LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Lovci su prvo "jestive" vrste divljaci ugrozili i drasticno im umanjili broj, pa su onda predatore proglasili stetocinama jer kako drugacije protiv konkurencije?! To mi je jedan lovac licno odgovorio kad sam ga pitala zasto se svi predatori po automatizmu smatraju stetocinama. Ko je prvi umanjio brojnost "jestivih" vrsta divljaci? Lovci. Ko je onda prvi bio stetocina?

ne razumes,o cemu je rec,nije vise u pitanju lov,nego zedj za ubijanjem.Neki love da bi ubili,a ne radi svoje egzistencije,to su dva razlicita pojma!

Taj koji ubija radi ubijanja je bolesnik a ne lovac.
I potpuno se slazhem.
Danas ljudi ne love radi egzistencije,jer da bi se bavio lovom treba ti dosta para.
I lov ne podrazumeva samo ubijanje zhivotinja,vec i lechenje i zashtitu,hranjenje u zimskom periodu.
Uzgoj divljachi,obnavljanje i ochuvanje lovishta!
Samo je problem shto svaka budala misli da je lovac,
Ako uzme pushku i puca u divljach.

Taj koji ubija radi ubijanja je bolesnik a ne lovac.
I potpuno se slazhem.
Danas ljudi ne love radi egzistencije,jer da bi se bavio lovom treba ti dosta para.
I lov ne podrazumeva samo ubijanje zhivotinja,vec i lechenje i zashtitu,hranjenje u zimskom periodu.
Uzgoj divljachi,obnavljanje i ochuvanje lovishta!
Samo je problem shto svaka budala misli da je lovac,
Ako uzme pushku i puca u divljach.

lov bi trebao da poprimi takvo znacenje,loviti da bi ocuvao vrstu,ne radi rokanja,a lov na lovokradice,cini mi se da bi u tom pravcu bilo najbolje,lov na ljude koji remete razvoj zivota na nasoj planeti,bas impresivno...takvu sezonu lova treba otvoriti hahaha

lov bi trebao da poprimi takvo znacenje,loviti da bi ocuvao vrstu,ne radi rokanja,a lov na lovokradice,cini mi se da bi u tom pravcu bilo najbolje,lov na ljude koji remete razvoj zivota na nasoj planeti,bas impresivno...takvu sezonu lova treba otvoriti hahaha

E,ubo si sushtinu!jedan od zadataka lovaca je da selekcijom iz lovishta odstrane divljach koja nije zdrava i nije "kvalitetna" i time spreche njeno razmnozhavanje,kako bi vrsta ostala zdrava sa svim svojstvima koje su potrebna za kvalitetan uzgoj i najbolju mogucu reprodukciju.
A te majmune sa kalashima u lovishtu bi pustio u savanu da ih malo lavovi glodju,da vide shta je snaga prirode! :mrgreen:

Taman kad je đerdapska populacija jelena odbranjena od masakra, rešili su da se ostrve na vuka.

Pogledajte prilog 322839

Ali nije im prošlo.
OBAVEŠTENJE: ZLATIBOR- HAJKE NA VUKA NEĆE BITI!
Udruženje MIA sa radošću saopštava da hajke na vuka biti neće!

" Zlatibor - Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede donela je rešenje o zabrani lova na vuka, koji je trebalo da se održi sutra, 1. marta, u okviru 32. Sabora lovaca na Zlatiboru, potvrdio je Tanjugu zamenik predsednika Lovačkog uduženja "Zlatibor", J. Pavlović.
Uoči svečanog otvaranja stigla je zabrana u kojoj se kao razlog navodi da nemamo tri čuvara koji su po zakonu obavezni na površini od 57 hektara na kojoj se lovi vuk na Zlatiboru.
On naglašava da će Sabor, koji je okupio oko 1.000 lovaca, biti održan, i da su u toku takmičenja u svim streljačkim disciplinama.
- Sutra u lov na vuka jedino idemo bez oružja. Lovićemo fotoaparatima i družićemo se. - kaže Pavlović. "

Tako je, Sabor može ali hajka NE!
Hvala FAPS-u na pomoći u logistici,
I HVALA SVIM GRAĐANIMA NA UČEŠĆU U AKCIJI!
IDEMO DALJE!!
https://www.facebook.com/UdruzenjeMIA/posts/650361095000451

Na razmrskanoj nozi se dovukla
i savila kraj brloga uz brijeg.
Krvava nit je granicu povukla,
odijeliv joj od mrka lica snijeg.

