Ludim

Poalko smiri se. Ovakvo reagovanje njegovo u vecini slucajeva nije iskreno vec je histrionsko-histericno reagovanje. Tj laicki - izigrava, pravi scenu, hoce da nas zaplasi, trazi vapaj za pomoc.....

Da je hteo da se ubije, ubio bi se i to bi tako isplanirao da ga niko ne otkrije i ne pokusa da spreci njegovu nameru da sebi oduzme zivot.

On nema suicidalne misli, vec "tera silu, besni" .

Takvi se ne ubijaju. To je knjiska lekcija iz udzbenika, kako prepoznati covek akoji se nece sigurno ubiti. To je onaj koji kaze - Heeeej pogledajte me molim vas, sad vu da se ubijem.

Takvi ne zele da se ubiju vec nam govore , pomozite mi vise,ne mogu sam da snadjem i pomognem, ne znam sta me je snaslo za ovo kratko vreme, ne vidim izlaz, pomozite mi.

Postoje i psihijatri koji izvade noz iz fioke i kazu - Ok evo ti noz, ubij se, ili ako hoces, eno otvoren prozor, idi skoci...... Mislis da se neko nekada tako ubio? Nikad. Pobegnu kuci, kazu ovi psihijatri su ludji od ludih ljudi, i nikada vise ne pomisle da se ubiju !

Ja ipak ne bi spekulirao i ovako nesto pisao... 100x mozes da budes u pravu a 1x da pogresis... ali odavde i onako ne moze niko pomoci. Coveku nije ok. vidi se... salje SOS na pogresno mesto i dobija odgovore:zblesav:..sa kojima ne moze nista zapoceti.

Nije u redu.....ma makar bio to Bru Zliz;)....da se ostali mešaju u slučaj...pratiti da.....a i gde je mali....mora se redovno javljati.....pustimo zato Bru Zlija da pomogne....

Bice sve u redu,ovo je sada zajebano vreme za psihu,jos malo i proci ce,slusaj malo muziku dobru.moras da se strpis da prodje, nije to nista strasno kao sto mislis da jeste.I mene je uhvalilo slicno stanje u zadnje vreme, a uskoro ce proci

Poslednja izmena:
Ja ipak ne bi spekulirao i ovako nesto pisao... 100x mozes da budes u pravu a 1x da pogresis... ali odavde i onako ne moze niko pomoci. Coveku nije ok. vidi se... salje SOS na pogresno mesto i dobija odgovore:zblesav:..sa kojima ne moze nista zapoceti.

moze zapoceti... Za pocetak "otkravljujemo ga" da ode i sve lepo prizna svom psihoterapeutu. Evo npr meni je sve priznao preko pp , ali na njegovo insistiranje necu ovde izneti sadrzinu.

To isto mora priznati i svom psihoterapeutu ako zeli neki boljitak i ako zeli da se oslobodi demona proslosti.

A vi ovde pazite sta i kako pisete, nemojte da se salite kao pojedini, uospte nije stanje za zbijanje sala i davanje saveta, ma pusti proci ce. Ne znate sta je sve preziveo.

Ne ludis
Imas napade panike
To se leci i to uspesno
Nisi ni prvi ni poslednji sa tim problemom
Neces da umres, neces da poludis, sve ce biti ok
Ako ti je tesko i ako ne mozes da sacekas da prodju praznici, uvek ima dezurnih psihijatara koji ce ti prepisati lekove

Silver prema tvojim simptomima najkompeteniji ko ti moze pomoci je psihijatar. Ne psiholog zato sto on radi vise sa zdravim ljudima sa benignim zivotnim problemima. Ti nisi psihoticna osoba vec neuroza te drma.

Psihijatar moze da ti prepise lekove u odnosu na psihologa i obezbedice ti adekvatnu psihoterapiju. Najbolje ako imas para idi privatnom psihijaru jer drzavni "leci" ko na pokretnoj traci.

Drugo ti nisi LUD, prizanao si da imas psihicke probleme to je korak napred, jedan psijihatar je napisao> Pacijent koji prizna da je bolesetan i zatrazi iskrenu pomoc od psihijatra on je vec napola izlecen.

Na ovom forumu imas vece mentalne bolesnike od samog tebe samo to nece da priznaju cak ni samom sebi.

Eto GeorgeJUNE koji se sprda svakom ko ima psihicki problem i daje nebulozne savete moze da bude jedan od njih. Samo njegov problem je psihicki seksualne prirode. To je ono >Ko o cemu baba o penziji, zedan o vodi, gladan o hrani, robijas o slobodi, tako i on samo o sex. Neka vrsta kompenzacije koje nema u stvarnom zivotu ili sta vec drugo.

