Ludim

Jel ti to njega i njegove probleme znaš iz prve ruke ili šta?

Ne uopste ne moram da znam njega posle njegovog napisanog poziva za pomoc. Ili STA? e ovo je:

On govori da opisuje jedan problem koji spada u ospsesivno-kompulsivni poremecaj.
Zatim govori o problemu koji spada u opsesivno kompulsivni poremecaj licnosti.

Ljudi sa opsesivno kompulsivnim poremecajem ne mogu imati istovremeno i taj poremecaj u licnosti- iako lice- oni su bioloski/ hemijski razliciti..znaci na biolosko hemijskom nivou je nemoguce da neko ima istovremeno - oboje...
Drugo ljudi sa obsesivno kompulsivnim poremecajem su nadprosecno inteligentni i nikada se ne bi nalupali gluposti kao o ludim i ubicu se, iako su svesni da njihovo ponasanje nije "normalno."
Ali najvaznije u svemu je da Ego u oba slucaja pokusava da se upravo zbog toga povuce iz okoline.
Silver bullit radi upravo suprotno, prrivlaci paznju javnog misljenja i trazi sazaljenje..On time napusta spektar kompulsivno opsesivnih poremecaja i prelazi u domen psihoza.
Ne moze se imati na biolosko/ hemijskom nivou i OK i OKPP i Psihoza- koje on opisuje da ga istovremeno muce.

Vidim da ti je stalo do njega.. Ne ocajavaj dobice tabletice.Ja bih se brinula vise o laganju.

Poslednja izmena:
Ne uopste ne moram da znam njega posle njegovog napisanog poziva za pomoc. Ili STA? e ovo je:

On govori da opisuje jedan problem koji spada u ospsesivno-kompulsivni poremecaj.
Zatim govori o problemu koji spada u opsesivno kompulsivni poremecaj licnosti.

Ljudi sa opsesivno kompulsivnim poremecajem ne mogu imati istovremeno i taj poremecaj u licnosti- iako lice- oni su bioloski/ hemijski razliciti..znaci na biolosko hemijskom nivou je nemoguce da neko ima istovremeno - oboje...
Drugo ljudi sa obsesivno kompulsivnim poremecajem su nadprosecno inteligentni i nikada se ne bi nalupali gluposti kao o ludim i ubicu se, iako su svesni da njihovo ponasanje nije "normalno."
Ali najvaznije u svemu je da Ego u oba slucaja pokusava da se upravo zbog toga povuce iz okoline.
Silver bullit radi upravo suprotno, prrivlaci paznju javnog misljenja i trazi sazaljenje..On time napusta spektar kompulsivno opsesivnih poremecaja i prelazi u domen psihoza.
Ne moze se imati na biolosko/ hemijskom nivou i OK i OKPP i Psihoza- koje on opisuje da ga istovremeno muce.

Vidim da ti je stalo do njega.. Ne ocajavaj dobice tabletice.Ja bih se brinula vise o laganju.

Silver ako laze onda je dobar lazov. A drugo ti malo pojasni ovu svoju "teoriju"?

Mislim na to sto kazes da samo OKP mogu imati nadprosecno inteligentni ljudi?

Onda ovde nisi jasna citiram "Ljudi sa opsesivno kompulsivnim poremecajem ne mogu imati istovremeno i taj poremecaj u licnosti" I KOJI TAJ POREMECAJ LICNOSTI?

I odakle ti psihoza? Ja ne vidim da je on psihotican. To sto on tvrdi da ludi ili ce se ubiti to moze da pokazuje u kom se stanju nalazi, odnosno ocajnom stanju, pritisnutim simptomima neuroze koje ne moze da istrpi. Osecaj beznadja.

I sta ako jos ima koji simptom neuroze koji nam nije rekao?

