Lupež koji ne može da objasni građanima neuspjeh svoga ministarstva - Božidar Đelić

Gore si dala odličan primer Hrvatske i problema sa kojima se sada susreće, a i sama sam bila itekako skeptična sa tim ulaskom u EU dok nisam uključila mozak i shvatila da kakva je da je i kakva nas god sudbina sačekala tamo , ipak će se MORATI poštovati zakoni koje je ista propisala , a odnose se na sve članice...e to je ono što nikako ne odgovara kako tobožnjoj opoziciji ( koju mi ustvari i nemamo) , tako i vlasti koja se plaši, a s punim pravom, da će itekako morati da polaže račune višim instancama o svakom svom potezu i marifetluku što sada bezobzirno sprovodi...u tome je fazon "našeg" otpora i samoj pomisli na ulazak u EU, a skrivenoj pod plaštom praznih priča o želji za samim ulaskom...ovih na vlasti..."opozicija" se naravno protivi, fol, a i kako bi drugačije :roll:

Pa u tome i jeste sva muka jer je naša državna administracija shvatila da ulaskom u EU gubi privilegije jer se zakon mora poštovati, bitje slabije mogućnosti za kraduckanja, kupovine ispita, nameštanje presuda isl.
Treba to svariti i odreći se privilegija, a to je bogme teško.

Rešiće se frka oko Kosmeta dok mi počnemo pregovore, nema tu više šta da se oteže, cele će generacije ostati upropaštene ako se takvo stanje uskoro ne reši.

Pa zbog zapadne politike ( Britanske i delom Francuske ) poslednjih 200 god. tj. od 1903. koliko je generacija u Srbiji upropasceno ?

I to samo zato sto Srbi nemaju elitu ( mislim na ozbiljnu elitu, a ne ove koji sami sebe tako nazivaju ).

Pa zbog zapadne politike ( Britanske i delom Francuske ) poslednjih 200 god. tj. od 1903. koliko je generacija u Srbiji upropasceno ?

I to samo zato sto Srbi nemaju elitu ( mislim na ozbiljnu elitu, a ne ove koji sami sebe tako nazivaju ).

Samo je bilo pitanje časa kada ćeš nas vratiti stotinak godina unazat:rotf::rotf:, daj mu ga malo usmeri pogled ispred sebe, i mani me one floskule da je istorija učiteljica života

Samo je bilo pitanje časa kada ćeš nas vratiti stotinak godina unazat:rotf::rotf:, daj mu ga malo usmeri pogled ispred sebe, i mani me one floskule da je istorija učiteljica života

Pa covek koliko vidi unazad toliko vidi i napred.

Pa i sama znas da sa ovima na vlsti mozemo da zavrsimo kao u pripovetki Radoja Domanovica .:(

Lepo su Francuzi rekli Tadicu zasto su priznali Kosovo , zato sto je Jugoslavija priznala Alzir.

Nije sramota roditi se glup, sramota je umreti glup.

Pa covek koliko vidi unazad toliko vidi i napred.

Pa i sama znas da sa ovima na vlsti mozemo da zavrsimo kao u pripovetki Radoja Domanovica .:(

Lepo su Francuzi rekli Tadicu zasto su priznali Kosovo , zato sto je Jugoslavija priznala Alzir.

Nije sramota roditi se glup, sramota je umreti glup.

Ama kreni da izučavaš geopolitičku situaciju u 21.veku, mani se anahronih pogleda na život, 19.vek nećeš vratiti koliko god ti to hteo ili nehteo.
Od uspomena se ne živi, one služe samo kao bensedin, ulepšavajuju stvarnost dok ne prestane dejstvo.

Ama kreni da izučavaš geopolitičku situaciju u 21.veku, mani se anahronih pogleda na život, 19.vek nećeš vratiti koliko god ti to hteo ili nehteo.
Od uspomena se ne živi, one služe samo kao bensedin, ulepšavajuju stvarnost dok ne prestane dejstvo.

Zebro nemam vremena za diskusiju , ako si citala Makjavelija,Voltera,Kisindzera,Brezinskog, a ne samo kuvar onad ce ti biti jasno o cemu pricam.:bye:

hahaha pravni fakultet u Beogradu ili bilo gde u Srbiji na visokom nivou ,lazu te decko profesori nista im ne veruj
Hej, pazi šta pričaš. To je moja subjektiva ocjena: ja tvrdim da nisam nigdje gledao toliku količinu pametnih ljudi na jednom jestu - ne kažem na nema nepismenih kretena kojih svugdje ima, ali većinom su strašno pametni ljudi
kako sta pa "skromne" profesorske plate :manikir:
Ajde ti uči sa vrlo visokim prosjekom toliko godina i radi doktorat, i onda imaj platu kao neki kreten koji se je ubacio u vladu ili neku firmu preko veze.
tuzna je zemlja koja ima toliko doktora ekonomije po glavi stanovnika a ekonomije NIGDE,koliko ima doktora PRAVA a prava nigde,zakone prepisujemo od EU,a nema ko da ih primeni.
Da li je ovoj zemlji u interesu da proizvodi zombije ili intelektualce koji su sposobni da kreativno primenjuju svoja znanja i trezveno razmisljaju svojom glavom.
Naša zemlja ima manjka visoko obrazovanog kadra, i mislim da su samo BiH i Albanija iza po broju dr nauka u Evropi.
SVI FAKULTETI I SVE SKOLE TREBA DA BUDU NA METI DRZAVNE INSPEKCIJE !!!!!!

Apsoulutno svi. Problem je što imam dosta prijatelja (cc 30tak) na priavtnim i svi redom niti šta rade niti šta uče i priznaju to, u gimnaziji su uglavnom imali 2ke i dobre uspjehe, a fax super ide, a ja se mučim kao đavo da dam godinu, iako recimo imam dosta dobar prosjek...

Zato molim vas, ne pričajte gluposti. Fakultet i ako zarađuje, to treba da ostane u fakultetu za razvoj istog i za studente, a ne da se tim parama pokrivaju potezi nesposobne vlade. I tačka.

mladicu dragi
nadam se da ti je jasno da pare ne idu u razvoj fakulteta i za studente,vec u dzepove glavnih baja na istom.
svaka dalja prica je izlisna tako da nemoj vise leba ti...sem ako ti nisi jedan od njih,a predstavljas se ovde ko student :(

a to sto ce okreciti amfiteatar jednom u deset godina i pobacati smece iz korpi svaki dan...ili kupiti jedan kompjuter na 250 studenata...tesko da je neka investicija u iste :neutral:

Back