Silver prema tvojim simptomima najkompeteniji ko ti moze pomoci je psihijatar. Ne psiholog zato sto on radi vise sa zdravim ljudima sa benignim zivotnim problemima. Ti nisi psihoticna osoba vec neuroza te drma.

Psihijatar moze da ti prepise lekove u odnosu na psihologa i obezbedice ti adekvatnu psihoterapiju. Najbolje ako imas para idi privatnom psihijaru jer drzavni "leci" ko na pokretnoj traci.

Drugo ti nisi LUD, prizanao si da imas psihicke probleme to je korak napred, jedan psijihatar je napisao> Pacijent koji prizna da je bolesetan i zatrazi iskrenu pomoc od psihijatra on je vec napola izlecen.

Na ovom forumu imas vece mentalne bolesnike od samog tebe samo to nece da priznaju cak ni samom sebi.

Eto GeorgeJUNE koji se sprda svakom ko ima psihicki problem i daje nebulozne savete moze da bude jedan od njih. Samo njegov problem je psihicki seksualne prirode. To je ono >Ko o cemu baba o penziji, zedan o vodi, gladan o hrani, robijas o slobodi, tako i on samo o sex. Neka vrsta kompenzacije koje nema u stvarnom zivotu ili sta vec drugo.

Nije tacno.

Prvi korak je psiholog. Psiholog ce utvrditi da li je pacijentu potreban psihijatar.

Poslednja izmena:
Poalko smiri se. Ovakvo reagovanje njegovo u vecini slucajeva nije iskreno vec je histrionsko-histericno reagovanje. Tj laicki - izigrava, pravi scenu, hoce da nas zaplasi, trazi vapaj za pomoc.....

Da je hteo da se ubije, ubio bi se i to bi tako isplanirao da ga niko ne otkrije i ne pokusa da spreci njegovu nameru da sebi oduzme zivot.

On nema suicidalne misli, vec "tera silu, besni" .

Takvi se ne ubijaju. To je knjiska lekcija iz udzbenika, kako prepoznati covek akoji se nece sigurno ubiti. To je onaj koji kaze - Heeeej pogledajte me molim vas, sad vu da se ubijem.

Takvi ne zele da se ubiju vec nam govore , pomozite mi vise,ne mogu sam da snadjem i pomognem, ne znam sta me je snaslo za ovo kratko vreme, ne vidim izlaz, pomozite mi.

Postoje i psihijatri koji izvade noz iz fioke i kazu - Ok evo ti noz, ubij se, ili ako hoces, eno otvoren prozor, idi skoci...... Mislis da se neko nekada tako ubio? Nikad. Pobegnu kuci, kazu ovi psihijatri su ludji od ludih ljudi, i nikada vise ne pomisle da se ubiju !

to nije tacno a ti bolje nemoj da izigravas terapeuta kad si pre neki hushkac

postoje sos linije za samoubistva :roll:
kod nas je isto postojala pa sad nemaju para pa ne rade
i oni shvataju te pozive ozbiljno, ne zaebavaju te ljude, i ide se na obuku kako se razgovara
toliko o tome kako je to smeshno i kako su ti ljudi foliranti
ok mozda je forumski slabije... ali ima onih ljudi, tinejdzerki mislim, koje su prenosile svoja samoubistva preko interneta
i ljudi im pomagali
to je zbog sajber efekata
ok ne mozes mozda nekom pomoci ali ne znaci da je nesto naivno

Nije tacno.

Prvi korak je psiholog. Psiholog ce utvrditi da li je pacijentu potreban psihijatar.

Psiholog je obicnoi bolji psihiterapeut nego psihijatar, (ako ovde pod pojmom "psihoterapeut" laicki mislimo na nekog ko ima dobre retoricke sposobnosti, moc ubedjivanja i jedno znanje o celom dusevnom zivotu coveka a ne samo o delicu - psihopatologiji) psiholog poznaje ceo dusevni zivot coveka, i razne drustvene nauke u okviru psihologije, a psihijatar zna samo psihopatologiju, i to maltene samo frojdizam... I obrni okreni sve se svede kod psihijatra na to da su se poremetile hemijske stvari u mozgu i da neko ima takvu i takvu genetsku predispoziciju i daju se lekovi.... Kad oni imaju vremena da se zavitlavaju ko je imao kakvo detinjstvo, porodicu, traumu, i sl, kada nisu ucili razvojnu psihologiju.......

