jAGODICA JE MOZDA IPAK MALKO VISE RETARD NO STO MI MISLIMO...FRUSTRACIJE SU TO..Luftiguz:Ljudi, nije lepo da zezate Jagodicu, mozda je ona retardirana?![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jAGODICA JE MOZDA IPAK MALKO VISE RETARD NO STO MI MISLIMO...FRUSTRACIJE SU TO..Luftiguz:Ljudi, nije lepo da zezate Jagodicu, mozda je ona retardirana?![]()
Luftiguz:http://www.orca.org.yu/Galerija/Izlozba/Foto81.jpg
http://www.orca.org.yu/Galerija/Izlozba/Foto80.jpg
http://www.orca.org.yu/Galerija/Izlozba/Foto35.jpg
http://www.orca.org.yu/ljubimci_cerak.htm
Bas me zanima da li ce neko ponovo imati debilan komantar?
Luftiguz:Pa verovatno imate i poneko lose iskustvo i sa ljudima pa niste zvali KFOR u pomoc? Ili jeste? :wink:
Ja ne napadam Vas, narocito ako niste ubili ni jednog psa, napadam takav stav, generalno, mada mislim da je to unapred izgubljena bitka. No, ja cu ipak nastaviti da ih volim, hranim, zastitim kada god sam u mogucnosti da to uradim, pomazim zato sto sam prosto takva i zato sto volim zivotinje i mislim da je lepse , normalnije i zdravije tako razmisljati.![]()
Potpuno si u pravu, na ovoj temi nema mesta ni za morbidne i glupe "sale" niti nebulozne komentare. I moja prva reakcija je bila da sve to treba izbrisati. Dilema je nastala tek posto sam sve pazljivo procitala i postovi su ostavljeni samo kao svedocanstvo gluposti i potvrda stava, rezonovanja, nacina razmisljanja... najvece vecine posetilaca ovog Foruma.Luftiguz:Sasha85:Jaoj,Boze ovo je uzasno... Ne mogu da prestanem da placem...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nisam htela da bilo koga rasplacem, samo da podvucem ozbiljnost teme o kojoj smo raspravljali i da zamolim dokone da se ubuduce uzdrze od komentara i provokacija posto u ovoj temi nema niceg smesnog niti zabavnog. Stvarno ne znam ko moze da ostane neosetljiv na ovakve cinjenice , a to se radi u Beogradu, vrlo blizu nas, to bi mogao biti i neko iz naseg komsiluka...Ok, uvek ima onih devijantnih,patoloskih tipova koje ovo ne moze ni da dotakne, ali sam mislila da je bar ovo jedino mesto gde ce se pojavljivali oni koji vole pse.Zato mislim da neko ko je odgovoran za ovu temu ubuduce brise postove koji stvarno nisu primereni ovako ozbiljnoj temi, a ne da se apeluje "da se ne svadjamo", ja nemam nameru da se svadjam, cak mislim da sa takvim "ljudima" ni ne govorim isti jezik, daleko im lepa kuca.
13-08-1971:Ja sam lovac( verovatno ce se neki zgroziti nad tom cinjenicom),i izuzetno volim pse bez obzira da li su rasni ili mesanci.Psi lutalice u Srbiji jesu ogroman problem ali mislim da se tu problem postavlja unatraske. Da nije neodgovornih vlasnika koji dozvoljavaju nekontrolisana parenja pa onda ti isti "ljubitelji pasa" stenad staru 30-tak dana izbacuju u kartonskim kutijama ispred neke zgrade,skole ili samousluge, gde se ova jadna i izgladnela danima vrte dok ne zavrse ispod tockova automobila ili dok ih klinci ne pokupe i odnesu kuci.
