Q
Queen_
Gost
Luftiguz:Queen_:Apsolutno se slažem da problem pasa lutalica postoji i da ne napadaju samo penzionere, i da priča o lutalicama nije izmišljena kao neka velika teorija zavere da se unište svi psi na planeti.
Pitanje je kako taj problem rešiti? Da li neko zna kako je taj problem rešen u drugim zemljama? Kod nas , npr. je totalno legalizovano ubijanje lutalica. KFOR (Šveđani) svakih dva meseca oragnizuje ubijanje pasa, objave na TV datume i sela gde će da dođu i upozore vlasnike da njihovi psi moraju imati ogrlice ili će u suprotnom biti ubijeni (psi, ne vlasnici). Ne kažem da sam ja za takav pristup, ali da li neko zna kako se taj problem rešava u drugim zemljama?
Kod nas ce jos malo da bude legalizovano ubijanje ljudi po ulicama!!!Posto nismo normalna drzava onda je normalno i da se svi nenormalno ponasaju pa i KFOR, mada je to sa ubijanjem pasa neproverena informacija! A kako je ceo svet resio problem pasa lutalica - e, pa gledaj malo Animal Planet.Tamo postoje azili, cisti, normalni, pravi azili u kojima se zivotinje cuvaju i lece, oni imaju zakone koji stite zivotinje, imaju ljude koji usvajaju pse iz azila, uspavljuju samo one pse koji su previse agresivni i koji nisu socijalizovani...itd...Kod nas se sve jos uvek resava puskom , vesanjem , klanjem....vekovima smo mi jos udaljeni od normalnog drustva, sve dok je "lovaca" i onih koji ih podrzavaju!
Ubijanje pasa na kosovu je proverena informacija. KFOR je poslednji put u mom selu ubijao pse 27. decembra. Ja ne kažem da sam za ubijanje pasa lutalica, ali imam jako loše (ničim izazvano) iskustvo sa njima. Ne napadajte odmah :wink:

Ima jedna dobra izreka: " Kada bi glupost bolela, mnogi bi vristali do neba!!"