Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poalko smiri se. Ovakvo reagovanje njegovo u vecini slucajeva nije iskreno vec je histrionsko-histericno reagovanje. Tj laicki - izigrava, pravi scenu, hoce da nas zaplasi, trazi vapaj za pomoc.....
Da je hteo da se ubije, ubio bi se i to bi tako isplanirao da ga niko ne otkrije i ne pokusa da spreci njegovu nameru da sebi oduzme zivot.
On nema suicidalne misli, vec "tera silu, besni" .
Takvi se ne ubijaju. To je knjiska lekcija iz udzbenika, kako prepoznati covek akoji se nece sigurno ubiti. To je onaj koji kaze - Heeeej pogledajte me molim vas, sad vu da se ubijem.
Takvi ne zele da se ubiju vec nam govore , pomozite mi vise,ne mogu sam da snadjem i pomognem, ne znam sta me je snaslo za ovo kratko vreme, ne vidim izlaz, pomozite mi.
Postoje i psihijatri koji izvade noz iz fioke i kazu - Ok evo ti noz, ubij se, ili ako hoces, eno otvoren prozor, idi skoci...... Mislis da se neko nekada tako ubio? Nikad. Pobegnu kuci, kazu ovi psihijatri su ludji od ludih ljudi, i nikada vise ne pomisle da se ubiju !
..sa kojima ne moze nista zapoceti.kakav bre kardiolog kod neke matore koke da ga izuje iz gaca
Ja ipak ne bi spekulirao i ovako nesto pisao... 100x mozes da budes u pravu a 1x da pogresis... ali odavde i onako ne moze niko pomoci. Coveku nije ok. vidi se... salje SOS na pogresno mesto i dobija odgovore..sa kojima ne moze nista zapoceti.
Silver prema tvojim simptomima najkompeteniji ko ti moze pomoci je psihijatar. Ne psiholog zato sto on radi vise sa zdravim ljudima sa benignim zivotnim problemima. Ti nisi psihoticna osoba vec neuroza te drma.
Psihijatar moze da ti prepise lekove u odnosu na psihologa i obezbedice ti adekvatnu psihoterapiju. Najbolje ako imas para idi privatnom psihijaru jer drzavni "leci" ko na pokretnoj traci.
Drugo ti nisi LUD, prizanao si da imas psihicke probleme to je korak napred, jedan psijihatar je napisao> Pacijent koji prizna da je bolesetan i zatrazi iskrenu pomoc od psihijatra on je vec napola izlecen.
Na ovom forumu imas vece mentalne bolesnike od samog tebe samo to nece da priznaju cak ni samom sebi.
Eto GeorgeJUNE koji se sprda svakom ko ima psihicki problem i daje nebulozne savete moze da bude jedan od njih. Samo njegov problem je psihicki seksualne prirode. To je ono >Ko o cemu baba o penziji, zedan o vodi, gladan o hrani, robijas o slobodi, tako i on samo o sex. Neka vrsta kompenzacije koje nema u stvarnom zivotu ili sta vec drugo.
Poalko smiri se. Ovakvo reagovanje njegovo u vecini slucajeva nije iskreno vec je histrionsko-histericno reagovanje. Tj laicki - izigrava, pravi scenu, hoce da nas zaplasi, trazi vapaj za pomoc.....
Da je hteo da se ubije, ubio bi se i to bi tako isplanirao da ga niko ne otkrije i ne pokusa da spreci njegovu nameru da sebi oduzme zivot.
On nema suicidalne misli, vec "tera silu, besni" .
Takvi se ne ubijaju. To je knjiska lekcija iz udzbenika, kako prepoznati covek akoji se nece sigurno ubiti. To je onaj koji kaze - Heeeej pogledajte me molim vas, sad vu da se ubijem.
Takvi ne zele da se ubiju vec nam govore , pomozite mi vise,ne mogu sam da snadjem i pomognem, ne znam sta me je snaslo za ovo kratko vreme, ne vidim izlaz, pomozite mi.
Postoje i psihijatri koji izvade noz iz fioke i kazu - Ok evo ti noz, ubij se, ili ako hoces, eno otvoren prozor, idi skoci...... Mislis da se neko nekada tako ubio? Nikad. Pobegnu kuci, kazu ovi psihijatri su ludji od ludih ljudi, i nikada vise ne pomisle da se ubiju !
Nije tacno.
Prvi korak je psiholog. Psiholog ce utvrditi da li je pacijentu potreban psihijatar.
Psiholog je obicnoi bolji psihiterapeut nego psihijatar, (ako ovde pod pojmom "psihoterapeut" laicki mislimo na nekog ko ima dobre retoricke sposobnosti, moc ubedjivanja i jedno znanje o celom dusevnom zivotu coveka a ne samo o delicu - psihopatologiji) psiholog poznaje ceo dusevni zivot coveka, i razne drustvene nauke u okviru psihologije, a psihijatar zna samo psihopatologiju, i to maltene samo frojdizam... I obrni okreni sve se svede kod psihijatra na to da su se poremetile hemijske stvari u mozgu i da neko ima takvu i takvu genetsku predispoziciju i daju se lekovi.... Kad oni imaju vremena da se zavitlavaju ko je imao kakvo detinjstvo, porodicu, traumu, i sl, kada nisu ucili razvojnu psihologiju.......
