Ludilo ili bezobrazluk?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Vec 20 godina u komsiluku /(kuca do kuce) posmatram i osluskujem jednu porodicu: muz je miran covek, tako reci smotanko, ali prilicno inteligentan.

Zena, oko 5 banki, svadljiva i drska da samo tako moze biti, a sin vec oko tridesete - isti ona....

Dodje mi po nekada zao tog coveka kada vidim kako ga napadaju, vredjaju i podcenjuju. Mozda ga i tuku, to istina nisam nikada video...

Ali, kada stigne u kucu neko drugi, zena i sin odjednom pocniu da se ponasaju potpuno normalno, kao najnormalniji ljudi!

Cim gost ode - opet po starom: samo reze, isteruju se, svadjaju....

Vec par puta mi je doslo da odem tamo i ispisdim ih sve dobro, ali necu da posle objasnjavam u policiji zasto sam to ucinio..

Jedino sto ne razumem je to kako ljudi mogu tako naprasno da se promenu i da ODGLUME da su normalni ?

Vec 20 godina u komsiluku /(kuca do kuce) posmatram i osluskujem jednu porodicu: muz je miran covek, tako reci smotanko, ali prilicno inteligentan.

Zena, oko 5 banki, svadljiva i drska da samo tako moze biti, a sin vec oko tridesete - isti ona....

Dodje mi po nekada zao tog coveka kada vidim kako ga napadaju, vredjaju i podcenjuju. Mozda ga i tuku, to istina nisam nikada video...

Ali, kada stigne u kucu neko drugi, zena i sin odjednom pocniu da se ponasaju potpuno normalno, kao najnormalniji ljudi!

Vec par puta mi je doslo da odem tamo i ispisdim ih sve dobro, ali necu da posle objasnjavam u policiji zasto sam to ucinio..

Jedino sto ne razumem je to kako ljudi mogu tako naprasno da se promenu i da ODGLUME da su normalni ?
Pazi, posmatraš i osluškuješ, manemoj.....postani prijatelj sa tim čovekom i pomozi mu...ako ne ide digni ruke....mada priča zvuči neuverljivo.....reče mi jedan čoek....

I u mom komšiluku je bila jedna takva porodica, s'razlikom da su otac i sin maltretirali majku-suprugu. Svi su se pravili da ne čuju i ne vide, ja sam ponekad pokušavala muža da nateram da nešto učinimo, poklopio bi me rečima: -nije naša stvar, ima ona i usta i mozak, neka se sama snađe- Priznajem, ćutala sam, grizla se zbog toga ali ništa nisam preduzimala. Jednom prilikom smo se srele na ulici i upitala sam je da li ima nekih problema, izmislila sam nešto, kao loše izgleda i tako-to i zamolila je da mi se obrati kada god ima neki problem a misli da bih mogla da joj pomognem. Pre desetak godina je to bilo. Posle našeg razgovora, istina, ona ništa nije rekla, par dana kasnije, negde posle ponoći smo čuli frku i buku na ulici, istrčali smo i muž i ja i ostale komšije, ona je ležala na putu izbodena nožem. Pobegla je od kuće i od nasilnika muža i sina koji nije stao u njenu odbranu. Dok je stigla hitna, ona je umrla.

Pazi, posmatraš i osluškuješ, manemoj.....postani prijatelj sa tim čovekom i pomozi mu...ako ne ide digni ruke....mada priča zvuči neuverljivo.....reče mi jedan čoek....

Poenta price nije u tome sto zena i sin muce muza, vec je poenta price u tome kako se njihovo PONASANJE menja za 360% u zavisnosti od prisustva drugih osoba u blizini.

Kako sa lakocom uspevaju da ODGLUME ono sto NISU.

Pitanje je da li su ti ljudi LUDI ili su samo BEZOBRAZNI?

Не би' ја ту ништа предузимала... ни анализирала. Узалудан је то посао, Сизифов такорећи.
Свако живи онако како је одабрао.
Том лику, кога ти сажаљеваш или шта већ, није довољно лоше, јер да јесте - решио би он ту ситуацију...
Некако мислим да они теби више сметају, него што сметају сами себи?
:kpozdrav:

Не би' ја ту ништа предузимала... ни анализирала. Узалудан је то посао, Сизифов такорећи.
Свако живи онако како је одабрао.
Том лику, кога ти сажаљеваш или шта већ, није довољно лоше, јер да јесте - решио би он ту ситуацију...
Некако мислим да они теби више сметају, него што сметају сами себи?
:kpozdrav:

таки је блајеш , до подне цео свет а од подне самог себе...

Ti si Blajbi našao da pitaš istu felu ljudi...:hahaha:
Sve sam folirant i simulant! Sve moj do mojega...Imam i ja u komšiluku slične,ali sam ih napušio...Čak dve
porodice...Nije vredelo.ali misliš da se usuđuju da mi se ne jave? Istina,mali pomak u tome da ne galame više
nego samo sikću...:hahaha:
Bar nas "normalne" ne uznemiravaju i na decu ne deluju destruktivno...

Poenta price nije u tome sto zena i sin muce muza, vec je poenta price u tome kako se njihovo PONASANJE menja za 360% u zavisnosti od prisustva drugih osoba u blizini.