Zasto ti isti psi lutalice veoma cesto napadaju prolaznike? Vidite pas je zivotinja copora, a copor ima svoju teritoriju na kojoj lovi, tj. zivi.Svaki ulazak nepoznatog na svoju teritoriju smatra kao atak, takodje deca koja trce po parku bude u psima instinkt lovca, sto znaci da pas dete koje trci dozivljava kao plen(iz istih razloga psi trce i za automobilima), tvrdim odgovorno da su ovo dva glavna razloga za napade pasa na ljude u 90% slucajeva. Ostalih 10% napada dogadjaju se usled namerne iritacije pasa od strane ljudi ili preterane agresivnosti pasa. Na jednoj strtani ljudi na drugoj psi. Pas to divno stvorenje koje ce vas uvek za nijansu voleti vise nego vi njega zasluzuje mnogo vise postovanja. Postoji jos jedan problem u Srbiji a to je kradja rasnih pasa, gde su veoma cesto u toj prljavoj raboti glavni bosovi "eminentne kinoloske sudije i takmicari". Takodje ogroman problem je i drzanje pasa u nehumanim uslovima. Konkretno :U selu Bagrdan kod Jagodine zivi divljak Rajko Brada koji drzi i po 40 lovackih pasa koji su kosturi i zivi lesevi, iste preprodaje, ko ovo nije video nezna sta je mucenje zivotinja.Sto se tice lovaca i otpucavanja pasa i macaka lutalica oni na to imaju pravo ,po zakonu, samo u lovistu najmanje 200m od poslednje zgrade u naselju.Definitivno jedini nacin da se problem pasa lutalica resi jeste da se ljudi odgovornije ponasaju prema svojim ljubimcima, ne dozvole ne kontrolisanja parenja, jer nije to nikakav poseban problem sem sto treba kuju zatvoriti od 11 do 19 dana estrusa da ne bi doslo do uparenja. Takodje pomodarstvo u kupovini trenutno aktuelne rase pa posle istog psa na ulicu kad mu opadne rejting(secate se koliko je dalmatinaca bilo na ulici godinu dana posle filma "101 dalmatinac"). Nazalost mi smo zemlja haosa i tesko da ce skorije i psima i ljudima biti bolje.
LepaJeka:13-08-1971:Ja sam lovac( verovatno ce se neki zgroziti nad tom cinjenicom),i izuzetno volim pse bez obzira da li su rasni ili mesanci.Psi lutalice u Srbiji jesu ogroman problem ali mislim da se tu problem postavlja unatraske. Da nije neodgovornih vlasnika koji dozvoljavaju nekontrolisana parenja pa onda ti isti "ljubitelji pasa" stenad staru 30-tak dana izbacuju u kartonskim kutijama ispred neke zgrade,skole ili samousluge, gde se ova jadna i izgladnela danima vrte dok ne zavrse ispod tockova automobila ili dok ih klinci ne pokupe i odnesu kuci.
Zasto ti isti psi lutalice veoma cesto napadaju prolaznike? Vidite pas je zivotinja copora, a copor ima svoju teritoriju na kojoj lovi, tj. zivi.Svaki ulazak nepoznatog na svoju teritoriju smatra kao atak, takodje deca koja trce po parku bude u psima instinkt lovca, sto znaci da pas dete koje trci dozivljava kao plen(iz istih razloga psi trce i za automobilima), tvrdim odgovorno da su ovo dva glavna razloga za napade pasa na ljude u 90% slucajeva. Ostalih 10% napada dogadjaju se usled namerne iritacije pasa od strane ljudi ili preterane agresivnosti pasa. Na jednoj strtani ljudi na drugoj psi. Pas to divno stvorenje koje ce vas uvek za nijansu voleti vise nego vi njega zasluzuje mnogo vise postovanja. Postoji jos jedan problem u Srbiji a to je kradja rasnih pasa, gde su veoma cesto u toj prljavoj raboti glavni bosovi "eminentne kinoloske sudije i takmicari". Takodje ogroman problem je i drzanje pasa u nehumanim uslovima. Konkretno :U selu Bagrdan kod Jagodine zivi divljak Rajko Brada koji drzi i po 40 lovackih pasa koji su kosturi i zivi lesevi, iste preprodaje, ko ovo nije video nezna sta je mucenje zivotinja.Sto se tice lovaca i otpucavanja pasa i macaka lutalica oni na to imaju pravo ,po zakonu, samo u lovistu najmanje 200m od poslednje zgrade u naselju.Definitivno jedini nacin da se problem pasa lutalica resi jeste da se ljudi odgovornije ponasaju prema svojim ljubimcima, ne dozvole ne kontrolisanja parenja, jer nije to nikakav poseban problem sem sto treba kuju zatvoriti od 11 do 19 dana estrusa da ne bi doslo do uparenja. Takodje pomodarstvo u kupovini trenutno aktuelne rase pa posle istog psa na ulicu kad mu opadne rejting(secate se koliko je dalmatinaca bilo na ulici godinu dana posle filma "101 dalmatinac"). Nazalost mi smo zemlja haosa i tesko da ce skorije i psima i ljudima biti bolje.
