренео сам греду на осунчану страну, спустио ан земљу, испружио се поред ње, обгрлио ногом, размрдао траву испред апарата окренуо објектив наопако, па почео да сликам, кад оно нешто поче да се мрда у кадру...
Кад, оно, тај паук, налетео на то, па стао, укочио се како је загазио.... и не мрда... гледам ја кроз апарат, а он са предње две ногице, поче да пипка испред себе, полако, полако.... па се окуражи, па крену кроз то... ал опрезно...

malo close up // makro sa slikanja od "onomad" :)

1377419_10202444445781270_1208525391_n.jpg

1392620_10202391130888431_1352525328_n.jpg

1394048_10202444448981350_1276947155_n.jpg

Шарени се, шарени...
Мој глас иде за трећу...
Друга шарена, а прва некако... дође... равна....
Дал да је неки дубљи контраст ил нека јача сенка.... а и ово светло је могло да буде од некуд , некако разбијено....
Много рефлексије у оку....
Само моје мишљење које не мора нужно да буде исправно....

Нико се никад није питао зашто је тај смајли зелен?
Од како сам га поставио горе, не могу да престанем да мислим...
Тражио, ал ништа корисно не нађох....

Нико се никад није питао зашто је тај смајли зелен?
Од како сам га поставио горе, не могу да престанем да мислим...
Тражио, ал ништа корисно не нађох....

Predstavlja ironicnu salu i blagi sarkazam ... :)

:kpozdrav:
Био сам сигуран да се то камење у неки неповрат откотрљало...
Тражио сам их задњих година, у неколио наврата, по буџацима где се ретко завирује, где мислим да сам их задње виђао, где сам их уопште све држао и виђао... ал... ништа...
А синоћ, уморан, у неком послу преко главе, нервозан, гладан, (а овако дебелом, глад је опасна категорија стања) без икаквог разлога одох на таван, неке старе дискове ископао па реко, да погледам још једном, кад сам ту, за то камење, у некој кутији где сам већ неколико пута тражио...
Кад оно тамо... стоје...
Биће касније и још пар неких, од данас, из села....
А ове шкољке покушавам да схватим... но, не иде баш...
Колико разумем, ту је пар шкољки у неком седименту?

:kpozdrav:
Био сам сигуран да се то камење у неки неповрат откотрљало...
Тражио сам их задњих година, у неколио наврата, по буџацима где се ретко завирује, где мислим да сам их задње виђао, где сам их уопште све држао и виђао... ал... ништа...
А синоћ, уморан, у неком послу преко главе, нервозан, гладан, (а овако дебелом, глад је опасна категорија стања) без икаквог разлога одох на таван, неке старе дискове ископао па реко, да погледам још једном, кад сам ту, за то камење, у некој кутији где сам већ неколико пута тражио...
Кад оно тамо... стоје...
Биће касније и још пар неких, од данас, из села....
А ове шкољке покушавам да схватим... но, не иде баш...
Колико разумем, ту је пар шкољки у неком седименту?

Da, tako je :D

Back