Lovci ubijaju pse!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Luftiguz:
Queen_:
Apsolutno se slažem da problem pasa lutalica postoji i da ne napadaju samo penzionere, i da priča o lutalicama nije izmišljena kao neka velika teorija zavere da se unište svi psi na planeti.
Pitanje je kako taj problem rešiti? Da li neko zna kako je taj problem rešen u drugim zemljama? Kod nas , npr. je totalno legalizovano ubijanje lutalica. KFOR (Šveđani) svakih dva meseca oragnizuje ubijanje pasa, objave na TV datume i sela gde će da dođu i upozore vlasnike da njihovi psi moraju imati ogrlice ili će u suprotnom biti ubijeni (psi, ne vlasnici). Ne kažem da sam ja za takav pristup, ali da li neko zna kako se taj problem rešava u drugim zemljama?

Kod nas ce jos malo da bude legalizovano ubijanje ljudi po ulicama!!!Posto nismo normalna drzava onda je normalno i da se svi nenormalno ponasaju pa i KFOR, mada je to sa ubijanjem pasa neproverena informacija! A kako je ceo svet resio problem pasa lutalica - e, pa gledaj malo Animal Planet.Tamo postoje azili, cisti, normalni, pravi azili u kojima se zivotinje cuvaju i lece, oni imaju zakone koji stite zivotinje, imaju ljude koji usvajaju pse iz azila, uspavljuju samo one pse koji su previse agresivni i koji nisu socijalizovani...itd...Kod nas se sve jos uvek resava puskom , vesanjem , klanjem....vekovima smo mi jos udaljeni od normalnog drustva, sve dok je "lovaca" i onih koji ih podrzavaju!

Ubijanje pasa na kosovu je proverena informacija. KFOR je poslednji put u mom selu ubijao pse 27. decembra. Ja ne kažem da sam za ubijanje pasa lutalica, ali imam jako loše (ničim izazvano) iskustvo sa njima. Ne napadajte odmah :wink:

Pa verovatno imate i poneko lose iskustvo i sa ljudima pa niste zvali KFOR u pomoc? Ili jeste? :wink:
Ja ne napadam Vas, narocito ako niste ubili ni jednog psa, napadam takav stav, generalno, mada mislim da je to unapred izgubljena bitka. No, ja cu ipak nastaviti da ih volim, hranim, zastitim kada god sam u mogucnosti da to uradim, pomazim zato sto sam prosto takva i zato sto volim zivotinje i mislim da je lepse , normalnije i zdravije tako razmisljati. :)

dobro sta se radi kad se sretne chopor pasa..dobar dan dragi psi..i dalje?

ma dobri su psi samo meni nekad dodje da se uplashim kao i svima koji ne gaje psice. mada su najbolji sa jabukom u ustima i na zharu.

jagodica:
dobro sta se radi kad se sretne chopor pasa..dobar dan dragi psi..i dalje?

ma dobri su psi samo meni nekad dodje da se uplashim kao i svima koji ne gaje psice. mada su najbolji sa jabukom u ustima i na zharu.

:( Ima jedna dobra izreka: " Kada bi glupost bolela, mnogi bi vristali do neba!!"

gigule:
eeee ajd polako...Jagodica je bila malo gruba, dobro, ima nas raznih...ali možda se devojka zaista boji pasa...
nema potrebe da se svađate.

Ok, ali je dosadna. Ostavlja potpuno besmislene i plitkoumne poruke a buduci da je ovo mesto gde se srecu uglavnom ljubitelji pasa, zar ne mislis da provocira na debilan nacin?Dakle, ne zelimo mi da se svadjamo... :D

Luftiguz:
Teja:
Meni mozak stane posle ovakvih vesti i svaki put ispocetka nemogu da verujem sta smo sve u stanju da uradimo i otrpimo?! Dajte da se dobro organizujemo i ne popustimo! Dajte da nam novac ne bude izgovor za nepreuzimanje inicijative! Licno sam ili/ili - ili preterano uplasena ili preterano agresivna ali ako neko ima ideju za protest ucestvovacu i te kako!
I meni je hiljadu puta padalo na pamet da zbog ovakvih stvari organizujem protest ali je to u napred osudjeno na propast - ne bi smo mogli ni petoro ljudi da okupimo!Ovaj narod je generalno neosetljiv na takve stvari kada su u pitanju zivotinje. I ja mislim da bi moglo mnogo vise da se ucini, i da covek ne moze stalno da okrece glavu...ali sta? Ne znam da li ste svi primetili kako u poslednje vreme u novinama malo malo pa osvane clanak tipa " besni psi rastrgli bebu" !!!!Kakve su to nebuloze! Oni samo time pokusavaju da opravdaju ovakve morbidne akcije i okrenu javnost protiv lutalica. Pet, sest takvih clanaka i niko se nece buniti protiv lovaca! Eto, ljudi, ako neko ima predlog, ja ucestvujem!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back