-Opsesivno kompulsivni poremecaj imaju mnogi i on je rasprostranjen u obliku- grizenja noktiju,pusenje, cupkanja koze, ceprkanja nosa i jedenja sline, do stalnog pranja ruku i skupljanja svega- to je anksiozni poremecaj koji nema anksiozne tremore( lupanje srca, gusenje etc)

- Opsesivno kompulsivni poremecaj licnosti (sindrom) - jako lici na prvi ali je u pitanju poremecaj u licnosti.Koji se pored svega pokazuje stalnim ponavljanjima radnji sa sa ocitim zadovoljstvom i perfekcionizmom.Zadovoljstvo koje proizilazi iz npr: stalnog pranja ruku, mirisanja knjiga ili drugih odredjenih radnji.Ovde takodje nema anksioznih napada.Sem napada kao kod autisticnih osoba- kada ga odvojis iz poznate okoline ili kada mu oduzmes red.Ali ne moze se porediti taj napad sa lupanjem srca, "osecanjem: da se nesto tamno i crno spusta na mene" ili kako je to Silverrbullit opisao..
-Za psihoze u pocetnom stadijumu su tipicni ti osecajni tremori( lupanje srca, znojenje, drhtanje, gubitak glasa ili vrlo tiho govoriti..), fobije i nijihova "neodredjenost" i altruisticki odnos prema svetu- voleti ljudi, zeleti da im pomogne ( iskrivljeno ogledalo)..

- Tvrditi da imas simptome koje spadaju pod gore navedene je FIZICKI NEMOGUCE- biologija i hemija mozga ne dozvoljava da se moze biti neuroticar i istovremeno imati sindrom kompulsivno opsesivnog poremecaja..cak i u psihologiji- neuroticarima su svi svi drugi krivi u zivotu za sve sto se njemu/ njoj desava.
-Opsesivno kompulsivni poremecaj licnosti sindrom- uopste ne mari za druge.Ego se sam iskljucuje.Inteligencija im ne dozvoljava da kukaju i traze pomoc - ali zato imaju taj refleks- kada im je potrebna pomoc i u napadu straha ljudi sa opsesivno kompulsivnim poremecajem se koriste odbrambenim mehanizmom -oni grizu nokte ili idu da peru ruke ili kao kod OKPLicnosti ispravljaju rese od tepiha do besvesti..Oni iako su svesni da nisu normalni niti da su socijalizovani ipak nece koristiti reci da lude a jos manje pretiti samoubistvom.Oni vole zivot.

On mora da zavrsi sve testove.Da se razumemo,pitanje je hemijske prirode .. I zato ne moze imati sva tri oblika ili sto je konstatovano ovde od drugih.A da bi imao sve troje moras ili lagati ( svesno ili podsvesno-u oba slucaja -sto predstavlja vec ozbiljniju bolest) ili imati poremecaj koji jos nije u psihoanalizi konstatovan.

P.S.
moje profesionalno misljenje je da decko riba forumase...

Poslednja izmena:
Potrebna mi je pomoc brzo. O ovome se radi http://forum.krstarica.com/showthread.php/597512-Anksioznost Ludim, prso sam nacisto, ako se ovako nastavi zavtsi cu u ludnici ili cu se ubiti.

Ma kakva ludnica, kakvo samoubijanje, to je najveci greh...

Podhitno moras kod neuropsihijatra, ostavi psihologe, forum i ostalo...
Moras da se otvoris skroz, bez stida jer oni ce ti jedini pomoci u teskoj situaciji...
Kako sam procitala na onoj temi i ovde potenciras dogadjaj koji se desio i od tad je sve pocelo...Lici na post stresni traumatski poremecaj najvise PSTP
http://www.judzks.ba/Sidemenu/Savje...ttraumatskistresniporemećajPTSP.aspx#simptomi
Mada kod tebe je udruzeno i sa drugim tegobama OKP, fobija, depresija...
Najbolje je da porazgovaras prvo sa psihijatrom, a onda te moze i uputiti kod kardiologa...
Jer kad pocnes da resavas probleme i srce ce prestati da "pati"...od stresa mogu stradati i drugi organi: srce, zeludac, nervni sistem, zato je vazno da sve pocnes odmah da resavas... mozda je tebi na forumu lakse, ali mislim da je lekar neuropsihijatar ili psihijatar na prvom mestu da ti pomogne...
I ako ce ti biti lakse- nisi jedini kome se desavaju ili su se desavali ovi problemi...
Ako verujes, usput se moli, idi u Crkvu - nece da ti skodi...