Mada, ni jedan ni drugi ne mogu da budu psihiterapeuti ako nisu specijalizirali bar 4 godine posle faxa neku vrstu psihoterapije. Ako je to uradio psiholog onda je 200 koplja iznad psihijatra jer je onda jedan sveobuhvatni strucnjak. Jedina prednost psihijatra je sto moze sam da prepise i farmakoterapiju , a psiholog ne moze tj ne sme.

Psiholog je obicnoi bolji psihiterapeut nego psihijatar, (ako ovde pod pojmom "psihoterapeut" laicki mislimo na nekog ko ima dobre retoricke sposobnosti, moc ubedjivanja i jedno znanje o celom dusevnom zivotu coveka a ne samo o delicu - psihopatologiji) psiholog poznaje ceo dusevni zivot coveka, i razne drustvene nauke u okviru psihologije, a psihijatar zna samo psihopatologiju, i to maltene samo frojdizam... I obrni okreni sve se svede kod psihijatra na to da su se poremetile hemijske stvari u mozgu i da neko ima takvu i takvu genetsku predispoziciju i daju se lekovi.... Kad oni imaju vremena da se zavitlavaju ko je imao kakvo detinjstvo, porodicu, traumu, i sl, kada nisu ucili razvojnu psihologiju.......

Mada, ni jedan ni drugi ne mogu da budu psihiterapeuti ako nisu specijalizirali bar 4 godine posle faxa neku vrstu psihoterapije. Ako je to uradio psiholog onda je 200 koplja iznad psihijatra jer je onda jedan sveobuhvatni strucnjak. Jedina prednost psihijatra je sto moze sam da prepise i farmakoterapiju , a psiholog ne moze tj ne sme.

E pa sad ne znam da li je pravilno reci "prednost" ... po mom misljenju nije. Jedan dobar psiholog ce se u svakom slucaju truditi da spasi pacijenta od tih psihijatriskih "prednosti". Ne postoji nista lakse od pisanja recepata ... zastrasujuce je koliko je to vec rutinski potez.

Poslednja izmena:
E pa sad ne znam da li je pravilno reci "prednost" ... po mom misljenju nije. Jedan dobar psiholog ce se u svakom slucaju truditi da spasi pacijenta od tih psihijatriskih "prednosti". Ne postoji nista lakse od pisanja recepata ... zastrasujuce je koliko je to vec rutinski potez.

Psihijatar je lekar a psiholog nije.

Drugo psihijatar daje lekove ne zato sto mu se cefne, vec da smanji stres pacijenta koji trpi usled neke neuroze. E onda udara na sam koren problema kroz psihoanalizu.

Psihijatar je lekar a psiholog nije.

Drugo psihijatar daje lekove ne zato sto mu se cefne, vec da smanji stres pacijenta koji trpi usled neke neuroze. E onda udara na sam koren problema kroz psihoanalizu.

Sve je rutina kod mnogih, pogotovo u Srbiji.....

Kada psiholog dodje do granice, kada iscrpi sve mogucnosti da pacientu pomogne bez farmakona, e tek onda ga upucuje kod lekara(psihijatra). Dobar psiholog ne kapitulira brzo....

Naravno.... rekao sam 'prednost" jer sam mislio u smislu strucnjaka a ne u smislu kako je pacijaentu.....
Normalno da ce svakom pacijentu biti gore ako krene sa lekovima i izleci se, nego onom koji krene putem dugotrajne teske i mucne psihoterapije, ali na kraju se isto tako izleci + izlecio je koren problema i nikada nece biti recidiva, a ovom sto je pio tablete hoce biti reciiva cim mu se prvom priliko opet narusi hemija mozga, koja je sada vec pod uticajem lekova sada vec uzdrmana.....

Jer svi lekovi ti imaju nezeljene posledice....

Ja kada nisam znao sta su i kakvi ti lekovi, kada sam procitao da na vecini pise - Ne preporucuje se voznja kolima i upravljanje masinama dok se koristi ovaj lek - sve mi je bilo jasno.

Kada sam reako prednost, mislio sam da je psihijatrima lakse jer prvo "stondiraju, izdrogiraju" pacijenta lekovima i onda on cuti , ne mrda, ne vrpolji se, sugestibilan je, vestacki srecan, sve je cool , sve je super, "doooooktore svaka Vam cast, svaka rec Vam je zlatna i ko Njegoseva" , dok npr psiholog mora da postigne isti taj hemijksi efekat PRICOM I SAMO PRICOM!

