LuSH!!!!

UGBR, taj sampon je ukinut :cry:
ja imam masnu kosu i bas takav sampon trazim (da ne moram regenerator da koristim) i sad sam tuzna... razmisljala sam da ga probam ali sad je kasno...

a extra virgin sapun ima jako blag kiselkast miris, da li je miris olive branch jaci?

...Nisam znala da je 'Irresistible bliss' ukinut - steta, zaista...Pretpostavljam da najredje posezemo za proizvodima namenjenim 'normalnoj' kosi/kozi - jer vecinom patimo (ili mislimo da patimo ;)) od nekog problema za koji je potrebna posebna, namenska nega - te je i prodaja ovakvih preparata slabija i vodi obustavi proizvodnje :(...Upravo ga ni sama ne bih nikada verovatno probala da ga nisam nedavno dobila u okviru poklon-paketica 'Happy Day'...'Olive branch' nema kiselkastu notu, naprotiv, bergamot dominira, tako da je veoma intenzivan, aromatican, egzotican i 'sit' - mozda malo pretezak za letnji period, no deluje sasvim opustajuce i 'ususkavajuce' za vece, narocito pred spavanje...:)...Doduse, moja muzevnija 'polovina' reguje nesto drugacije...:D ;).../feromoni su cudo/...

I za tebe i za apache - pokusajte sa sasvim neutralnim, blagim samponima - ne onim namenjenim bebama/deci, vec ph neutralnim, na biljnoj bazi, sa sto manje hemijskih aditiva - na primer, neki od organic sampona (Dr. Hauschka, Logona, Lavera, Weleda)...Cesto pranje, cetkanje, intenzivna masaza pri pranju/cetkanju i agresivni preparati samo pogorsavaju problem provocirajuci jos intenzivnije lucenje sebuma - pokusala bih sa sto neznijim i kracim masiranjem koze glave prilikom pranja, bez velikog pritiska - takodje, izbegavajte da nanosite regenerator od korena kose, vec par santimetara iznad povrsine koze glave - utice pozitivno i na volumen i na brzinu mascenja...Isto pravilo vazi i za preparate za negu/oblikovanje koje nanosite posle pranja - nikako do korena/koze...Izbegavajte fen, pokusajte da susite kosu, nakon prosusivanja peskirom, prirodno...Potrebno je malo strpljenja, ali se nadam da ce pomoci (naravno, izbegavanje masne, zacinjene i 'jake' hrane se podrazumeva :))...Srecno! :)

Meni Soft odradi posao veoma dobro kad je masna kosa u pitanju. Čak joj daje i volumen, što je super, pošto imam veoma tešku i jaku kosu. I Love Juicy nisam probala, ne miriše tako lepo kao što se zove.

Miličice moja, Extra Virgin Olive Oil i The Olive Branch nemaju isti miris, bar se meni tako čini.

Bojler je popravljen, odoh ja da uživam!

ugadnubaburastem:
I za tebe i za apache - pokusajte sa sasvim neutralnim, blagim samponima - ne onim namenjenim bebama/deci, vec ph neutralnim, na biljnoj bazi, sa sto manje hemijskih aditiva - na primer, neki od organic sampona (Dr. Hauschka, Logona, Lavera, Weleda)...Cesto pranje, cetkanje, intenzivna masaza pri pranju/cetkanju i agresivni preparati samo pogorsavaju problem provocirajuci jos intenzivnije lucenje sebuma - pokusala bih sa sto neznijim i kracim masiranjem koze glave prilikom pranja, bez velikog pritiska - takodje, izbegavajte da nanosite regenerator od korena kose, vec par santimetara iznad povrsine koze glave - utice pozitivno i na volumen i na brzinu mascenja...Isto pravilo vazi i za preparate za negu/oblikovanje koje nanosite posle pranja - nikako do korena/koze...Izbegavajte fen, pokusajte da susite kosu, nakon prosusivanja peskirom, prirodno...Potrebno je malo strpljenja, ali se nadam da ce pomoci (naravno, izbegavanje masne, zacinjene i 'jake' hrane se podrazumeva :))...Srecno! :)
ugbr, hvala na ovako divnom odgovoru :D :D :D
iskreno receno, mislim da se pridrzavam svih pravila koje si ovde navela (fen samo zimi i samo kad moram, regenerator ponekad i nikad direktno na glavu, blago masiranje, ne koristim nista za oblikovanje kose, polako je cesljam jer je jako duga), sem onog u vezi sampona. doduse koristim one litarske ili polulitarske (afrodita ili palmolive) sampone, a ne znam koliko je to dobro, samo znam da su mi oni za sada najbolji, nekako mi je kosa cista i leprsava i sjaji kad njih koristim (doduse palmolive najbolje funkcionise sa bg vodom, afrodita alpsko bilje sa kraljevackom :D ). pokusacu sa nekim od sampona koji si mi predlozila...