-Opsesivno kompulsivni poremecaj imaju mnogi i on je rasprostranjen u obliku- grizenja noktiju,pusenje, cupkanja koze, ceprkanja nosa i jedenja sline, do stalnog pranja ruku i skupljanja svega- to je anksiozni poremecaj koji nema anksiozne tremore( lupanje srca, gusenje etc)

- Opsesivno kompulsivni poremecaj licnosti (sindrom) - jako lici na prvi ali je u pitanju poremecaj u licnosti.Koji se pored svega pokazuje stalnim ponavljanjima radnji sa sa ocitim zadovoljstvom i perfekcionizmom.Zadovoljstvo koje proizilazi iz npr: stalnog pranja ruku, mirisanja knjiga ili drugih odredjenih radnji.Ovde takodje nema anksioznih napada.Sem napada kao kod autisticnih osoba- kada ga odvojis iz poznate okoline ili kada mu oduzmes red.Ali ne moze se porediti taj napad sa lupanjem srca, "osecanjem: da se nesto tamno i crno spusta na mene" ili kako je to Silverrbullit opisao..
-Za psihoze u pocetnom stadijumu su tipicni ti osecajni tremori( lupanje srca, znojenje, drhtanje, gubitak glasa ili vrlo tiho govoriti..), fobije i nijihova "neodredjenost" i altruisticki odnos prema svetu- voleti ljudi, zeleti da im pomogne ( iskrivljeno ogledalo)..

- Tvrditi da imas simptome koje spadaju pod gore navedene je FIZICKI NEMOGUCE- biologija i hemija mozga ne dozvoljava da se moze biti neuroticar i istovremeno imati sindrom kompulsivno opsesivnog poremecaja..cak i u psihologiji- neuroticarima su svi svi drugi krivi u zivotu za sve sto se njemu/ njoj desava.
-Opsesivno kompulsivni poremecaj licnosti sindrom- uopste ne mari za druge.Ego se sam iskljucuje.Inteligencija im ne dozvoljava da kukaju i traze pomoc - ali zato imaju taj refleks- kada im je potrebna pomoc i u napadu straha ljudi sa opsesivno kompulsivnim poremecajem se koriste odbrambenim mehanizmom -oni grizu nokte ili idu da peru ruke ili kao kod OKPLicnosti ispravljaju rese od tepiha do besvesti..Oni iako su svesni da nisu normalni niti da su socijalizovani ipak nece koristiti reci da lude a jos manje pretiti samoubistvom.Oni vole zivot.

On mora da zavrsi sve testove.Da se razumemo,pitanje je hemijske prirode .. I zato ne moze imati sva tri oblika ili sto je konstatovano ovde od drugih.A da bi imao sve troje moras ili lagati ( svesno ili podsvesno-u oba slucaja -sto predstavlja vec ozbiljniju bolest) ili imati poremecaj koji jos nije u psihoanalizi konstatovan.
.

Cekaj , ja znam da OKP i OKPL ne mogi ici zajedno, mada u psihijatriji ima i takvih pojedinih slucajeva gde u OKP nalazi neki delovi, simptomi OKPL.

Drugo ti si sama i jedina ovde navela i mogucu dijagnozu OKPL (to si verovatno zakljucila na osnovu njegovog dela izlaganja citiram "opterecen sam vremenom stalno gledam na sat i stalno mi je tesko kada vreme prodje a ja ne uradim nista korisno, takodje moram da pomirisem novine, knjige, casopise pre nego sto pocnem da citam"). Samo na osnovu ovoga ti si dodelila dijagnozu OKPL/sindrom.

