Ma dosta vise!

Dosta vise hrvata Dulica koji se seta svijetom i prica da su „srbi najveci zločinci”! jer je to GNUSNA LAZ!
Dosta vise poginjanja glave i politike „mi smo krivci, izvinite sto ste nas bombardovali”! jer je to GNUSNA LAZ!
Dosta vise politicara sa kojima se sprda svijet! jer je to GOLA ISINA!
Dosta vise ljubljenja ruke Olbrajtove koja je istom tom rukom ubijala srpsku djecu!! jer je to GOLA ISTINA!
Dosta vise prijatelja „ koji mi žele dobro” a uzimaju mi dusu i lagano me ubijaju!, jer je to GOLA ISINA!
Dosta vise Cankolizaca koji me nazivaju klerofasistom, samo zato što sam SRBIN i sto idem u crkvu!! jer je to GNUSNA LAZ!
Dosta vise puzanja Srbije, hoću DOSTOJANSTVENU SRBIJU!Kad je Srbija dostojanstvena i ja sam dostojansten! Hoću da hodam uspravno i gledam svakoga u pravo u oci,jer nemam čega da se stidim!
Neću da me brukaju prodane i nesposobne duse i da zbog njih poginjem glavu! Hoću i dalje da pricam o Kosovu uzdignute glave!!

Neću tudje ali mi NE DIRAJTE moje!
Neću da me ti isti, mene i moje potomke trajno obiljeze kao zločince!! Ništa toga nije vrijedno!!Dosta vise ispiranja mozgova i prevara!!!
Hoću ISTINU pa ma kako ona lijep ili ruzno zvucala!
Hoću da Srbiju vode DOSTOJANSTVENI ljudi!!
Hoću da se ponosim Srbijom!!!

Ti baš svašta hoćeš. Pazi šta želiš, može i da ti se ostvari ta tvoja "dostojanstvena" Srbija sa radikalima na čelu. Nisam sigurna da ćeš onda uopšte pominjati dostojanstvo, a nećeš ga ni imati. Kad se budeš borio da zaradiš za kilo leba, nećeš ni razmišljati o dostojanstvu, bićeš isuviše gladan da bi o tome mislio.

Da, osveta grozno zvuci ali je to realnost i cak legalan akt.
Legalno je pravo da uzvratis udarac.
U vojinim doktrinama osveta je izuzetno vazan faktor. Demokratski se to kaze "uzvracanje udarca". Pa citav ovaj nuklerni arsenal postoji radi osvete. Osveta je cesto i motiv ratova, i ona je samo povod a uzroci su nesto drugo. Cesto se napad iscenira, pa onda se pozivanjem prava na osvetu vrsi udar na drugu stranu. Osveta je i smirivanje strasti. Sve zavisi sta je cilj.
Pogledaj i reakciju zapada na vandalizam i rusenje i paljenje crkvi na Kosovu. Zapad kaze osveta i nikome nista.
Strijeljanje zarobljenika, pa to je cesta pojava u svim dosadasnjim ratovima. Kad vec vodis rat, onda ga vodis da ga dobijes i da sacuvas svoju zivu silu. Ne mozes da sputavas svoje snage da cuvaju zarobljenike jer su ti potrebne na frontu. Ako imas mogucnosti da ih smjestis to je dobro, a ako ne, sta da radis? Da ih pustis i vratis svojima, pa da ti opet dodju?
Surovo ali i nehumano. A zar je rat human? Nazalost mnogi kazu da jeste. Pocni citanje vojnih doktrina. Za pocetak Sun Cu. Zvuci porazno ali je to realnost sa kojom zivimo.
Mnogo sta je nehumano u ratu, ali se ta humanost podredjuje samo jednom cilju: dobiti rat!
Zar kasetne bombe nisu zabranjene? Jesu. Ali isto su ih bacali na Srbiju.
Jesu li radioaktivne bombe zabranjene, jesu. Jesu li ih bacali na Srbiju. Jesu. I to su uglavnom bacane na civile.
Rat ima samo jedno pravilo: sve je dozvoljeno da dobijes rat! To je surovo ali istinito. To ce ti svaki general bilo koje vojske reci.
Pa vidio si sta je napad na Srbiju. Unistavanje mostova, fabrika, bolnica, RTS, toranj na Avali...pruge, strujna mreza. Zar to lici na humano ratovanje? Da ne pricam o napalm bombama i ostalom arsenalu. Sjeti se samo Vijetnama.
Naravoucenije bi bilo: nehumano je ubiti covjeka metkom, ubij ga napalmom, kasetnom, radioaktivnom, vakuum bombom.
Napreduje covjecanstvo, od noza, pa luka i strijele sad su neka humanija oruzja i zanimljivo da se sva prave za osvetu.

