Machine Gun Kelly

Malopre sam gledala neki klip naše devojke koju su pitali sa kim bi izašla na večeru, i ona je rekla Machine Gun Kelly, i kad su je pitali zašto ona je rekla 'pa jer je lep'

O ukusima nećemo raspravljati, njoj je lep i to je to, to je razlog zašto bi izašla na večeru.

Ali komentari ispod tog videa, od kojih su mi se dva urezala u sećanje i proganjaće me sigurno su:

'Smrt droljama'
'Treba nju malo malo proći machine gunom'

Ja sam u šoku. Zbog čega je komentar žene da želi sa muškarcem na večeru jer joj je lep izazvao toliki bes, da su joj neki poželeli smrt?

Pa me navelo na razmišljanje, da li su žene zapravo takođe vizuelna bića koja su možda kroz celu istoriju želele i volele lepe muškarce, ali tu svoju preferenciju nisu smele da iskazuju jer su se plašile posledica, aka nasilja kao ovog opisanog gore?

Da je muškarac pitan koga želi da izvede na večeru i on rekao Emily Ratajkowski, to bi bio sasvim validan odgovor, sigurno ne bi dobijao pretnje smrću.
Mislis da bi ista reakcija bila da je rekla da bi na veceru isla sa, recimo, Jason Momoom (@sir patula - ne prilazi, opasna sam!) ili David Beckhamom?
Jer imam utisak da je problem u tome sta Machine Gun u njihovim glavama predstavlja - nekog ko je uvrnut i samim tim nije lep i kao takvog mogu da ga vole samo isto tako uvrnute devojke. I onda krece klasican lov na vestice, pale se baklje, hvataju se za vile, agresija prema onome sto se ne uklapa u njihov sistem vrednosti.

Vrlo je moguće da ljudi koji daju takve komentare poistovećuju podsvesno njenu želju sa MGK-ejevim izgledom, ponašanjem (tetovaže, razuzdanost) i stilom života. Prosto u oku običnog gradjanina on je ultra-pobunjenik, sa njim se povezuju kontroverze, narkotici, preteranost u tetoviranju, preteranost u zavodjenju raznih žena, pa i maloletnica itd. Zapitajmo se da li bi reakcija bila ista da je dotična rekla da bi radio izašla na večeru sa Bred Pitom? On je takodje lep u očima mnogih devojaka, ali nije kontraverzan, neuračunljiv i razuzdan.

To je onaj fazon - kad neku devojku privuče neko ko u javnosti ima titulu 'bitange' i 'dripca', pa se odmah javljaju tobože zabrinuti gradjani da iskažu svoje negodovanje. 'Ona ga želi jer je privlače takvi tipovi, ona je drolja, spremna na sve, menja muškarce...'

Mislim da uopšte nije problem ako žene iskažu želju da budu sa nekim lepotanom u javnosti, ako je taj lepotan prihvatljiva kategorija za uvek osetljivo gradjanstvo, najpre srednju klasu. Sasvim druga stvar su tipovi kao MGK (kog ja privatno jako cenim kao repera i slušam, lično mislim da je jako potcenjem jer ima pregršt fantastičnih pesama i jako je harizmatičan). Njega ljudi gledaju kao neku pomalo čudovišnu kategoriju, nemojmo se zavaravati da je on u očima običnog čoveka prihvaćen kao simbol uspeha i napretka. Tu je uvek prisutna moralna osetljivost...

Budala ima i uvek će ih biti... Danas negativnih i glupih komentara imaš čak i na videu gde tip okači svoju ishranu u poslednje vreme, dobije isto komentare tipa "vidi ga ovaj mentol, alo retarde koga boli uvo za ovo", a pride ljudi dođu na njegov klip da komentarišu. Mislim da si samo naletela na neke lobotomije od ljudi koji su to uputili tu ženi. Tako sam i ja jednom pitao ekipu koja je pljuvala neku pevačicu Teodoru Džehverović, to je neka mala iz Beograda, narodnjake roka, svi je pljuju, drolja, najgora, ja odem na profil ono gori, milion pratilaca, svi balave za njom... Ja kad pitam "šta je ovo, braćo, niko ne voli, a svi lajkuju", bude "ajde šta ti sereš".

Ljudi su programirani da se poseru po svemu, imaš ih kojima to valjda olakšava njihov svakodnevni život jer su prosto mentoli.

Što se tiče teme, naravno da su i žene vizuelna bića, pobogu. Naravno da vole lepo, naravno da vole uredno, naravno da ih radi sve to.

Samo što bih ja rekao da su i žene dosta tome kumovale da ne smeju reći same, jer su počesto predstavljale sebe uzvišeno, naročito uz narativ "muške svinje" i opisujući nas pogrdno što padamo na fizički, na vizuelno. Pa sad kad vidiš neku koja kaže kako bi nekog tipa ovo i ono na osnovu slike dobiješ te komentare tipova.

Što apsolutno ne opravdava to njihovo debilno ponašanje, nekad su mentoli sami od sebe i prosto mrze sve pa i sebe, a moguće da ima i ovoga.

Malopre sam gledala neki klip naše devojke koju su pitali sa kim bi izašla na večeru, i ona je rekla Machine Gun Kelly, i kad su je pitali zašto ona je rekla 'pa jer je lep'

O ukusima nećemo raspravljati, njoj je lep i to je to, to je razlog zašto bi izašla na večeru.

Ali komentari ispod tog videa, od kojih su mi se dva urezala u sećanje i proganjaće me sigurno su:

'Smrt droljama'
'Treba nju malo malo proći machine gunom'

Ja sam u šoku. Zbog čega je komentar žene da želi sa muškarcem na večeru jer joj je lep izazvao toliki bes, da su joj neki poželeli smrt?

Pa me navelo na razmišljanje, da li su žene zapravo takođe vizuelna bića koja su možda kroz celu istoriju želele i volele lepe muškarce, ali tu svoju preferenciju nisu smele da iskazuju jer su se plašile posledica, aka nasilja kao ovog opisanog gore?

Da je muškarac pitan koga želi da izvede na večeru i on rekao Emily Ratajkowski, to bi bio sasvim validan odgovor, sigurno ne bi dobijao pretnje smrću.

Ма он је сав нацтан к’о Сикстинска капела. Можда зато?

Back