A sta ako iskljucimo OKPL jer kao sto sam vec naveo OKPL i OKP ne mogu ici zajedno ali u OKP se mogu javiti 20/30% posto nekih simptoma OKPL. Dok u OKPL se ne javlja ni jedan posto simptoma OKP.

Lupanje srca mozemo opravdati anksiozan /NAPAD PANIKE, ima simptome OKP, SOCIJAL FOBIJE, DEPRESIJE.

Radi se o neurozi, ti kazes neuroticna osoba krivi sve druge osim sebe ali zaboravljas da neuroticna osoba moze biti svesna simptoma neuroze i cak priznati da je bolesna sto je Silver i naveo, a to koga ce da okrivi za svoju bolest kad ode psihijatru njegova stvar, da li roditelje, nesrecno detinjstvo itd...

Ti kazes da je mozda i psihotican, nije jer psihoticna osoba nije svesna da ima mentalne probleme. Silver ovde nije rekao da je normalan.

Poslednja izmena:
Kazem da ne moze biti iz grupe C- definitivno zato sto "opterecen sam vremenom stalno gledam na sat i stalno mi je tesko kada vreme prodje a ja ne uradim nista korisno, takodje moram da pomirisem novine, knjige, casopise pre nego sto pocnem da citam" je upravo to slagao.Ali kako ja znam da je on to slagao???
eeeee...aaaa pre nego sto odem sa teme nesto sitno za razmisljanje:
Koji mu je nadimak ovde, kako je sebe nazvao?Uz sta sve vezes taj nadimak, koje socijacije?
Ma vise me ne interesuje a ne bih dalje da otkrivam "tajne zanata"
pozdrav:lol:

Kazem da ne moze biti iz grupe C- definitivno zato sto "opterecen sam vremenom stalno gledam na sat i stalno mi je tesko kada vreme prodje a ja ne uradim nista korisno, takodje moram da pomirisem novine, knjige, casopise pre nego sto pocnem da citam" je upravo to slagao.Ali kako ja znam da je on to slagao???
Koji mu je nadimak ovde, kako je sebe nazvao?Uz sta sve vezes taj nadimak, koje socijacije?

U uh uh tajne zanata...Tajne kog zanata?

Previse pises senzacionalisticki, i previse pravis neku nauku od necega sto i ne postoji.....Hvatas se za reci i igras igru reci....

Da li neko laze ili ne neces moci utvrditi bez detektora lazi, a cak i sa time nij ebas pouzdano, jer postoje razni ljudi.....

Da znas covek pa i ok, ali ovako na osnovu jednog posta da nesto zakljucis nekim silogizmima (koji ne moraju biti tacni) , malo je neozbiljno.

Meni je on npr rekao puno o sebi i sta je sve preziveo, i dosta je pisao, i ne verujem bas da neko ima toliko vremena i da na to trosi vreme, jer nema nista od toga.

+ sto u danasnje vreme je ovo i dalje taboo tema, ljudi sakrivaju svoje probleme a ne izmisljaju da imaju i previse nego sto im treba, tj sramote se ako im nesto fali.

I nije psihoanaliza jedina na svetu i nepogresiva....

Vidis ovo je sve igra reci, problem terminoloske prirode, i mi moramo za svaku njegovu recenicu da ga pitamo sa nasih 10 recenica da bi videli na sta tacno misli kada pise....

Ovo moze biti i normlano ponasanje, kada je neko lenj, pa oseca grizu savesti, a moze se raditi i o npr prokrastinaciji.

Ee,.. te fore mozes da prodajes drugom a neko ko se razume u "materiju" psihologije cak kaoi laik vidi da pucas u prazno.

Sve ti to slatkorecivo napises svoje obrazlozenje da bi ti neki naivac i poverovao.

Kada ti nestane argumenata i kada tvoja teorija pada u vodu ti kazes "eee........aaa......... cao.... tema me vise ne interesuje..."

