Лудило од примене закона

У време бивше Југославије до сад свако је могао да вози Томоса (аутоматика и апн) на ПСП или Б категорију. Било је једноставно. Тито, Слоба, Ђинђиђ.. су све то лепо уредили, а онда се појавио Вучић и направио конфузију. Данас је неком чудном логиком мопед АПН постао мотоцикл. Не може на жуте већ на беле таблице. Више не може на Б одн. АМ актегорију већ мора ново полагање возачке А1 или како ли већ. Но да је закон једнак за све реко бих у реду... Но АМСС Београда и АМСС рецимо Пазове размишљају ко да су из две различите државе. А да не говорим о приватним агенцијама. Једноставно неким мојим другарима су дозволили да добију жуте таблице а мени не дају.:lol: Говорим о истим мопедима АПН6. Свако другачије тумачи законе. Чуо сам да све до 50 ццм и до макс 45-кмх иде на жуте таблице.. а сад ово до 50 ццм ту сам ја, али Томос апн6 званично иде 48 кмх. Због 3 кмх више мопед преко ноћи постаје мотоцикл. :hahaha: Дал да се смејем или да плачем. Знам много скутера који ме одувају на путу а имају жуте. Дакле проблем је што држава још не зна шта хоће. Луд збуњеног. Бар ја тако схватам. Ако неко има друкчије мишљење и сматрам да грешим волео бих да изнесе мишљење.

Мени, као првом власнику, наводно је до новог дописа још дозвољено да возим на старе таблице са петокраком. Кажем наводно јер тако чујем приче од људи које боље познају законе. Није ме још зауставио саобраћајни полицајац да бих знао јел кршим закон или не. Носим кацигу увек па ме ваљда и не дирају. Имам полису осиурања, а технички ако урадим мора на беле таблице, а повлачи и нову категорију за мотоцикл, а то не радим јер би ми из џепа избило најмање 200 евра...

Ja sam zenin Free prodao nekom coveku iz Kikinde i nisam ga obavezao da mora da ga prevede jer ima staru tablicu sa petokrakom a ako ga prevede onda mora da dobije belu tablicu i da polaze za A1 tj motocikl do 125 ccm.
Zasto neki imaju zute table a neki ne mogu sad da dobiju istu?
U medjuvremenu se zakon promenio i isti motor ne moze da dobije vise zutu tablicu.
Jedino sto je u Zoni Sumraka bela tablica sa petokrakom jer ona se evo vec godinama provlaci i nikako da izglasaju zakon koji ce da izbaci te stare tablice iz vremena Jugoslavije.

zasto tolerisu stare tablice

razumem da to odgovara ljudima ali to je totalna neodgovornost drzave

meni su ponistili atest plina samo tako , 4 godine ranije

smesno je to.donesu zakone koji se primenju samo ponekad

recimo traktori trebaju imati kabinu i propisano osvetljenje

takodje ni prosli zakon nisu primenjivali , ovaj su doneli zbog vecih kazni , ne primenjuju ga a pricaju da planiraju doneti novi

Back