Shto se tiche nuklearnog arsenala, mislim da bi ga svi trebali imati. Tad bi verovatno vladao vechni mir. Pretpostavljam da ce sad neki pomisliti "A shta ako na vlast, npr. u Zimbabveu dodje neki ludak? Ode svet dodjavola!". Pa ne verujem da je verovatnoca za to da se pojavi bash toliki ludak na vlasti ishta veca za Zimbabve nego za bilo koju drugu zemlju koja vec ima nuklearni arsenal. Eto, npr. Severna Koreja josh miruje.

Za razliku od "nekih", ja ne dozhivljavam sve shto Zapad govori ili radi, u stilu : :worth: To nek ti bude moj odgovor na pominjanje Vijetnama, vandalizma na Kosovu, kasetnih bombi, osiromashenog uranijuma, stradanja civila i ostalog u vezi bombardovanja.

Koliko je meni poznato, recimo, u ovih poslednjih par godina, streljanje zarobljenika i nije bila bash toliko chesta pojava u ovim ratovima koje je Pentagon vodio. Znam za muchenja, shto i osudjujem, ali ubijanja...

Chuj, ja sam ti ipak miroljubiv chovek. Ratove vodim samo u PC igrama. :mrgreen: A i tu ih izbegavam, koliko je god moguce. Ne utichu bash najbolje na ekonomiju. :mrgreen:

Sun Cu... :roll: ***, shesti vek pre nove ere... :roll: Pa ono zbog chega je Hitler i ostao upamcen kao, takoreci, olichenje zla, je upravo to, shto je, sve to shto je radio, radio polovinom dvadesetog veka. Pa da je to radio negde milenijum i po ranije, verovatno bi ostao upamcen samo kao jedan od mnogih surovih ljudi u istoriji.

Evolucija, bato. ;) :mrgreen:

Azathoth,
Nebitno je u sta ti vjerujes. Mozes ti dqa vjerujes I u Deda Mraza, to je tvoja privatna stvar. Bitno je sta govore cinjenice.
Ti pitas “ od koga je najvise zavisilo da li ce doci do rata u Bosni”. I na osnovu te teze gradis svoju tvrdnju da su “srbi najveci krivci za desavanja na Balkanu”.
Da vidimo da li je to bas tako.
Slazes se da srbi nisu bili za rat u Bosni. Slazem se i ja.
Slazes se da je postignut sporazum koji znaci mir a ne rat. Tenzije padaju.
Sada dolazi Cimerman I trazi od Alije da ponisti sporazum. I Alija to prihvata.
Po meni je kristalno jasan odgovor na tvoje pitanje: najvise je zavisilo od Alije, ako govorimo o licnostima. a na pitanje kome je najvise odgovarao rat u Bosni je : Tudjmanu, te prema tome hrvatima. Muslimani iz Bosne su svjesno ili nesvjesno spasili Hrvatsku.
Ako vec hoces da imenujes nekoga kao krivca za rat u Bosni, onda su to HRVATI!, da bi spasili Hrvatsku koju su srbi polako zauzimali.
Srbi su sve pokusali da nadju sporazum sa Alijom, ali jednostavno nije islo. Alija je izabrao hrvate. Srbi su prihvatili I kantone samo da ne dodje do rata u Bosni.
Posto Njemacka, kao hrvatski sponzor nije bas mogla da se pojavi pred Alijom, pojavio se Cimerman.
Da li ti je jasno da je programski cilj SDA unitaristicka drzava? I dan danas.
Citaj SDA program I Alijinu Islamsku deklaraciju. Jos jedna vrlo bitna cinjenica: Da je Fikret Abdic dosao na vlast, rata ne bi bilo! Ali su neke snage gurale Aliju, jer im je rat odgovarao.
Tvoje vjerovanje da je Cimerman htio da pokaze islamskim zemljama da se USA brine o muslimanima je tvoje vjerovanje. Cinjenice govore nesto drugo. Pa nisu islamske zemlje glupe. Znaju one odlicno ko je ko I ko je sta. Prvo da znas da kako islamske zemlje posmatraju bosanske a I kosovske muslimane. Pa nevjernicima. Islam nije samo idenje u dzamiju I muslimanska imena I sunecenje. Islamska drzava je zasnovana na principima iz Kurana. A po Kuranu nije dovoljno da samo priznajes Muhameda I molis se svevisnjem, potrebno je da se drzis zakona zapisanih u Kuranu. Za islamski svijet “bosanski muslimani” su nevjernici. Zato je pomoc bila uslovljena “vracanje izvornom islamu”, sto ni danas nisu uradili I zato ih niko vise I ne uzima za ozbiljno u islamskim svijetu. Ista situacija sa Kosovom. Tek tamo nema islama osim dzamija I islamskih imena. Znaju dobro islamske zemlje da siptari imaju svoje zakone, Zakone Leke Dukadjija I da se nesto NIKAD nisu pretrgli po pitanju zakona iz Kurana.
To ti I pokazuje koje islamske zemlje su priznale Kosovo. Samo one u orbiti USA.
Dakle to objasnjenje da USA hoce da se pobrine za muslimane ne pije vode nigdje, osim u nagadjanjima neobavestenih.
Dakle rat je bio predodredjen Bosni, ali ne od strane srba.
Auuuuuuuuu…pa po pitanju Kosova sam ocekivao mnogo bolje.
To sto si ti napisao je ocajno. Probaj ponovo.
Sto se tice multietnickih vojski , tu se radi o malim brojevima i kao sto rekaoh mene takve stvari ne zanimaju. Isto vazi i za Popovica..sta znace poedinci i pojedine price. Sta bi onda rekao za Kusturicu.
Ozbiljan neutralan kriticar ne iznosi slucajeve pojedinaca da bi gradio generalne zakljucke. Mada se slucaj pojedinca i grupe najcesce koristi u propagandi. I to onoj Gebelsovoj=CNN propagandi.
Sto se tice Seselja, po mojoj ocjedni se radi o osobi natprosjecnog intelekta. U propagandnim pricama i sa jedne i sa druge strane tesko je razabrati sta je istina a sta laz. Ko je Seselj najbolje pokazuje Sudjenje u Hagu. Posmatraj malo to sudjenje, vrlo je poucno. I tu ces vidjeti pravu sliku Seselja.

Poslednja izmena:
Да се запише златним словима ова УМОТВОРИНА, достојна највећих умова данашњице: КРЕДИТИ ДАЈУ ЧОВЕКУ СЛОБОДУ!!!
Торнадо, желим ти пуно кредита, а самим тим и да си слободан ко птица на грани!

Naravno da je kredit razlicito od slobode. Hebote, vama patriJotama covek mora crtati. Ali imati mogucnost uzimati kredite svakako ne skodi slobodi, a sto ne skodi koristi reako bi Lane Gutovic :grin:

Zato prica o zaduzenosti je smesna i to je propaganda isprala mozgove. Naravno, u svemu treba biti umeren pa i u zaduzivanju.