Pa cao........ :lol: z:poz:

Pozdrav svima, nije mi radio net nedelju dana pa zbog toga nisam posecivao forum. Da podelim moje iskustvo sa vama. Onog dana kada sam otvorio temu bio sam u veoma teskom stanju kao sto mozete i da zakljucite i mojih postova. Dan pre bozica je jedan moj komsija dosao kod mene. Pricali smo o svemu i svacemu i bio sam tako opusten i mnogo dobro sam se osecao, on je ostao bas dugo kod mene, krenuo je kuci oko 2 uvece. Kada je on otisao moja prva pomisao je bila covece celu noc caskamo a meni ni jednom nije preskocilo srce (ili bar nisam osetio). Sledece veceri pozvali su me drugovi da idem sa njima u crkvu, pristao sam, u crkvi mi je par puta preskocilo srce ali nije strasno, u svakom slucaju osecao sam se mnogo dobro i bio sam mnogo srecan sto su me pozvali sa njima. Pre par dana sam kupio novu wireless antenu i bio sam okupiran postavljanjem iste, i tada sam bio mnogo opusten i zaboravio sam na sve probleme i za to vreme mi srce nije preskakalo ili bar ja to nisam osetio. sinoc sam otisao na trcanje i bas sam dugo trcao i super sam se osecao. I od jutros nisam imao ni jedan jedini preskok srca i imam mnogo manje tripove, ne osecam tezinu i strah kao pre. Danas se osecam kao da sam normalan, kao da nisam lud, ne znam sta mi je ali u svakom slucaju je mnogo bolje. Nadam se da ce ubuduce biti jos bolje i da ce tripovi na kraju skroz nestati. I dalje sam stidljiv i otkrio sam da me hvata panika kada se nalazim u gomili ljudi. Inace bru zli mi je mnogo pomogao , i mnogo me je ohrabrilo to ste rekli da mi nece nista skoditi srcu to sto neki put preskoci, jer sam ja imao tripove da ce srce da mi strada i da cu da umrem. Ovo sto sam ovde pisao je istina, nije laz kao sto ova gore tvrdi. Dakle jos uvek simptomi nisu nestali ali su se dosta smanjili. hvala svima.

Pozdrav svima, nije mi radio net nedelju dana pa zbog toga nisam posecivao forum. Da podelim moje iskustvo sa vama. Onog dana kada sam otvorio temu bio sam u veoma teskom stanju kao sto mozete i da zakljucite i mojih postova. Dan pre bozica je jedan moj komsija dosao kod mene. Pricali smo o svemu i svacemu i bio sam tako opusten i mnogo dobro sam se osecao, on je ostao bas dugo kod mene, krenuo je kuci oko 2 uvece. Kada je on otisao moja prva pomisao je bila covece celu noc caskamo a meni ni jednom nije preskocilo srce (ili bar nisam osetio). Sledece veceri pozvali su me drugovi da idem sa njima u crkvu, pristao sam, u crkvi mi je par puta preskocilo srce ali nije strasno, u svakom slucaju osecao sam se mnogo dobro i bio sam mnogo srecan sto su me pozvali sa njima. Pre par dana sam kupio novu wireless antenu i bio sam okupiran postavljanjem iste, i tada sam bio mnogo opusten i zaboravio sam na sve probleme i za to vreme mi srce nije preskakalo ili bar ja to nisam osetio. sinoc sam otisao na trcanje i bas sam dugo trcao i super sam se osecao. I od jutros nisam imao ni jedan jedini preskok srca i imam mnogo manje tripove, ne osecam tezinu i strah kao pre. Danas se osecam kao da sam normalan, kao da nisam lud, ne znam sta mi je ali u svakom slucaju je mnogo bolje. Nadam se da ce ubuduce biti jos bolje i da ce tripovi na kraju skroz nestati. I dalje sam stidljiv i otkrio sam da me hvata panika kada se nalazim u gomili ljudi. Inace bru zli mi je mnogo pomogao , i mnogo me je ohrabrilo to ste rekli da mi nece nista skoditi srcu to sto neki put preskoci, jer sam ja imao tripove da ce srce da mi strada i da cu da umrem. Ovo sto sam ovde pisao je istina, nije laz kao sto ova gore tvrdi. Dakle jos uvek simptomi nisu nestali ali su se dosta smanjili. hvala svima.