Zbog toga je mnooogo teze psiholozima, i mnogo se vise trose od psihijatara.

To je kao kada ti se trudis da smuvas neku ribu koj aje trezna i teska ubi boze, i moras da budes lukav i slatkorecim do 101 i nazad, da joj delis komplimente ali da se ne vidi da to radis da bi je smuvao, a npr tvoj drugar napije tesku ribu koja kada se napije postaje najlaksa i onda bilo koje gluposti da baljezga, ona ce se smejati i govoriti ahhahahahahhahahaha i cim joj se priblizi na 20cm , ona ce zatvoriti oci i cekati da je on poljubi......

Eto slikovit primer kako radi psiholog , a kako psihijatar....

E zato je retoricka prednsot na strani psihologa. Psiholog moze znati i REBT i KBT, i porodicnu sistemnsu i psihoanalizu i jos 300 cuda, a psihijatar zna i samo zna za Frojda i ni za sta vise...... A da li svim pacijentima odgovara Frojdov pristup i teorija? Koliko samo u psihologiji ima kriticara Frojdove teorije.....

Kada psiholog dodje do granice, kada iscrpi sve mogucnosti da pacientu pomogne bez farmakona, e tek onda ga upucuje kod lekara(psihijatra). Dobar psiholog ne kapitulira brzo....

Bas tako.... Psiholog treba predati palicu psihijatru tek onda kada pacijent vise nije u stanuu da bukvalno cuje reci psihologa ili kada mu je volja toliko niska da ne mzoe da izadje iz kuce a kamoli da ode do ordinacije psihologa..... E zato onda postoje psihijatri, bolnica, hitna pomoc itd....

A sto se tice psihijatara..... Zna se kakva je njihova "psihoterapija" , ne daju ti ni da ispricas sve sipmtome, i vec ti je on nasao neki okvir za F dijagnozu , po broju trepavica i boji cipela, iako su mnoge dijagnoze veoma slicne, i neke proisticu jedna iz druge, ali ne on je odokativno pogodio i prepisao univerzalni lek koji prepisuje vecini pacijenata i taj lek obicno i leci vecinu tih poremecaja tog tipa , samo je druacije doziranje tj koliko miligrama bas ti da uzimas....

Ma isti su kao lekari...Odes boli te grlo a suska se da opet "neki virus vlada", i doktor te posalje da primis 5 injekcija preventivno LOL....Ti odes ono prepuna cekaonica, svi cekaju za isto, isti lek.....Ti onda pitas doktora, doktore a sta ce mi antibiotika da primam ako mislite da imam virusnu infekciju? A i kako znate da je ovo kod mene virus ili bakterija, gljivica, kada nisam radio bris grla?
Doktor te pogleda, malo se uplasi, pomisli uh ovaj i zna nesto o medicini, i onda ti kaze - "Ajde ajde, ne budite hipohondar, ne pametujte puno, nego idite to tamo da primite, a kui puno tecnosti, voce, povrce, supice i utopljavajte se"

ROFL.

Ako psiholog moze izleciti pacijenta bez lekova to je ok. Ali o cemu se radi. Pacijen dodje kod psihologa sa jakom anksioznoscu, fobiom, stresom, znaci teski simptomi neuroze. A psihoterapija moze potrajati par godina da bi se resio koren problema odnosno konflikt izmedju svesnog i nesvesnog. Psiholog ne moze dati lekove kako bi za pocetak ublazio te simptome.

Cista je budalestina da svaki psihijatar drogira pacijente i da je sve kul. To mozda rade drzavni doktori tipa Vrsac gde ispijaju kafe u kancelarijama ne pomazu pacijentu psihoanalizom vec ga drogiraju kao zombija. Ali to je stvar drzave.

Psihijatar mora ublaziti neuroticne simptome da bi koliko toliko stabilizovao pacijenta a onda krenuli u psihoanalizu. Jer sama psihoanaliza je teska jer se pacijent suocava sa bolnom istinom koju je potisnuo u nesvesno.

Prvo i osnovno pravi psihijatar i psiholog nece biti sugestivan vec pacijentu otvara mogucnost samog desifrovanja svog nesvesnog problema. Ako budu sugestivni pacijent moze odbaciti teoriju njemu nametnutu.

Sto se tice lekova i aspirin ima nezeljena dejstva kao i recimo prekomerno uzimanje vitamina c. Tako to oko lekova da su samo zlo je cista glupost neukih budala.