Tacno, neodgovorni vlasnici prilicno doprinose problemu pasa lutalica, ali bez obzira na broj ovih pasa, njihovo ubijanje nije resenje problema, vec jedan primitivni varvarski cin u jednoj istoj takvoj drzavi! Pre desetak dana se slicna situacija desila i u Podgoricilovci ubijali lutalice pa usput ubili i jednog rasnog psa koji je bio u svom dvoristu. Ljudi pripucali, pa se zaneli... Prvo sto se covek pita je, odakle im, bre, PRAVO da ubijaju i prodju nekaznjeno??? I iz ovog pitanje lepo sledi da svako ima pravo na takvo ubistvo, zato sto ova varvarska drzava nema zakon koji stiti zivotinje a i nema u planu da ga uskoro ni donese!
Da li ste culi za svinjokolj u nekom selu koji je odrzan pre par dana? E, pa oni su napravili takmicenje u sporom klanju svinja, i reklamirali se po radiju i televiziji! A najmladji takmicar im je valjda imao 14 godina, pa je bio sav veseo sto ce ucestvovati u ovom velicanstvenom dogadjaju i moci ce da se ponosi pred drugarima iz razreda... E, a onda se pitamo kakva nam je to caknuta omladina kad mogu na zimovanju zbog pesme da se izbodu nozevima! Mogu, nego sta, to su ih mame i tate ucile kad su bili mali, i kako se kolje i kako se puca...
![]()
![]()
, svi ti devijantni su se nekada izivljavali na zivotinjama (pre nego sto si presli na ljude), ali nama je to izgleda super, mozemo da napravimo i turisticku ponudu na osnovu toga...
![]()
![]()
![]()
HVALA ZA NORMALANLuftiguz:LepaJeka:13-08-1971:Ja sam lovac( verovatno ce se neki zgroziti nad tom cinjenicom),i izuzetno volim pse bez obzira da li su rasni ili mesanci.Psi lutalice u Srbiji jesu ogroman problem ali mislim da se tu problem postavlja unatraske. Da nije neodgovornih vlasnika koji dozvoljavaju nekontrolisana parenja pa onda ti isti "ljubitelji pasa" stenad staru 30-tak dana izbacuju u kartonskim kutijama ispred neke zgrade,skole ili samousluge, gde se ova jadna i izgladnela danima vrte dok ne zavrse ispod tockova automobila ili dok ih klinci ne pokupe i odnesu kuci.
Tacno, neodgovorni vlasnici prilicno doprinose problemu pasa lutalica, ali bez obzira na broj ovih pasa, njihovo ubijanje nije resenje problema, vec jedan primitivni varvarski cin u jednoj istoj takvoj drzavi! Pre desetak dana se slicna situacija desila i u Podgoricilovci ubijali lutalice pa usput ubili i jednog rasnog psa koji je bio u svom dvoristu. Ljudi pripucali, pa se zaneli... Prvo sto se covek pita je, odakle im, bre, PRAVO da ubijaju i prodju nekaznjeno??? I iz ovog pitanje lepo sledi da svako ima pravo na takvo ubistvo, zato sto ova varvarska drzava nema zakon koji stiti zivotinje a i nema u planu da ga uskoro ni donese!