Sve najbolje :)

a ti volish slavu? :think:

Drago mi je da ti je bolje ! Pomogao sam mnogima, nema nikakve sumnje da mogu pomoci i tebi...i to preko foruma!

Vidis iz ovih nekoliko dana mzoes da naucis sledece:

- Kada je covek zaokupiran necim, kada sebi postavi neke ciljeve ALI MALE LAKE OSTVARLJIVE CILJEVE, i kada ih resava korak po kora, oseca se lepo, ispunjeno, kao da je nesto uradio korisno, a posledice su - jaca se samopostovanje, jaca se samouverenost, nestaje sumnja u sebe, covek dobija osecaj da vredi, da zna nesto da uradi, da je promeni nesto pozitivno u svom zivotu.....>Eto vidis zamajavao si se oko te antene i vidis kako je samo ta radnja doprinela da bar na korak ti "ne bude nista" i da zivis i ponasas se kao i svi ostlai ljudi koji nemaju probleme ili pak koji imaju ali koji znaju kako da se izbore sa njima. Nastavi da imas ovako neke malene zadatke koje ces ispunjavati korak po korak i na kraju uvek pohvali sebe kako si uspeo i kako se sada lepo osecas.....
U ovom slucaju sto vise imas novca tj ekonomske moci to ce biti bolje jer mozes npr - Izaci i isprobavati garderobu , pa gledas koja ti najlepse stoji pa kupis nesto...Sto se tice shopinga tu ti je sansa da pozoves neku zensku osobu i zajedno sa nom ides u soping - zene to obozavaju a nikada ne mogu naci muskarca koji ce ici sa njima u soping jer zna se zasto LOL..... I onda ti njoj dajes sugestije kako joj nesto stoji i ona tebi..... Tu ce proteci dosta vremena a ti ces se koncentrisati na garderobu i nju i nema mesta za lose misli....

- Ne znam da li zivis sam ili sa tvojima, ako zivis sam, put pod noge i da odes da uplatis - vodu struju, djubre, telefon itd....Prosetas se kroz mnoge institucije, medju gomile ljudi i tako ti prodje opet dan....Ujedno vezbas i neke socijalne vestine (cekanje u redu, strpljenje, kulturno izrazavanje, uvazavanje starijih osoba itd)

Prosla je nova godina i Bozic, mogao si napr da ides da razgledas ukrase, da kupis neku malu vestacku jelku i da je kitis, da stavis u sobi balone i td....Jeste da deluje kao savet za neko dete, ali ove sve radnje podsvesno oznacavaju radost i veselje kod svakog coveka jer covek projektuje lepe slike iz detinjstva kada je bio ushicen i jedva cekao da dodje deda mraz i ostavi mu ispod jelke novog X man-a i automobil na bezini daljinski ili npr devojcice - Barbiku sa njenom kucom......

Nastavi sa trcanjem i bilo kojim vidom kardio treninga - Dok se vezba organizam luci hormone srece i zadovoljstva, i zato se svi osecamo happy posle trenign ai "nekako bolje" ....A zapravo telo je u gorem stanju - mrcvare se misici, stradaju zglobovi, adenozin tri fosvat se trosi kao gorivo iz misica.... Telo se prilikom treninga raspada...Ali zato i organizam luci te hormone srece da mi ne bi osetili lose stvari treninga.... ISKORISTI PRIRODNU HEMIJU ORGANIZMA , I NASTAVI SA KARDIO AKTIVNOSTIMA.

