Lukašenko je opstao na vlasti, hoće li i Vučić?

Ja iskreno nisam optimista.

Znam koliko su ti ljudi koji su okosnica rezima spremni da ubijaju.

Znam koliko je bolest ovog sistema nesto ukorenjeno ovde decenijama, a verovatno i vekovima.

Mi smo jako bolesno drustvo, na tom nivou bolesti kao Belorusija/Rusija/Turska

Malo nam fali da budemo Hamas u Gazi ili Revolucionarna Garda.

Ove ubice su spremne da pobiju mnogo vise ljudi nego sto ljudi misle, da bi opstali na vlasti.
Iskreno mislim da hulja ima neverovatne srece da nekim cudom njegova gamad jos nisu ubila nekoga. Mislim da u tom slucaju zivi ne bi docekali jutro.

Lukasenko je po stilu vladavine slicniji Milosevicu nego Vucicu.

Oba su nasledila komunisticke strukture i on je okruzen pravim profesionalcima. Bez obzira na ideologiju, to su ozbiljni ljudi, sa deceijskim radom u struci i potvrdjeniom lojalnoscu.

Zapad mu ne moze nista s obzirom da se oslanja na Rusiju, sto Sloba nije mogao.

Vucic je najblizi nekom politicaru krimosu profasiti Juznoamerickog tipa.

To sto podanici doticnih diktatura i autokratija uzivaju u svim blagodetima i izumima zapada; i daju i dupe samo da budu zapad, pobegnu na zapad, ili budu novi zapad, zaista nikog ne interesuje, aha.
Na stranu što ti je spisak urnebesno pogrešan... masovne migracije iz pakla liberalizma u blagodeti autokratija su opšte poznate. :D
Ne beže na zapad zbog liberalizma već boljih uslova života koje je stvorila ekonomija sa svojim zakonitostima, na primer viševekovnom akumulacijom kapitala. Drugačije rečeno Kinezi su nekada hrlili na Zapad sada više ne.

Ne beže na zapad zbog liberalizma već boljih uslova života koje je stvorila ekonomija sa svojim zakonitostima, na primer viševekovnom akumulacijom kapitala. Drugačije rečeno Kinezi su nekada hrlili na Zapad sada više ne.

Visevekovna akumulacija kapitala je postojala 5000 godina pre pojave zlog zapada u ovom obliku.

To je 4000-5000 godina duze od zapada su akumulirali bogatstvo i kapital, mora da su sada bogatiji od zapada.

Ali u pravu si, Maduro ce na kraju pobediti.

Visevekovna akumulacija kapitala je potojala 5000 godina pre pojave zlog zapada u ovom obliku.

To je 4000-5000 godina duze od zapada su akumulirali bogatstvo i kapital, mora da su sada bogatiji od zapada.

Ali u pravu si, Maduro ce na kraju pobediti.
Da do pre 150 godina Kina je bila najbogatija zemlja sveta a onda je usledeo pad da bi danas opet postala najrazvijenija. Zapad je imao svoj zlatni trenutak zahvaljujući rastu ekonomije, tehničkom napretku i jeftinim sirovinama te jeftinoj radnom snagom u kolonijama i kod kuće a ne zahvaljujući liberalnoj ideologiji.
Da Kina pobeđuje.

Zanimljivo razbacivanje uzroka i posledica u glavi. Bi li to ilustrovala npr. na primeru Australije i Novog Zelanda? Izgleda da migranti nisu čuli da je neophodno viševekovno akumuliranje kapitala da bi se tamo hrlilo.

Da do pre 150 godina Kina je bila najbogatija zemlja sveta a onda je usledeo pad da bi danas opet postala najrazvijenija. Zapad je imao svoj zlatni trenutak zahvaljujući rastu ekonomije, tehničkom napretku i jeftinim sirovinama te jeftinoj radnom snagom u kolonijama i kod kuće a ne zahvaljujući liberalnoj ideologiji.
Da Kina pobeđuje.
Znaci za 10 godina prelazimo na kineski internet, a ne ovaj americki?

Jedva cekam.

Zapad je imao svoj zlatni trenutak zahvaljujući rastu ekonomije, tehničkom napretku i jeftinim sirovinama te jeftinoj radnom snagom u kolonijama i kod kuće a ne zahvaljujući liberalnoj ideologiji.

Jedva čekam odgovor, da najzad ovde naučim nešto novo - o australijskim, novozelandskim, kanadskim, luksemburškim, švajcarskim, finskim, južnokorejskim... kolonijama.

Poslednja izmena:
Zanimljivo razbacivanje uzroka i posledica u glavi. Bi li to ilustrovala npr. na primeru Australije i Novog Zelanda? Izgleda da migranti nisu čuli da je neophodno viševekovno akumuliranje kapitala da bi se tamo hrlilo.
To je deo zajedničkog tržišta Zapada gde se kapital preliva . U svakom slučaju njihovo bogatstvo nema nikakve veze sa liberalnom ideologijom koja je tek nastajala tokom bogaćanja.

Znači posledica je liberalnog tržišta... koje nema veze sa demokratijom i liberalizmom?
Posledica je pre svega ekonomskih zakonitosti i pripadnosti istoj imperiji . Ekonomja SAD je do WW2 bila zatvorena. Inače naravno i SAD i Australija su eksplatisali tuđu jeftinu radnu snagu uništili ili sabili starosedelačke narode koristili robijaše kao jeftinu radnu snagu u slučaju Australije, kolonijalizam iz prve ruke.

Back