lovstvo

Sve lovne aktrivnosti koje se danas sprovode vezuju se( i pravdaju) za vazeci zakon o lovstvu koji je donet jos 1993.godine.Taj vazeci zakon omogucuje LSS i LSV da preko lovackih udruzenja i drustava gazduju lovistima.Javana preduzeca SRBIJASUME i VOJVODINASUME isto na osnovu tog zakona gazduju lovistima koja se nalaze na povrsinama kojima gazduju ova preduzeca.Jos od 2000. priprema se nov zakon o lovstvu cije se usvajanje vec duze vreme ocekuje i to tamo negde jos od 2003.
Razlog zbog kojeg novi zakon nije donet je jednostavan!LSS,LSV i javna preduzeca imaju i suvese veliku novcanu dobit zbog raznih ilegalnih aktivnosti koje sprovode a vazeci "stari"zakon im to omogucava.Uzimaju se nenormalne pare od lovnog turizma koji se iskljucivo sprovodi NA CRNO!!!!Novcana dobit i odstreljena divljac se ne prijavljuju i tako funkcioneri i glavonje iz lovackih savrza za sitnu kintu potkupljuju i funkcionere lovackih drustava i udruzenja na cijim se terenima ovakve aktivnosti i sprovode!VOJVODINASUME i SRBIJASUME rade istu stvar jer im cinjenica da LOVSTVO spada pod ministarski resor poljoprivrede i sumarstva omogucava da gazduju lovistima!
Kad se drzava obracuna sa stambenom,fudbalskom,sportskom,privrednom,monopolskom,kreditnom i ostalim mafijama valjda ce na red da stigne i LOVACKA MAFIJA,koja budite ubedjeni uopste nije ni malo beznacajna!Svake godine se nedostatak divljaci pravda lovokradjom koje ima a ustvari se dobar broj ubijenih grla na CRNO tako pravda!Racunica kaze da godisnja steta i gubitci u lovnoj privredi Srbije iznose i preko 10miliona evra!!!

Sve lovne aktrivnosti koje se danas sprovode vezuju se( i pravdaju) za vazeci zakon o lovstvu koji je donet jos 1993.godine.Taj vazeci zakon omogucuje LSS i LSV da preko lovackih udruzenja i drustava gazduju lovistima.Javana preduzeca SRBIJASUME i VOJVODINASUME isto na osnovu tog zakona gazduju lovistima koja se nalaze na povrsinama kojima gazduju ova preduzeca.Jos od 2000. priprema se nov zakon o lovstvu cije se usvajanje vec duze vreme ocekuje i to tamo negde jos od 2003.
Razlog zbog kojeg novi zakon nije donet je jednostavan!LSS,LSV i javna preduzeca imaju i suvese veliku novcanu dobit zbog raznih ilegalnih aktivnosti koje sprovode a vazeci "stari"zakon im to omogucava.Uzimaju se nenormalne pare od lovnog turizma koji se iskljucivo sprovodi NA CRNO!!!!Novcana dobit i odstreljena divljac se ne prijavljuju i tako funkcioneri i glavonje iz lovackih savrza za sitnu kintu potkupljuju i funkcionere lovackih drustava i udruzenja na cijim se terenima ovakve aktivnosti i sprovode!VOJVODINASUME i SRBIJASUME rade istu stvar jer im cinjenica da LOVSTVO spada pod ministarski resor poljoprivrede i sumarstva omogucava da gazduju lovistima!
Kad se drzava obracuna sa stambenom,fudbalskom,sportskom,privrednom,monopolskom,kreditnom i ostalim mafijama valjda ce na red da stigne i LOVACKA MAFIJA,koja budite ubedjeni uopste nije ni malo beznacajna!Svake godine se nedostatak divljaci pravda lovokradjom koje ima a ustvari se dobar broj ubijenih grla na CRNO tako pravda!Racunica kaze da godisnja steta i gubitci u lovnoj privredi Srbije iznose i preko 10miliona evra!!!