Trece najveca je glupost da psihijatri se hvataju Frojda ko pijani plota, to je neistina jer Frojd jeste zacetnik psihoanalize i lecenja dusevnih poremecaja ali on je prevazidjen. Cak i u doba Frojda on je bio kritikovan od Junga, Adlera. U danasnjoj praksi psihijatrije Frojd je prevazidjen ali je pokupito od njega ono sto je relevantno to jest neke cinjenice.

Ako psiholog moze izleciti pacijenta bez lekova to je ok. Ali o cemu se radi. Pacijen dodje kod psihologa sa jakom anksioznoscu, fobiom, stresom, znaci teski simptomi neuroze. A psihoterapija moze potrajati par godina da bi se resio koren problema odnosno konflikt izmedju svesnog i nesvesnog. Psiholog ne moze dati lekove kako bi za pocetak ublazio te simptome.

Cista je budalestina da svaki psihijatar drogira pacijente i da je sve kul. To mozda rade drzavni doktori tipa Vrsac gde ispijaju kafe u kancelarijama ne pomazu pacijentu psihoanalizom vec ga drogiraju kao zombija. Ali to je stvar drzave.

Psihijatar mora ublaziti neuroticne simptome da bi koliko toliko stabilizovao pacijenta a onda krenuli u psihoanalizu. Jer sama psihoanaliza je teska jer se pacijent suocava sa bolnom istinom koju je potisnuo u nesvesno.

Prvo i osnovno pravi psihijatar i psiholog nece biti sugestivan vec pacijentu otvara mogucnost samog desifrovanja svog nesvesnog problema. Ako budu sugestivni pacijent moze odbaciti teoriju njemu nametnutu.

Sto se tice lekova i aspirin ima nezeljena dejstva kao i recimo prekomerno uzimanje vitamina c. Tako to oko lekova da su samo zlo je cista glupost neukih budala.

Trece najveca je glupost da psihijatri se hvataju Frojda ko pijani plota, to je neistina jer Frojd jeste zacetnik psihoanalize i lecenja dusevnih poremecaja ali on je prevazidjen. Cak i u doba Frojda on je bio kritikovan od Junga, Adlera. U danasnjoj praksi psihijatrije Frojd je prevazidjen ali je pokupito od njega ono sto je relevantno to jest neke cinjenice.

Ovde nije rec o bilo kojem pacijentu tj. osobi, nego o Silver Bullet#387 kojem si ti savetovao da odma ide kod psihijatra. Takvi laierski saveti nisu ok....isto kao i preporucivanje nekih lekova na pamet! Psiholog ce to oceniti i doneti odluku sta i kako dalje! Dobar psiholog ce prepoznati problem i stepen obolenja pre nego sto ti mignes. Ako treba, ako je akutan slucaj, onda ce ga odma uputiti lekaru.

Ovde nije rec o bilo kojem pacijentu tj. osobi, nego o Silver Bullet#387 kojem si ti savetovao da odma ide kod psihijatra. Takvi laierski saveti nisu ok....isto kao i preporucivanje nekih lekova na pamet! Psiholog ce to oceniti i doneti odluku sta i kako dalje! Dobar psiholog ce prepoznati problem i stepen obolenja pre nego sto ti mignes. Ako treba, ako je akutan slucaj, onda ce ga odma uputiti lekaru.

Sta ti odgovaras kada post nije upucen tebi ? Da, znam da stoji tvoj citat, ali post nije upucen tebi :-p :-p :-p :-p

Ja sam Silveru prema njegovim simptomima koje je sam naveo savetovao da se javi psihijatru. Odnosno da u startu preskoci par stepenica ka svom ozdravljenju.

Tako isto kada bi mi se moj prijatelj zalio na problema sa prostatom, ja bi mu savetovao da se javi urologu da preskoci lekara opste prakse.

pre ludnice ima nivo psihoterapije, il u drzavnoj verziji psihijatar shto je nizi oblik toga
ili nesto drugo sto te vadi odatle... razmisli mozda malo o tome
mnogo toga loseg ti se ipak do sad nije desilo, sedis ovde i kuckas :I
malo shetaj, kretanje sport priroda rad fizichki... valjda to ima efekta
mada ne primenjujem sve :I
Nađi ti ovu rupicu - i ona će te od svega izlečiti! :lol:

SilverBullet je i patoloski lazov sa poremecajima koji ne mogu da idu zajedno.

hm, anksiozno kompulsivni neuroticar sa "angst" tremorima svestan da ludi implicira samoubistvo i dobrotvorni rad jer voli ljude( znaci filantrop) :zcepanje::zcepanje:

Poslednja izmena:

Back