Azathoth,
Nebitno je u sta ti vjerujes. Mozes ti dqa vjerujes I u Deda Mraza, to je tvoja privatna stvar. Bitno je sta govore cinjenice.
Ti pitas “ od koga je najvise zavisilo da li ce doci do rata u Bosni”. I na osnovu te teze gradis svoju tvrdnju da su “srbi najveci krivci za desavanja na Balkanu”.
Po meni je kristalno jasan odgovor na tvoje pitanje: najvise je zavisilo od Alije, ako govorimo o licnostima. a na pitanje kome je najvise odgovarao rat u Bosni je : Tudjmanu, te prema tome hrvatima. Muslimani iz Bosne su svjesno ili nesvjesno spasili Hrvatsku.
Ako vec hoces da imenujes nekoga kao krivca za rat u Bosni, onda su to HRVATI!, da bi spasili Hrvatsku koju su srbi polako zauzimali.
Srbi su sve pokusali da nadju sporazum sa Alijom, ali jednostavno nije islo. Alija je izabrao hrvate. Srbi su prihvatili I kantone samo da ne dodje do rata u Bosni.
Posto Njemacka, kao hrvatski sponzor nije bas mogla da se pojavi pred Alijom, pojavio se Cimerman.
Citaj SDA program I Alijinu Islamsku deklaraciju. Jos jedna vrlo bitna cinjenica: Da je Fikret Abdic dosao na vlast, rata ne bi bilo! Ali su neke snage gurale Aliju, jer im je rat odgovarao.
Tvoje vjerovanje da je Cimerman htio da pokaze islamskim zemljama da se USA brine o muslimanima je tvoje vjerovanje. Cinjenice govore nesto drugo. Pa nisu islamske zemlje glupe. Znaju one odlicno ko je ko I ko je sta. Prvo da znas da kako islamske zemlje posmatraju bosanske a I kosovske muslimane. Pa nevjernicima. Islam nije samo idenje u dzamiju I muslimanska imena I sunecenje. Islamska drzava je zasnovana na principima iz Kurana. A po Kuranu nije dovoljno da samo priznajes Muhameda I molis se svevisnjem, potrebno je da se drzis zakona zapisanih u Kuranu. Za islamski svijet “bosanski muslimani” su nevjernici. Zato je pomoc bila uslovljena “vracanje izvornom islamu”, sto ni danas nisu uradili I zato ih niko vise I ne uzima za ozbiljno u islamskim svijetu. Ista situacija sa Kosovom. Tek tamo nema islama osim dzamija I islamskih imena. Znaju dobro islamske zemlje da siptari imaju svoje zakone, Zakone Leke Dukadjija I da se nesto NIKAD nisu pretrgli po pitanju zakona iz Kurana.
To ti I pokazuje koje islamske zemlje su priznale Kosovo. Samo one u orbiti USA.
Dakle to objasnjenje da USA hoce da se pobrine za muslimane ne pije vode nigdje, osim u nagadjanjima neobavestenih.
Dakle rat je bio predodredjen Bosni, ali ne od strane srba.
Auuuuuuuuu…pa po pitanju Kosova sam ocekivao mnogo bolje.
To sto si ti napisao je ocajno. Probaj ponovo.
Sto se tice multietnickih vojski , tu se radi o malim brojevima i kao sto rekaoh mene takve stvari ne zanimaju. Isto vazi i za Popovica..sta znace poedinci i pojedine price. Sta bi onda rekao za Kusturicu.
Ozbiljan neutralan kriticar ne iznosi slucajeve pojedinaca da bi gradio generalne zakljucke. Mada se slucaj pojedinca i grupe najcesce koristi u propagandi. I to onoj Gebelsovoj=CNN propagandi.
Sto se tice Seselja, po mojoj ocjedni se radi o osobi natprosjecnog intelekta. U propagandnim pricama i sa jedne i sa druge strane tesko je razabrati sta je istina a sta laz. Ko je Seselj najbolje pokazuje Sudjenje u Hagu. Posmatraj malo to sudjenje, vrlo je poucno. I tu ces vidjeti pravu sliku Seselja.

слажем се:ok:

Ti baš svašta hoćeš. Pazi šta želiš, može i da ti se ostvari ta tvoja "dostojanstvena" Srbija sa radikalima na čelu. Nisam sigurna da ćeš onda uopšte pominjati dostojanstvo, a nećeš ga ni imati. Kad se budeš borio da zaradiš za kilo leba, nećeš ni razmišljati o dostojanstvu, bićeš isuviše gladan da bi o tome mislio.

dostojanstvo necemo imati,kao sto ga nismo imali ni od 90-te do 2000-te
i postoje dva scenarija:
1. da naprave tako zestoko sranje da nas momentalno zatvore, prekid pregovora sa E.U, da pocnu da prave razne brljotine na kosovu [tipa nas voz da ide do kosova, razni zapaljivi govori nasih predstavnika vlasti,pravljenje konstruisanih demonstracija i huskanje naroda da svoj zivot tamo ugroze zarad par politickih poena] i provociraju evropu na sve moguce nacine dok opet evropa i svet nekazu e ljudi ne moze to tako sedi 1!