Mada, ni jedan ni drugi ne mogu da budu psihiterapeuti ako nisu specijalizirali bar 4 godine posle faxa neku vrstu psihoterapije. Ako je to uradio psiholog onda je 200 koplja iznad psihijatra jer je onda jedan sveobuhvatni strucnjak. Jedina prednost psihijatra je sto moze sam da prepise i farmakoterapiju , a psiholog ne moze tj ne sme.
E pa sad ne znam da li je pravilno reci "prednost" ... po mom misljenju nije. Jedan dobar psiholog ce se u svakom slucaju truditi da spasi pacijenta od tih psihijatriskih "prednosti". Ne postoji nista lakse od pisanja recepata ... zastrasujuce je koliko je to vec rutinski potez.
Psihijatar je lekar a psiholog nije.
Drugo psihijatar daje lekove ne zato sto mu se cefne, vec da smanji stres pacijenta koji trpi usled neke neuroze. E onda udara na sam koren problema kroz psihoanalizu.
E pa sad ne znam da li je pravilno reci "prednost" ... po mom misljenju nije. Jedan dobar psiholog ce se u svakom slucaju truditi da spasi pacijenta od tih psihijatriskih "prednosti". Ne postoji nista lakse od pisanja recepata ... zastrasujuce je koliko je to vec rutinski potez.
Sve je rutina kod mnogih, pogotovo u Srbiji.....
Kada psiholog dodje do granice, kada iscrpi sve mogucnosti da pacientu pomogne bez farmakona, e tek onda ga upucuje kod lekara(psihijatra). Dobar psiholog ne kapitulira brzo....
Sve je rutina kod mnogih, pogotovo u Srbiji.....
Kada psiholog dodje do granice, kada iscrpi sve mogucnosti da pacientu pomogne bez farmakona, e tek onda ga upucuje kod lekara(psihijatra). Dobar psiholog ne kapitulira brzo....
Ako psiholog moze izleciti pacijenta bez lekova to je ok. Ali o cemu se radi. Pacijen dodje kod psihologa sa jakom anksioznoscu, fobiom, stresom, znaci teski simptomi neuroze. A psihoterapija moze potrajati par godina da bi se resio koren problema odnosno konflikt izmedju svesnog i nesvesnog. Psiholog ne moze dati lekove kako bi za pocetak ublazio te simptome.
Cista je budalestina da svaki psihijatar drogira pacijente i da je sve kul. To mozda rade drzavni doktori tipa Vrsac gde ispijaju kafe u kancelarijama ne pomazu pacijentu psihoanalizom vec ga drogiraju kao zombija. Ali to je stvar drzave.
Psihijatar mora ublaziti neuroticne simptome da bi koliko toliko stabilizovao pacijenta a onda krenuli u psihoanalizu. Jer sama psihoanaliza je teska jer se pacijent suocava sa bolnom istinom koju je potisnuo u nesvesno.
Prvo i osnovno pravi psihijatar i psiholog nece biti sugestivan vec pacijentu otvara mogucnost samog desifrovanja svog nesvesnog problema. Ako budu sugestivni pacijent moze odbaciti teoriju njemu nametnutu.
Sto se tice lekova i aspirin ima nezeljena dejstva kao i recimo prekomerno uzimanje vitamina c. Tako to oko lekova da su samo zlo je cista glupost neukih budala.
Trece najveca je glupost da psihijatri se hvataju Frojda ko pijani plota, to je neistina jer Frojd jeste zacetnik psihoanalize i lecenja dusevnih poremecaja ali on je prevazidjen. Cak i u doba Frojda on je bio kritikovan od Junga, Adlera. U danasnjoj praksi psihijatrije Frojd je prevazidjen ali je pokupito od njega ono sto je relevantno to jest neke cinjenice.
Ovde nije rec o bilo kojem pacijentu tj. osobi, nego o Silver Bullet#387 kojem si ti savetovao da odma ide kod psihijatra. Takvi laierski saveti nisu ok....isto kao i preporucivanje nekih lekova na pamet! Psiholog ce to oceniti i doneti odluku sta i kako dalje! Dobar psiholog ce prepoznati problem i stepen obolenja pre nego sto ti mignes. Ako treba, ako je akutan slucaj, onda ce ga odma uputiti lekaru.
Ovde nije rec o bilo kojem pacijentu tj. osobi, nego o Silver Bullet#387 kojem si ti savetovao da odma ide kod psihijatra. Takvi laierski saveti nisu ok....isto kao i preporucivanje nekih lekova na pamet! Psiholog ce to oceniti i doneti odluku sta i kako dalje! Dobar psiholog ce prepoznati problem i stepen obolenja pre nego sto ti mignes. Ako treba, ako je akutan slucaj, onda ce ga odma uputiti lekaru.
Nađi ti ovu rupicu - i ona će te od svega izlečiti!pre ludnice ima nivo psihoterapije, il u drzavnoj verziji psihijatar shto je nizi oblik toga
ili nesto drugo sto te vadi odatle... razmisli mozda malo o tome
mnogo toga loseg ti se ipak do sad nije desilo, sedis ovde i kuckas :I
malo shetaj, kretanje sport priroda rad fizichki... valjda to ima efekta
mada ne primenjujem sve :I