Kako sa lakocom uspevaju da ODGLUME ono sto NISU.

Pitanje je da li su ti ljudi LUDI ili su samo BEZOBRAZNI?

360 stepeni(uzevsi da si postotkom mislio na stepene) je pun krug tako da ispadne da se oni uopste i ne promjene, jednostavno ostanu isti

Nikada ne turaj nos u tudju avliju niti dopustaj da neko drugi tura svoj nos u tvoju

Pre 7 godina se to desili, moji cale i keva se druzili sa svim komsijama u ulici ali posebno sa jednim bracnim parom , znali su moji stari da se oni nekad svadjaju i da joj muz povremeno pije, ali to ih nije bilo briga.

Jednog popodnevnog dana, na nasim vratima zazvoni komsinica sva uplakana i sa otiscima samara po licu, doceka je moja keva, komsinica rida na pragu kako je muz zlostavlja i stalno bije ali sada je dosta. I moli mog caleta da je on kolima odbaci do autobuske stanice i moli da joj pozajmi nesto novca da bi mogla sa autobuske da se vrati u Zrenjanin pa ce ona sutradan sa svojom bracom doci po svoje stvari.

Odbije moj cale da je vozi ali joj na nagovor moje keve daa nesto novca da ode taksijem do autobuske i za kartu do ZR.

I komsinica nestade sa naseg praga u suzama zahvaljujuci se u nepoznatom pravcu. Medjutim sutradan ujutru (bi nedelja) vidi nju moja keva kako se vraca kuci iz prodavnice noseci hleb. Prodje nasu kucu kao da je "tursko groblje" .

Nakon dva sata pozvoni na vrata komsija (suprug) te "lude". I trazi mog caleta, dosao da se svadja, sa pitanjem sta se moj otac mesa gde mu nije mesto, zasto je nagovarao njegovu zenu da bezi za Zrenjanin cak i dao joj pare. Moj otac mu je tada rekao istinu, komsija kaze da laze i da mu je zena sve rekla. Situacija je bila napeta, pukne film mom caletu pa bukvalno fizicki ga "iznese" iz dvorista.

Dan danas od tog dogadjaja te komsiji i moji roditelji ne pricaju, a oni po komsiluku pricaju kako su moja keva i cale hteli da im "rasparcaju"
"divan" brak.

2 meseca nakon tog dodadjaja moja keva je naletela na tu komsinicu i uputila joj salvu uvreda na njezin racun i racun njenog muza alkoholicara, ona je mojoj kevi odgovorila "to je moj covek sta ti hoces da mi kucu i brak "razbucas".

Eto ovo mi je ostalo u secanju pa sam napisao, da dodam nakon dve godine od tog dogadjaja cale je digao visoke zidine oko kuce i ogradio se od svih komsija. Dok je zidao ponavljao je u besu "Nisu Svabe lude sto se ogradjuju". Sad moji roditelji imaju svoje prijatelje gde se posecuju a sa komsima samo zdravo za zdravo. I to je to.

Moje komsije ne vidjam ali sam cuo da se i dan danas jedan dan tuku jedan mire. Cak su ih vidjali kako se setaju po ulici zajedno "ruku pod ruku" a na licu komsinice tu i tamo se pojavi neka masnica ali to nije "steasno":D

found it

Bukovski

"Zagonetka

Moj komšija je dobar tip, ali me totalno
zbunjuje:
ustaje veoma rano, odlazi na posao;
njegova žena radi, imaju dvoje slatke dece;
predveče on stiže kući, ponekad vidim
decu, na trenutak i
ženu;
do 9 uveče sva svetla u njihovoj kući
pogašena su;
i njegovi se dani ponavljaju tako;
izgleda mi kao dovoljno inteligentan čovek
od preko 30 godina;
jedino objašnjenje za njegovu
šemu je da sigurno
uživa u svom
poslu
veruje u
Boga,
seks,
porodicu.

Ne znam zašto
ali tamo kod njih
večno očekujem iznenadni
lom prozora
očekujem krike i psovke
da vidim svetlo u 3 ujutro
da vidim
flaše u letu
ali već 5 godina
njegova je šema ostala
ista.
zato se
umesto njega
ja brinem za one druge stvari
koje ne verujem
da ih njegova žena
obožava:
“Henk, već sam
bezbroj puta mogla da zovem policiju,
ali nisam.”

Ponekad
dođe mi da ja zovem
pubove zbog njih
ali mislim da pubovi
ne bi razumeli moje
optužbe.

Njihova crvena svetla
pale se i gase
bela lica u tamnoplavom:

“gospodine, nema
zakona
protiv toga što oni
čine…”

i tako otkirmo još jedno plagijat-pitanje
sram da ti uđe

Bukovski je bundžija protiv zombizma...Ko mu kriv kad je bio napaljen...Kao da to nešto menja!
Ali-to je potvrda da smo mi ljudi različiti.
Šta,recimo,meni fali što mi u srcu Bosna,a u glavi fosna?
Boli me uvo (dobro-ne zove se uvo...):lol:
Nekad nam se čini da drugi nakaradno žive,a njima?:mrgreen:

Back