Posle treninga sledi dobra kvalitetna proteinska ishrana.... Jer trening bez prave sportske ishrane ne vredi nista.... Sve sto se istrosilo na treningu i pokvarilo hrana treba popraviti i dopuniti....
Preko dana ne zaboravi da jedes puno slozenih ugljenih hidrata iz voca i povrca, (a nikako proste i vestacke secere) jer nedostatak ugljenik hidrata u telu moze dovesti do pojave DEPRESIVNOG RAZMISLJANJA! Zato npr devojke kada su tuzne i kada ih ostavi decko one cepaju cokoladu i jede im se nesto slatko puno..... Zato tako brzo potegnu za cokoladom - jer se osecaju bolje...

Lezi najkasnije u 10pm i ustaj u 8-9am , i odrzavaj taj bioritam.... Sve ostalo ce dovoditi da se osecas hronicno umorno i iscrpljeno, a vec si i psihicki iscrpljen, tako da svako fizicko iscrpljenje ti ces doziveti kako ti je psihicki lose, i kako ti nesto nije u redu sa zdravljem (hipohindricno razmisljanje) i onda ces pogorsati i psihicko a potom i fizicko zdravlje...A to sve zbog hronicnog umora....

Tako da , PREVENCIJA U SAKE, i bar obezbedi sebi odlican bioritam, 10pm-8-9am....

Kao sto vidis, kad ane obracas paznju na srce, ono radi lepo.... KAda obratis paznju i to kada obracas paznju i vise nego sto je potrebno (neuroticno obracanje paznje) onda ONO "NAMERNO PRESKACE" ....odn, ti ga sam teras da preskace, jer mu podsvesno kazes da si u zivotnoj opasnosti i da treba nesto raditi i onda ono normlano da ce da radi ubrzano i da preskace da bi napumpalo dovoljno krvi za misice...... Kada mu ne dajes povode za to putem misli, ono nece tako raditi jer ce mzoak shvatiti da ti nisi u ni u kakvoj opasnosti, pa prema tome postepeno ce se odviknuti da se tako ponasa u normlanim situacijama.

Kupi neki caj no stress i pij to svakog dana, kupi vitamine beviplex, cisto malo preventivno da smanjis vakodnevnu kolicinu normlanog stresa koji svi mi imamo i dobijamo svakog dana.

ja bih ga tretirao ksalolom
pa da vidimo da li će tad srce da mu preskače
kad GABA inhibitorni receptori izdominiraju, ima da se relaksira i misli će da mu se smire....

btw, ako piješ kafu, prestani....
ona pojačava tenziju.... ubrzava rad neurona, u tvom slučaju pojačaće postojeće stanje....

Prestani qratz.

Ako je to nekome svakodnevni ritual u kome uživa, i koji pritom upražnjava godinama onda je nemoguće prestati.

A i ako bi prestao spucala bi ga nervoza zbog toga tako da bi efekat na kraju opet bio negativan.

Sve bih mogla razumeti i sve bih mogla prihvatiti, ali nadimak ovde, ma idi begaj. Odmah polazim od sebe, kada sam se "upisala" na krstu prvo što mi je palo napamet su bila ta dva imena, ni dan danas nemam pojma zašto baš mina kristina, jednostavno mi palo napamet i eto, a ni jedno od tih imena ni ne liči na moje rođeno ime ili prezime, nije ni moje omiljeno ime ili nadimak, ama baš ništa od toga, sad, ako ćemo malko dublje zaći u neke stvari, sećam se da sam te noći pre no što sam se učlanila sanjala Vuka Karadžića:rotf: - možda mina znači nešto, on je imao kćer koja se tako zvala, ali kristina, uh, pojma nemam, sem da sam davno kao tinejdžerka imala jednu drugaricu koja mi je preotela prvog momka, a zvala se Magdalena :rotf::rotf::rotf:

U psihoanalizi, nista nije slucajno.Slucajnost je kao i magla, nevreme,zavese,pozorisne predstave,filmovi, pokrivaci...Slucajnost je izgovor ( ili jedan od izgovora) koji zaklanja vid od pravog stanja svesti.

Back