Mackanje

Slazem se, bolje kupiti dobar i trajace godinu dana minimum
Ja cu da kupim Nars sheer glow sledeci put kad budem na aerodromu. Korektor je najbolji koji sam probala.
Pa tako je kod mene, kupim taj koji mi odgovara i traje mi godinu dana
Nego kao ajde da ustedim kipim jeftinije i zajebem se
Ja sam ti tip osobe koja kupi maskaru od 400din ziva se pojede za taj trosak, i tako gundjam kako sam pukla pare na maskaru uz klopu koju jedem u restoranu :lol: koleginica crce od smeha na tu scenu pre neki dan...kao dal si normlan
Al ja trosak na hranu restorane slatkise ne detetkutujem to volim uzivam i dajem rado... a za sminku mi je ko do lanjskog snega i kad to kupim tako jednom godisnje ja tri dana kukam
I budala sad napravim glupost, umesto isti puder da uzmem ja ga proglasim preskupim i uzmem jeftino i zajeb...
Realno 2 soma jednom godisnje na puder je nista, nego sam ja budala, kao ustedela sam :lol:
Logika mi je u pm

Izrazi kao sto su dermatoloski testirano, hipoalergeno, nekomedogeno i sl. su bzvz i ne kazu nista o proizvodu...jer ne postoji neki standard po kojem bi se sve to prosudjivalo...sve zavisi od koze pojedinca, ono sto mozda nekome smeta, drugom je sasvim ok...uostalom, kad je kozmetika u pitanju, proizvodjac moze da koristi bilo koje izraze za opis svojih proizvoda....pa se tako svi frljaju sa prirodnim, cudesnim,itd...a da proizvodi nista od toga nisu...
Znaci, u se i u svoje kljuse...pase, super, ne pase, baci...

Ona lorealova maskara sto probah na poslu pre neki dan je sjajna
Al je 1200 ne dam ja
Kupim alverde neku sensitiv za 400, ok ne iritira mi oci sad u periodu alergije i to je najbitnije, ali je losa tehnicki, sama masa maskere je bzv lose se nanosi i razmazuje se...
Znaci zajeb
Guska je trebala da uzme onu lorealovu to bi trajalo cele godine i cao, sta ga tupim
Kupim jeftinu da ustedim pa odem u mek isti dan puknem.hiljadarku....logika :rotf:
Kad cu da naucim

Izrazi kao sto su dermatoloski testirano, hipoalergeno, nekomedogeno i sl. su bzvz i ne kazu nista o proizvodu...jer ne postoji neki standard po kojem bi se sve to prosudjivalo...sve zavisi od koze pojedinca, ono sto mozda nekome smeta, drugom je sasvim ok...uostalom, kad je kozmetika u pitanju, proizvodjac moze da koristi bilo koje izraze za opis svojih proizvoda....pa se tako svi frljaju sa prirodnim, cudesnim,itd...a da proizvodi nista od toga nisu...
Znaci, u se i u svoje kljuse...pase, super, ne pase, baci...
postoji sadrzaj na ambalazi
i zna se koji sastojak sta trigeruje kod...pojedinaca

postoji sadrzaj na ambalazi
i zna se koji sastojak sta trigeruje kod...pojedinaca

Kako se zna ako ne postoji neki standard po kojem bi se to odredjivalo? Ne postoji jedinstveno pravilo, po kojem mozes reci da odredjeni sastojak svima smeta i da svi isto reaguju na njega...uostalom, naizgled sasvim naivan nekomedogeni sastojak moze odredjenoj kozi napraviti problem.....dok komedogeni ima i druge funkcije (hidriranje,...) i u svojoj osnovi ne mora biti los i praviti problem...
Sve je do pojedinca i sta odgovara njegovoj kozi....

Ona lorealova maskara sto probah na poslu pre neki dan je sjajna
Al je 1200 ne dam ja
Kupim alverde neku sensitiv za 400, ok ne iritira mi oci sad u periodu alergije i to je najbitnije, ali je losa tehnicki, sama masa maskere je bzv lose se nanosi i razmazuje se...
Znaci zajeb
Guska je trebala da uzme onu lorealovu to bi trajalo cele godine i cao, sta ga tupim
Kupim jeftinu da ustedim pa odem u mek isti dan puknem.hiljadarku....logika :rotf:
Kad cu da naucim
Maskara tri meseca i u kantu
Ostalo mi nije vazan rok toliko

Maskara tri meseca i u kantu
Ostalo mi nije vazan rok toliko
Ja ne volim maskare, ceo taj koncept mi se ne svidja, osecam ih na trepkama
Nego me nagovorila koleginica, kad smo isprobavake sminku u studiju ajde i ajde stavi. Ja probam ona se odusevi jao moras da stavljas da kompletiram uz senke :roll:
Ma bre necu smeta mi koj ce mi, vec imam.ovolike oci sta ce mi jos i to
Ma uzmi i izmi tri dana je ona mene po studiju jurila da stavim :lol:
I na kraju ajde evo ti na kupim i stavila dva tri puta na neke terene uz ostatak sminke
Sad me juri da je mecem i kad sam i bez sminke svakodnevno :roll: e taj film nece da gleda