Odzvanjo pucanj još kroz dim je pusti,
ljuljo u oku šumski joj se put.
Iz džbunja vjetar razbarušen, pusti,
raznosio je zvonku sačmu svud.

Nad njom ko žuna kružila je magla.
Vlažno se veče žarilo u krug.
Uznemirena glava već se sagla
i hladan je na rani jezik dug.

Ko baklja žuti rep u snijeg je pao,
i dah gnjiloće obuze je svu.
Inja i dima vonj se širit stao,
a krv je tiho kapala po tlu.

Jesenjin
ps.skoro su bile hajke na lisice pa se podseti ove pesme

Na razmrskanoj nozi se dovukla
i savila kraj brloga uz brijeg.
Krvava nit je granicu povukla,
odijeliv joj od mrka lica snijeg.

Odzvanjo pucanj još kroz dim je pusti,
ljuljo u oku šumski joj se put.
Iz džbunja vjetar razbarušen, pusti,
raznosio je zvonku sačmu svud.

Nad njom ko žuna kružila je magla.
Vlažno se veče žarilo u krug.
Uznemirena glava već se sagla
i hladan je na rani jezik dug.

Ko baklja žuti rep u snijeg je pao,
i dah gnjiloće obuze je svu.
Inja i dima vonj se širit stao,
a krv je tiho kapala po tlu.

Jesenjin
ps.skoro su bile hajke na lisice pa se podseti ove pesme
Ja ga samo volim u originalu :) POrelepa pesma

Uf, sad bih mogla da plačem na Pesmu o keruši, ovo ne smem ni da čitam ponovo. :( Ali ne u originalu, čak mi i španski bolje ide od ruskog (zbog latinskog, ne zbog serija).

Fazani okupljaju hareme, ovih dana i noći je kod mene baš veselo. :) Nadam se da je lovostaj, sad su naročito nepažljivi.

Neverovatno da ljudi,cim pomenes balkanca,posavca itd.odnosno gonica odmah misle na lov,ne mora ni posavac niti bilo koji gonic da bude za lov!Dao sam jednog balkanca osobi koja zeli da ima psa ,ali ne za lov,nego da mu bude ljubimac koji ce obavljati standarni posao,da laje,da cuva kucu,da mu bude prijatelj!Moja balkanka je toliko socijalizovana,da bi je svako pozeleo kao ljubimca i bez lova!

Balkanka koja je bila kod nas u kraju jednog leta je bila divna, mrzela je samo čitača strujomera i mačke ali imala je gadnu naviku da davi živinu, tako da ne mogu da krivim onoga ko je liferovao. Goniči i hrtovi imaju vrlo jake lovačke instinkte, a s druge strane, nikakve čuvarske (izuzetak su možda alpinci) tako da ti uz njih treba i jedan pas čuvar da ti ih lovci ne ukradu i dobra ograda kroz koju ne može ništa da uđe niti pas da izađe.

Moja ne davi koke,a ni macke,a verovatno je u tome pomogao ovaj na avataru,a i ona je blizu kokosara,nije se usudila,pre dok je bila mladja potera koke i macke,ali smo to sankcionisali,nece da ih takne,zna da potera macke ali to je na nivou igre,macka se okrene i pokaze svoj alat i ona se okrene!Ovaj na avataru ne simpatise neke macke,potera ih ali ne i da ubije,dok neke mladje macke dodju sednu i gledaju ga,on ne reaguje!Nekoliko puta mu je macka,pogotovo manje,u kavez ulete,a on ne zeli da je zgrabi,ali nekad im pokaze svojim gestom da je glavni,cak mu je jedna mala crna mackica otisla do posude sa hranom i lizala,a on je zbunjeno gledao dok je ja nisam uzeo i po guzi,onda se i on ukljuci i poceo da laje!

Back