Da li ste culi za svinjokolj u nekom selu koji je odrzan pre par dana? E, pa oni su napravili takmicenje u sporom klanju svinja, i reklamirali se po radiju i televiziji! A najmladji takmicar im je valjda imao 14 godina, pa je bio sav veseo sto ce ucestvovati u ovom velicanstvenom dogadjaju i moci ce da se ponosi pred drugarima iz razreda... E, a onda se pitamo kakva nam je to caknuta omladina kad mogu na zimovanju zbog pesme da se izbodu nozevima! Mogu, nego sta, to su ih mame i tate ucile kad su bili mali, i kako se kolje i kako se puca...
![]()
![]()
, svi ti devijantni su se nekada izivljavali na zivotinjama (pre nego sto si presli na ljude), ali nama je to izgleda super, mozemo da napravimo i turisticku ponudu na osnovu toga...
![]()
![]()
![]()
O boze, konacno neko normalan...odahnula sam...![]()
LepaJeka:Da li ste culi za svinjokolj u nekom selu koji je odrzan pre par dana? E, pa oni su napravili takmicenje u sporom klanju svinja, i reklamirali se po radiju i televiziji! A najmladji takmicar im je valjda imao 14 godina, pa je bio sav veseo sto ce ucestvovati u ovom velicanstvenom dogadjaju i moci ce da se ponosi pred drugarima iz razreda... E, a onda se pitamo kakva nam je to caknuta omladina kad mogu na zimovanju zbog pesme da se izbodu nozevima! Mogu, nego sta, to su ih mame i tate ucile kad su bili mali, i kako se kolje i kako se puca...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
moram ti reci neka me neko kompetentniji opovrgne ako gresim,u vezi toga koga psi napadaju i zasto,u knjizi o dresuri pasa pisca Ismet Djosu naslov knjige je dresura i ulepsavanje pasa lepo pise da covek ima neku vrstu zlezda koje reaguju kada se covek uplasi tj ispustaju neki miris koji covek normalno ne oseca ali pas veoma dobro to oseti,apsolutno je nebitno da li covek miruje ili bezi ili neznam sta vec ali doslovce pise da psi to osecaju i da maltene 99% ne grese to potvrdjuje i cinjenicu da retko veoma retko pas ujede coveka koji se neplasi psaTamarela:Jao, a tek oni kad krenu sa: to je nehigijenski, bolje bi bilo tim "ljubiteljima zveri" da umesto sto drze zivotinje, usvoje neko dete, i znate li vi koliko to sve kosta - te vakcinacije, hrana - ma to su sve bogati ljudi koji ne znaju sta ce s parama, to je pomodarstvo bla bla. Bas takav neki text sam citala u novinama. Pisma citalaca. A da, naravno: i mnogo laju, pa komsije nemaju mira, jer vlasnici nece da ucutkaju kerove.![]()
Ja ne mogu da verujem da nekome mogu ovakva ubistva da padnu na pamet, pod izgovorom sprecavanja besnila. Oni malo obrazovaniji i strucniji znaju da u Srbiji nije zabelezen slucaj besnog psa niti coveka zadnjih 35 godina, a i ovaj zadnji je bio covek koji se zarazio negde u Rusiji (ujeo ga sakal). Ti strucniji ce vam takodje reci da se besnilo jako tesko prenosi sa zivotinje na coveka.
Sto se tice ljudi koji za ovakva ubistva daju opravdanja da lutalice napadaju jadnu decu i penzionere, oni bi trebalo da znaju da ni jedan pas ne napada bez razloga! Ovakve lutalice su sigurno dozivele razlicita maltretiranja od strane coveka, pa zbog toga tako i reaguju.
Hocu reci da prvo treba da istrebimo dzukele na dve noge koje hode ovim prostorima (mozda da unajmimo lovce?), pa tek onda resavamo pitanje ovih jadnih napustenih zivotinja.
Ovaj primer samo pokazuje koliko nam je potreban zakon o zastiti zivotinja, kao i zasto nam je sve bliza Balaseviceva pesma "Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas"...