ugbr i smile, hvala na lepim opisima olive branch-a, drago mi je da ne mirise kao extra virgin :D

Interesantno, meni tvoja kosa izgleda OK. Ne znam da li je ono što sam videla bilo njeno najgore stanje, ali ako jeste, meni je bilo i gore od toga. Sad mogu da je perem na 4-8 dana, zavisi od vremena i nedelje u mesecu.

U gadnu babu rastem, meni je dermatolog rekao da moram da sušim kosu kako mi se ne bi stvarale gljivice na temenu, pošto sam imala neke nesvakidašnje probleme sa temenom....?!

No, što se regeneratora tiče, to sam zaboravila da kažem, stavljam ga samo na krajeve kose, dakle nigde blizu temena.

auuu, mislim da to nije bilo jedno od gorih izdanja :D jos mi se nisu napravili repici :D
tad kad si me videla nisam spavala celu noc a kosu zbog faxa nisam prala najmanje 5 dana ali umela sam ja i gore, npr na trecoj godini kad je zbog obaveza nisam prala 10 dana :D

teme mi se mnogo masti, posle jednog dana je bezveze ali mogu da izdrzim da je ne perem 3 dana... inace mi je kosa ok.

E pa devojke grozne ste! Danas sam zavrsila u Lushu i napravila lep pazar! :P Bojim se da sam se "primila" u Lush fanove.Kupila Enzimon, uzela tester Imperials, kupila paketic od 3 sapuna za telo - Sea Vegetable,Extra Virgin Olive i Bohemian.Da, za kosu sampon - Jumping Juniper Ako neku ne mrzi, a koristila je nesto od ovog svega- nek napise utiske! :)

taj komplet sapuna ti je zakon!!! videces ;)
extra virgin ce ti traaaaajati...
imperialis je super krema, mada mozda tebi bude odgovarao i enzimyon, nikad se ne zna... ja sam vec negde ranije na temi pisala o imperialisu, pa ne bilo ti tesko pogledaj :D

Ćao, Gošćice:)

Koristila sam samo Sea Vegetable, prilično je blag, ali osvežava. Nisam baš čula lepe stvari o Extra Virgin Olive Oil, kažu da isušuje kao lud. Za kreme ne znam, ja sam ti ona druga krajnost.

Hvala vam devojke! Apache mislim iz onog sto sam procitala da imamo slicnu kozu lica.Koju ti kremu koristis? Ja sam ti inace fenomen, imam masnu, a osetljivu kozu! :? Evo sinoc sam stavila Enzymon, kao da me je malcice peckalo lice, ali sve je ok, ne masti mi.Evo sad stavila Imperials pa cu videti...

@Milica BG

Kako ti deluje Imperialis po ovom vremenu (hot hot hot ;) ), da li se koza vise masti ili ne, da li su ti se zaista "izbalansirali" obrazi i T-zona? ;)

Meni iz nekog razloga Extra virgin sapun nije odgovarao, kupila sam ga jer sam procitala da smiruje kozu, ekcem i sl. a meni se pojavilo neko crvenilo posle njega :-/

E, a Tea tree super smiruje posle depilacije ;)
Cula sam da je po tom pitanju odlicna i Dream cream?