2. ili ce, naravno ovo ide u oba slucajja da stopiraju i prekinu pregovore sa E.U, ali nece praviti bas tolike brljotine po kosovu, naravno vise ce da se busaju u prsa za unutrasnje potrebe ali na sveckom planu nece mrdnuti prstom, evropa ce samo da nas stavi na ignore-listu, oni ce da vladaju kako tako, drzava nece napredovati, malo ce da je vrate unazad nekim losim zakonim,praznice devizne rezerve i gledati da se obracunaju sa DS-om i LDP-om koji ce naravno da rade opozicioni posao a ovi ce ih u drzavnom mediju i na svakom mestu pokusati sto vise ocrniti kao onaj element zbog koga je nasoj drzavi ovako tesko.za platu ces sve manje moci da kupujes penzije ce da stoje,novih radnih mesta nece biti,[naravno posto smo sad bili u kolikom tolikom zaletu, nemoze odma sve sutra da stane, pa tako po inerciji ce mozda da se naprave jos koja radna mesta,i necemo odma osetiti pad standarda + mozda budu malo nagradii narod iz nekih rezervi da im povecaju plate da bi mogli da kazu eto vidite kako je odma krenulo na bolje i to moze da traje mozda par meseci,posle stagnacija, i naravno kada lopta stane na uzbrdici mora da krene na dole.

ovo je tako logican sled, ajde cak i da nemamo internacionalni problem kosova,za koji narodnjacka koalicija nema kapacitet da resi taj problem,
dovoljno da se vidi sta su obecavali:
Primer: sps obecava penzije od 400 eura za penzionere, obecava ne znam nisam stigao na vreme u pola recenice sam upalio,cim se savrsi skolovanje posle 15 dana dobijas posao, drzava brine[e i ovde sam cuo samo deo posto sam okenuo program u sred recenice, ali je dovoljno da se vidi koja je mega demagogija] ''200 eura sve do 18-te'' [vrteo sam kanale nije da ovakve stvari nisam vec cuo od SPS-a u 90-tim pa me nije zanimalo tako da sam dva puta presao preko atr-a ili kosave nisam siguran]
pa besplatna putovanja po zavrsetku malih i velikih matura,
sustina-sve je besplatno.
radikali ce da rese korupciju i vucic ce ako mu pokazete ko je trazio mito ili ko se bavio korupcijom, da dodje licno i da ga ''uhvati za uvo'' i pravo u policiju.-genijalan sistem -verovatno je to video iz razvijenih i uredjenih zemalja sveta.
imaju tim ljudi u crnom video sam ih na tv-u izgledali su ko'' braca blues'' koji ce kao da se javljaju na telefom i spasavace ljude od korupcije i proveravace malverzacije - mene samo zanima ko ce njih da kontrolise...
pritom toma ce da proceslja i proveri sve sudske presude'posto su ipak oni ''istinski cuvari pravde i zakona'', i njima narod vise veruje nego sudijama, sta ce nam uvopste sudije kada imamo SRS.
cuvace ih ko malo vode na dlanu, cisto da se nekaze da nemamo sudove i da barem malo podsecamo na normalnu drzavu.
a toma ce da vodi miroljubivu politiku sa celim svetom i ''istok i zapad''
samo sto ce zapad da mu kaze odma jedno ne , tako da ce ipak biti samo istok koji je morate priznati malo daleko.inace toma kaze mi cemo njima da kazemo ovo ono icicemo po ovom zakonu i pozivati se na ovo pravo i sve to lepo zvuci,samo nije odgovorio sta ce da uradi kada dobije odgovor-ne, ne moze, kao sto su dobijali i ds i drugi pa sad pokusavaju drugacije, pa onda tomina izjava : ljudi na kosovu moraju da dobijaju plate, skolovanje, lecenje, sve sto im treba jer oni brane srpski zemlju - pored toga sto vec je veliki pritisak penzija na plate zaposlenih, sad cemo jos i da radimo za dodatnih 150-200 hiljada ljudi pa sto da ne, ima se moze se.
a kostunica e taj je slag na svakoj torti,taj ce da prati tomu, da ne kazem da ce biti njegov megafon-lutka., specijalizirace radikalsku demagogiju, unapredice svoj recnik iponasanje,i diplomirati za pocasnog clana radikalske stranke.