Kako se zna ako ne postoji neki standard po kojem bi se to odredjivalo? Ne postoji jedinstveno pravilo, po kojem mozes reci da odredjeni sastojak svima smeta i da svi isto reaguju na njega...uostalom, naizgled sasvim naivan nekomedogeni sastojak moze odredjenoj kozi napraviti problem.....dok komedogeni ima i druge funkcije (hidriranje,...) i u svojoj osnovi ne mora biti los i praviti problem...
zato sto i ne smeta svima
npr ja imam rosaceu i vrlo dobro znam sta je trigeruje
covjeku sa zdravom kozom recimo alkohol ne smeta, pantenol ne smeta...meni to sve izaziva crvenilo
smetaju mi ( kao i vecini ljudi) mineralna ulja jer mi zapuse pore
max factor je krcat njima

Ja ne volim maskare, ceo taj koncept mi se ne svidja, osecam ih na trepkama
Nego me nagovorila koleginica, kad smo isprobavake sminku u studiju ajde i ajde stavi. Ja probam ona se odusevi jao moras da stavljas da kompletiram uz senke :roll:
Ma bre necu smeta mi koj ce mi, vec imam.ovolike oci sta ce mi jos i to
Ma uzmi i izmi tri dana je ona mene po studiju jurila da stavim :lol:
I na kraju ajde evo ti na kupim i stavila dva tri puta na neke terene uz ostatak sminke
Sad me juri da je mecem i kad sam i bez sminke svakodnevno :roll: e taj film nece da gleda
ja sam prije isla periodicno kozmeticarki i farbala trepavice i cao
sad me mrzi

Meni kreme generalno smetaju, koje god da su formulacije, većina njih, ali mi ulja ne smetaju uopšte, leti pogotovo.
Najčešće i koristim tako neke varijante, leti samo ulje, zimi ev bb il cc kremu i ćao.

Sta mu dodje to "nekomedogeni "

@Metla na vestici Alvedere su primarno proizvodjači klasične kozmetike, pa tek onda šminke, dok je Max Factor tata za šminku. Otuda ti je i razlika u kvalitetu. Nije Alvedere loš (čak naprotiv), ali nemaju oni razradjenu tehnologiju kao Max Factor. Ovi drugi su skuplji sa razlogom.

To ti je paralela kao kada bi Dell ili Lenovo počeo da pravi dslr aparate. Šta misliš da li bi imali isti kvalitet kao kompjuteri?

@Metla na vestici Alvedere su primarno proizvodjači klasične kozmetike, pa tek onda šminke, dok je Max Factor tata za šminku. Otuda ti je i razlika u kvalitetu. Nije Alvedere loš (čak naprotiv), ali nemaju oni razradjenu tehnologiju kao Max Factor. Ovi drugi su skuplji sa razlogom.

To ti je paralela kao kada bi Dell ili Lenovo počeo da pravi dslr aparate. Šta misliš da li bi imali isti kvalitet kao kompjuteri?
Da u pravu si
Ja se hvatam za njih zbog alergija
Recimo njihove senke su mi sjajne, blagih tonova i nemam reakciju
Isto dezodoransi kreme i sl, ili dove ili njih koristim i znam da sam mirna
Zato sam pocela i za sminku da se vatam
Pazi dobra je sustinski, samo hbg ne treba uporedjivati sto ti kazes sa mf recimo koji su ipak profi

Pa ja kad fotkam pod reflektorom sa mf to nema da se sija nista
Kad mi dodju nasminkani necim drugim sou bude sa sijanjem lica, utapkavamo ih tuferima da se spasimo hajlajta po celu
Pre neki dan sam imala njesra, devojka je imala bb kremu ne znam ciju, bb kreme su smrt za fotkanje, bolje mi dodji bez icega nego sa tim masnim.govvnetom, ja zaboravim da je istapkam, jaoo majko mila ajde sad peri u fotosopu celenku :fdlan: hebale vas bb kreme

kad sam bila mlada kupovala sam skupu i kvalitetnu šminku
sada ne vredi jer izgledam bzvz i sa skupom sminkom
nista mi vise ne moze pomoci
stavim samo tecni puder da izjednacim ten malo maskare i neki ruz u boji mesa
i ajd zdravo
nourse puder nije u ponudi u sephori, u ponudi su lancome i dior gde 15 grama pudera kosta od 80 do 250eura
a ispod tog pudera i dalje cu imati lice staro preko pet banki
tako da....ne vredi vise
odustajem

i ajd zdravo
nourse puder nije u ponudi u sephori, u ponudi su lancome i dior gde 15 grama pudera kosta od 80 do 250eura
tako da....ne vredi vise
odustajem
Ja sam se odusevila kako chanel puder radi posao
Al je isto tako neka cena padnes na dupe i nema ovde kod nas...

i ajd zdravo
tako da....ne vredi vise
odustajem
ma treba skroz da batalis pudere
bb ili cc dobra krema
odlicno radi posao
samo treba utrefiti ton i sastav

Back