Lukašenko pozvao Nikolića da poseti Belorusiju!

gost 261081

Poznat
Poruka
7.081
Lukašenko pozvao Nikolića da poseti Belorusiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Belorusije Vladimirom Čuševim, koji mu je uručio poziv predsednika Aleksandra Lukašenka da zvanično poseti Belorusiju, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Nikolić je preneo ambasadoru zadovoljstvo prijateljskim odnosima dve države i zahvalio na principijelnom stavu koji Belorusija ima po pitanju Kosova i Metohije.

Čušev je istakao da Srbiju i Belorusiju povezuje višedecenijsko prijateljstvo i razumevanje i da je u obostranom interesu da se saradnja između dve zemlje i
dalje razvija, dodaje se u saopštenju.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/362714/Lukasenko-pozvao-Nikolica-da-poseti-Belorusiju

Председник Николић са амбасадором Републике Белорусије
Београд, 15. јануар 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са амбасадором Републике Белорусије, Његовом екселенцијом Владимиром Чушевом, који му је уручио позив председника Александра Лукашенка да званично посети Белорусију.

У срдачном разговору председник Николић је изразио своје задовољство пријатељским односима који владају између Србије и Белорусије. Он је посебно истакао да су могућности сарадње између наших земаља веома велике, поготово у сфери културе и спорта. Председник Николић захвалио је свом госту и на принципијелном ставу који Република Белорусија има по питању Косова и Метохије.

Амбасадор Чушев истакао је да Србију и Белорусију повезује вишедеценијско пријатељство и разумевање и да је у обостраном интересу да се сарадња између наше две државе и даље развија.

http://www.predsednik.rs/node/498

Ово је званична страница Председника државе, дакле извор је релевантан.
Очекујем ускоро плач просерба и осталих безалтернативних...

Ako se ja ne varam, mi nismo uveli sankcije Belorusiji, kao što je nama uveo svet onomad, već smo uveli sankcije njihovom vođstvu... Znam da je drugar pre neki dan prodao uvezen beloruski traktor i da je ugovorio još jednu prodaju.

Po meni, Belorusi su nam najbliža slovenska braća. Iz Belorusije nikad nije došlo uslovljavanje ili osuda (za razliku od Rusije, Bugarske, CG, a u poslednje vreme i Slovačke), već su ljudi bili i ostali večito blagonakloni prema našem narodu i pored teških gluposti koje su naši političari pravili.
Ne znam samo koliko je Toma dostojan da poseti Lukašenka i prenese izraze dubokog poštovanja prema beloruskom narodu od strane braće sa Balkana...

Back