Poslednja izmena:
Naravno da je kredit razlicito od slobode. Hebote, vama patriJotama covek mora crtati. Ali imati mogucnost uzimati kredite svakako ne skodi slobodi, a sto ne skodi koristi reako bi Lane Gutovic :grin:

Zato prica o zaduzenosti je smesna i to je propaganda isprala mozgove. Naravno, u svemu treba biti umeren pa i u zaduzivanju.

Zelje.

"Nebitno je u sta ti vjerujes. Mozes ti dqa vjerujes I u Deda Mraza, to je tvoja privatna stvar. Bitno je sta govore cinjenice.
Ako vec hoces da imenujes nekoga kao krivca za rat u Bosni, onda su to HRVATI!, da bi spasili Hrvatsku koju su srbi polako zauzimali."

Sve to u Bosni, kao i u Hrvatskoj, pa i na Kosovu je samo posledica "uzdizanja" Miloshevica. Za koje su, je l' te, ipak Srbi najodgovorniji. Ako nishta drugo, barem bi se tu trebao slozhiti. :roll:
A nisam ja izmislio tu prichu o tome da su Amerikanci u tom ratu podrzhavali Muslimane zbog svog ugleda u svetu. Prvi put sam je chuo pre vishe godina, kad me i nije preterano interesovao taj rat, u jednom americhkom dokumentarcu. Rech je o filmu koji je izrazito pro-srpski. Objashnjeno u stilu : "Hrvate podrzhavali vekovni "prijatelji" Nemci, Srbe vekovni "prijatelji" Englezi, Francuzi i Rusi, a Boshnjake niko. Shto su Amerikanci fino iskoristili da poprave svoju sliku kod islamskog sveta. Tek da ne ispadne da oni uvek idu protiv Muslimana, niti da su Boshnjaci sami samcati u svemu tome. Lepo se poklopilo. Ono shto je predstavljalo problem Srbima je to da su Englezi i Francuzi bili daleko manje zainteresovani da pomognu Srbima, nego shto su Nemci bili zainteresovani da pomognu Hrvatima, ili Amerikanci Boshnjacima. Pored toga, Rusija je tad bila uzhasno slaba." Chuo sam to josh par puta. Npr. one emisije "Klopa" i "Zamka" na TV Pink su chesto bile posvecene ratovima na nashim prostorima, te su i u njima neki ljudi pominjali ovaj razlog.

"Srbi su sve pokusali da nadju sporazum sa Alijom, ali jednostavno nije islo. Alija je izabrao hrvate. Srbi su prihvatili I kantone samo da ne dodje do rata u Bosni.
Citaj SDA program I Alijinu Islamsku deklaraciju. Jos jedna vrlo bitna cinjenica: Da je Fikret Abdic dosao na vlast, rata ne bi bilo! Ali su neke snage gurale Aliju, jer im je rat odgovarao. "

Da Srbi nisu krenuli za Miloshevicem, ni onda rata ne bi bilo.
***. Shta bi bilo kad bi bilo...