I vise od 10 miliona....
Slazem se sa svim sto si napisao, mada je to nebitno jer sve sto si napisao je tacno a ima jos, znas i sam.
Kad stigne na red lovacka mafija, bojim se da necemo imati ni vrapca u lovistu.

Uz lovacku mozemo da dodamo i sumarsku mafiju koja takodje pravi haos i veliku lovu vrti na crno a sume nestaju...:evil:

Ako prave-njihov pojedinacni problem, a reakcija je prosta, nece imati u narednom periodu toliko divljaci. Za mene je jedan (a ima ih sila) masakr npr. ubijanje masovno misara. Da li znate koliko ih pogine iz obesti ili neznanja i nikom nista. To je jos i pohvalno, pojedina lu zahtevaju poene u vidu orlovih nogu, opet zabog neznanja. A zasticen je i redak, kosta 20000 ili 30000din nisam siguran:confused:

Jastreb misar je zasticena vrsta i ne sme se zahebavati s njom. Samo da te ispravim da je po novom pravilniku kazna za njega 100.000din, kao i za sokola, orla, veliku droplju i sove.
Svakako spada u trajno zasticenu divljac i zivo me zanima koja to LU traze poene u vidu nogu? :shock:

Problem tih sto prave masakre u svom lovistu nije samo njihov jer ce sledece godine doci u drugo loviste jer su kod sebe sve porokali. Pa ce se njihov problem prosiriti i na ostale.

Dakle moje misljenje o lovstvu u Srbiji.
Gospodo, drugovi i drugarice lov je uvek bio privilegija bogatih, ako izuzmemo nase daleke pretke, koji su lovili iz sasvim prakticnih azloga.
Da situacija bude komplikovanija ima nekih institucija koje ove daleke pretke osporavaju....:lol: sa pricom o jabukama, zmiji i rajskoj basti.
Ali da ne skrecem sa teme.
Na nasu veliku srecu, ili opet nesrecu kako se uzme bivsi poglavica
nasih plemena je bio lovac, i to veliki lovac.:lol:
Tu svoju strast je zeleo da podeli sa sirokim narodnim masama pa je ucinio ( prividnu) jednakost:lol: tako sto je i trudbenicima dozvolio da se
i oni malo bave tim sportom.
Eh naravno kopija nikad ko original, ali eto mogli su barem malko da omirisu i oni cari toga sporta.
Kad je nas veliki poglavica bacio kasiku:lol:( citaj otegao papke)
onda su stvari krenule sasvim drugim tokom.

Lovci i njihove plemenske vodje su se pocele svadjati, izmisljati neka udruzenja i kojestarije.
Nastavak nekom drugom prilikom , odoh u krivolov, dok se jos vidi.:lol:

Ybg, to o cemu ti ovde pises, je bilo pre 25 godina i od tada se mnogo stvrai promenilo. Ako u tome trazis opravdanje sto zuris u krivolov i nije ti neko.
Zbog takvih likova kao ti, sve vise ljudi samo na rec lovac, pocinje da psuje sve po spisku.

Pozdrav svima!
Dobro , ako je on promasio temu ( on je ovu temu i zapoceo) , a sta smo to mi gospodo predlozili, ako uopste mislite da je potrebno predlagati i menjati nesto! Ili je ovako kako je sada dobro!?? Mislim da nije i da bi trebalo da se potrudimo da bude bolje! osim ako necemo svi da se uclanimo u "pokret za zastitu.................."

Ako nastavimo ovako da se trudimo da nam bude bolje, nece trebati da se uclanjujemo u "pokrete za zastitu" - oduvace nas.