E vidis, tea tree mi nije bio dobar za lice, mogla bih da ga potrosim za posle depilacije, ionako mi iritacje traju po 5-6 dana...
@Goscica,
I moja koza je kao tvoja,dosta se masti, a neverovato je osetljiva.
meni su od enzimiona pocelele da izlaze bubuljice, i bas mi se mastila koza,na svu srecu nisam kupila to je bio samo obilan tester.
A sta koristim sada imas na temi "lice";)
i neverovatno sam zadovoljna...

Faja apache, idem da vidim....
sunce.gif

apache:
E vidis, tea tree mi nije bio dobar za lice, mogla bih da ga potrosim za posle depilacije, ionako mi iritacje traju po 5-6 dana...

Isti slucaj za iritacije, pa posto sam procitala da moze da se stavlja i na ujede, ogrebotine i sl. odlucila sam da probam, posle depilacije aparaticem cim sam zavrsila sa jednom, naprskala sam posteno tea tree i pustila da se upije, a posle tako i drugu nogu. E sad to sam probala samo poslednji put. Valjda ce i sledeci put da deluje ;)
A i doslo mi je vreme da kupim novi Tea tree...

Sad idem na temu lice ;)

jovcice, fresh farmacy i imperialis su mi stvarno sredili lice, bas sam se danas nesto zagledala i rekla bih da nemam nijednu bubuljicu niti crvenilo cak ni u najavi... e sad, ja kreme ionako ne koristim po ovakvoj vrucini, imperialis sam koristila 4 meseca i prestala pre jedno mesec dana jer mi je sad suvise vruce za kremu i lice mi je super!!!
koza mi se vise uopste ne masti, samo mi se sad celo malo izmastilo od ove vrucine ali to je normalno za moje lice... ali opet nije toliko masno kako je umelo da bude npr proslog leta...
nadam se da sam ti pomogla...

a taj tea tree definitivno moram da probam posto meni posle depilacije onim aparatom izlazi svasta po nogama i ostaje po nedelju dana :?

Suviše vruće za kremu? Blago vama, meni je leti izgleda gore nego zimi, suvo, suvo, suvo...

Da li je neko probao Ultralight? Čula sam da je super za leto, a da je i dovoljno masna.

Ja sam noćas probala Happy PIll kupku. Ne znam u čemu je fora, vrlo se sporo rastvara za razliku od svih ostalih koje sam koristila, ali miris je divan! Pardon, mirisi su divni.

Milica BG:
jovcice, fresh farmacy i imperialis su mi stvarno sredili lice, bas sam se danas nesto zagledala i rekla bih da nemam nijednu bubuljicu niti crvenilo cak ni u najavi... e sad, ja kreme ionako ne koristim po ovakvoj vrucini, imperialis sam koristila 4 meseca i prestala pre jedno mesec dana jer mi je sad suvise vruce za kremu i lice mi je super!!!
koza mi se vise uopste ne masti, samo mi se sad celo malo izmastilo od ove vrucine ali to je normalno za moje lice... ali opet nije toliko masno kako je umelo da bude npr proslog leta...
nadam se da sam ti pomogla...

a taj tea tree definitivno moram da probam posto meni posle depilacije onim aparatom izlazi svasta po nogama i ostaje po nedelju dana :?

Bez kreme? Divno! Ja koju god kremu stavim, imam osecaj kao da sam kesu stavila preko lica ;) Vichy mi je do sada najbolji tako da...
A cime cistis lice ako ne stavljas kremu? Fresh farmacy?

Inace, nisam bas odusevljena idejom uzimanja uzorka kreme za lice, ljudi munu prste unutra, ipak to nije higijenski... Ne osudjujem nikog ali ipak treba pripaziti. E sad, znam da su im kreme skuplje, ali zato se treba prethodno dobro informisati ;)

Jovcica:
Inace, nisam bas odusevljena idejom uzimanja uzorka kreme za lice, ljudi munu prste unutra, ipak to nije higijenski... Ne osudjujem nikog ali ipak treba pripaziti. E sad, znam da su im kreme skuplje, ali zato se treba prethodno dobro informisati ;)
Kako munu prste? Nisu ti valjda prstima stavljali tester?:shock:

Back