"Tvoje vjerovanje da je Cimerman htio da pokaze islamskim zemljama da se USA brine o muslimanima je tvoje vjerovanje. Cinjenice govore nesto drugo. Pa nisu islamske zemlje glupe. Znaju one odlicno ko je ko I ko je sta. Prvo da znas da kako islamske zemlje posmatraju bosanske a I kosovske muslimane. Pa nevjernicima. Islam nije samo idenje u dzamiju I muslimanska imena I sunecenje. Islamska drzava je zasnovana na principima iz Kurana. A po Kuranu nije dovoljno da samo priznajes Muhameda I molis se svevisnjem, potrebno je da se drzis zakona zapisanih u Kuranu. Za islamski svijet “bosanski muslimani” su nevjernici. Zato je pomoc bila uslovljena “vracanje izvornom islamu”, sto ni danas nisu uradili I zato ih niko vise I ne uzima za ozbiljno u islamskim svijetu. Ista situacija sa Kosovom. Tek tamo nema islama osim dzamija I islamskih imena. Znaju dobro islamske zemlje da siptari imaju svoje zakone, Zakone Leke Dukadjija I da se nesto NIKAD nisu pretrgli po pitanju zakona iz Kurana.
Dakle to objasnjenje da USA hoce da se pobrine za muslimane ne pije vode nigdje, osim u nagadjanjima neobavestenih. Dakle rat je bio predodredjen Bosni, ali ne od strane srba. "

Chuj...Mnogo chesto pominjesh te "chinjenice", a rech je ustvari o mishljenjima i ocenama "na foru" mojih. To shto ih ti smatrash "chinjenicama" ne znachi da to zaista jesu.

Albanci su pametni ljudi. 'be se njima za religiju. Religija je chovekova privatna stvar, kako oni tvrde. I u pravu su.

Nisam ja ni rekao da bi to zaista poboljshalo ugled Amerikanaca medju Muslimanima, nego da je to najverovatnije razlog podrshke Vashingtona. Odnosno, da su Amerikanci to smatrali. U svakom sluchaju, sigurno im ta podrshka barem nije pogorshala ugled u islamskom svetu.

"Auuuuuuuuu…pa po pitanju Kosova sam ocekivao mnogo bolje.
To sto si ti napisao je ocajno. Probaj ponovo."

Pih...Na brzinu sam sklepao. Chisto sumnjam da bi ti neshto bolje sklopio, ali 'ajde. Chak i da je to shto sam napisao "ochajno", opet ne znachi da su "miroljubivi Srbi josh jednom zhrtve krvoloka zhednih krvi srBske nejachi". :roll: Ali nema veze, kontam da je teshko priznati krivicu svog "plemena". Ipak smo "mi" bezgreshni, te uvek zhrtve.

"Sto se tice multietnickih vojski , tu se radi o malim brojevima i kao sto rekaoh mene takve stvari ne zanimaju. Isto vazi i za Popovica..sta znace poedinci i pojedine price. Sta bi onda rekao za Kusturicu.
Sto se tice Seselja, po mojoj ocjedni se radi o osobi natprosjecnog intelekta. U propagandnim pricama i sa jedne i sa druge strane tesko je razabrati sta je istina a sta laz. Ko je Seselj najbolje pokazuje Sudjenje u Hagu. Posmatraj malo to sudjenje, vrlo je poucno. I tu ces vidjeti pravu sliku Seselja."

Naravno da ne iznosim sluchajeve pojedinaca pa da na osnovu toga gradim generalne zakljuchke. Naveo sam ti samo interesantan primer Davorina Popovica.
Kad pomenu Kusturicu, simpatichno mi to shto je on uradio. Mada mi to ne deluje bash kao dobra paralela, ali nema veze.

Sheshelj jeste pametan, ali su mu zhivotna shvatanja katastrofalna. U sushtini, chovek je lud.

Hag je obichna sprdachina.

Enivej, suvishe sam lenj da bih nastavio da gulim o ovoj temi. :mrgreen: Mozhemo mi ovako do besvesti. :mrgreen:

Ja jednostavno mislim da je Miloshevic bio katastrofalan izbor Srba, koji nas je sve odveo dodjavola. Mada ni tu nije sve pochelo, ali rekoh da je to sve isuvishe komplikovano i sagledavanjem uzroka i posledica, doshli bi do doseljavanja Slovena na Balkan, ako ne i dalje u proshlost.
Ti misli shta hocesh. Ionako su mi mishljenja pre par godina bila dosta slichna tvojim. Pa sam ih, eto, vremenom promenio, pretezhno posmatranjem i izvodjenjem nekih svojih zakljuchaka. Obzirom da nisam preterano tvrdoglav, nije mi problem da promenim mishljenje opet, ukoliko me saznanja odvedu u tom smeru.

Uzhivaj i pozdrav.

Poslednja izmena:

Back