Ako pomislite da ce Z, Zivojinovic da se potrese, grdno se varate, boli njega k...za lovce, on u Srbijasumama prima platu i dnevnice kojih je vise nego dana u godini.:evil:

Nemam pojma jer se taj toliko cvrsto ustolicio da je pustio korenje kroz fotelju, LU kukaju svuda ali i dalje placaju "danak" foteljasima. Znam da nase interese i to da nam bude bolje, da divljaci ima vise itd...nece niko drugi raditi osim nas. Nas vec sad deru i drempece na svakom koraku a tek ce da nas deru.
Ako se sami ne sastavimo sa sobom i uljudimo, crno nam se pise.:shock:

Nemam pojma jer se taj toliko cvrsto ustolicio da je pustio korenje kroz fotelju, LU kukaju svuda ali i dalje placaju "danak" foteljasima. Znam da nase interese i to da nam bude bolje, da divljaci ima vise itd...nece niko drugi raditi osim nas. Nas vec sad deru i drempece na svakom koraku a tek ce da nas deru.
Ako se sami ne sastavimo sa sobom i uljudimo, crno nam se pise.:shock:

Sve u svemu, to je ono o cemu ovde zainteresovani i treba da diskutuju! Postavlja se pitanje kako "protresti i potresti" mocnike koji su pustili korenje i kroz fotelju, sto je svakako istina! kako spreciti mocnike da kradu na sve strane i prodaju divljac tamo gde je jos uvek ima! A ima je sve manje!
lovacka udruzenja su ucenjena, iza pojedinaca niko da stane nece, niko da im garantuje sigurnost u slucaju strasne odmazde Zivojinovica i ostalih mocnika! Pojedinci koji krenu glavom kroz zid iznervirani stanjem u ls-u, bivaju demonizovani i rastrgnuti na komade! Udruzenje lovaca je velika grupa ljudi koji svojim protestom svakako mogu destabilizovati i jacu instituciju od Zorana Zivojinovica i njegovih pomagaca. Ali, ko ce da povede lovce u pohod oslobadjanja lovista od nelovaca i hostaplera?? Mislim da tu lezi najveci problem, privoleti i nagovoriti privilegovane lovce da ustanu protiv dosadasnjih mocnika i ostvare svoja prava, koja su do sada ostvarivali tako sto su ponizno slusali mocnike i zvanicno podrzavali njihovu politiku licnog bogacenje i velike pljacke srpskih lovista!

Mislim da bi mozda trebali pokusati sa kakvom peticijom vladi ili ministarstvu zaduzenom za lov, da izvrse potresanje ili pretresanje sadasnje situacije u LS-u! Evo, spreman sam da budem jedan od onih koji ce prikupljati potpise lovaca zainteresovanih za smenu i pokretanje odgovornosti tamo gde postoji sumnja da ima odgovornih! Mozda bi na ovaj nacin mogli da pocnemo i zvanicno borbu protiv mocnika i njihovih pristalica, zbog kojih danas u Srbiji, sresti odredjenu vrstu divljaci koje je nekada bilo na pretek, bila bi prava sreca!

Ma znamo mi i ti da smo u pravu i znamo kako je i sta je....
Jedan kolega mi se zalio da fazana nije video celu sezonu a kamoli nesto drugo.
Radi se o beogradskom ataru, al ajde to nije merodavno.
I svi znamo sta se radi al ne znamo kako da pomerimo stvari u nasu korist. Pritom mislim da nije dobro da svoja prava isticemo u prvi plan, u prvom planu da nam bude ubogaljeni fond divljaci, neceg sto je bilo sada nema, nestalo , gde je??? i kroz tu pricu da guramo i svoja prava jer ce nas u suprotnom pojesti.
Svi koji su se drznuli da se suprostave mocnicima, nahebali su na razne nacine, znate vec.

Ako skupljamo peticiju, moramo pre svega da se slozimo kome nameravamo da je uputimo i da navedemo razlog zbog cega to radimo, zato kazem ovo od gore.....jer su neki skoro probali nesto slicno i uradili pogresno, obrnuli redosled, divljaci se nisu ni setili.
Pa ko vise brine o divljaci od nas? Pa uz to i sve drugo, odgovorno gazdovanje, suzbijanje krivlova itd,,,itd...pa u sklopu toga i nasa prava.

P.S. neko se skoro interesovao za nelegalne puske, samo info da je u branicevskom okrugu velika provera lovackog u svog drugog oruzja, oduzeto mnooogo i oruzja i svakojake municije a prosirice se svuda.

Back