LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ovo za pcele ....pre 15000 da su gajene?_hoces reci da je Hofman od njih kopirao pokretan ram?
samo o pcelama ne pocinji......tu mogu da ti drzim predavanja samo ako si raspolozen za slusanje
mnogo si izneo zamerki a i neproverenihi netacnih teza.veceras cu detaljuje da ti odgovorim....

već ubijaju stare i bolesne jedinke.
sta ovde nije tacno?
jesi li ti brgrabovac bar jednom u zivotu gledao makar neki dokumentarac o vuku???

svi veci predatori gledaju da izdvoje najslabiju jedinku iz krda...jel tako?

ajde reci da nije pa cu lepo da ti kupim divlji svet na DVD-u i da ti posaljem postom

besnilo cini svoje,ubira danak...lisice su krive za sve....

da
a ti si licno kriv za jedno gladno crnce u Africi koje ce svakog trenutka umreti od gladi,posto se ti nisi setio da mu pomognes

lisice su krive?
sram ih bilo.....odvratne lisicetine,sto imaju bolesnu ambiciju da se zaraze pa da sire zarazu

(jos kada bi besnilo zaista i bilo toliko rasireno kao sto se tvrdi....)

ovo za pcele ....pre 15000 da su gajene?

Slike govore o tome. :bye:

mnogo si izneo zamerki a i neproverenihi netacnih teza.veceras cu detaljuje da ti odgovorim....

Ah, i to je odgovor? Mnogo "neproverenih i netačnih teza"?
Još samo da nisam imao prilike sam da se uverim u bahato ponašanje lovaca u alkoholisanom stanju koji pucaju na druge lovce, šumare, lovočuvare koji obavljaju svoj posao, rendžere i zaljubljenike u prirodu, o psima i mačkama da ne govorim.

Hm, da... sjajan odgovor - "nije tačno".
Da, zamalo da si me ubedio da se ne dešava ono čemu sam imao prilike da prisustvujem... zamalo. :lol:

jak mi je pulin stih u odnosu na vuka.kako to da su vukovi ovamo dosli pre nas?pre koga preciziraj malo ovo mi nije jasno?kome smo mi to oduzeli teritoriju?znas li ti kolika je vucja teritorija,koliko km predje za noc?

ovde vlada jedna potpuno neargumentovana teza a to je da se na osnovu pojedinca sudi za ostale.
sto se rucka tice,ne mora divljac da bude na meniju a posto goc pominjes verujem da si bila tamo i sigurno nije bila vegeterijanska kuhinja na meniju.ne znam,ne shvatam vegeterijance....

Kažeš, iz Kraljeva si? Bio si na Goču? Nerići iz Brezne imaju pulina, vukovi im ne prilaze. Proveri slobodno. Za razliku od onih što drže šarplanince po kavezima.

I hoćeš da kažeš da su ljudi naselili ovaj prostor pre vukova? Da su ljudi kao vrsta stariji, da su došli iz Afrike pre nego što su se vukovi pojavili? Da im ljudska naselja nisu smanjila lovnu teritriju i prostor na kom mogu da se razmnožavaju i hrane životinje koje su vukovima prirodan plen?! Uh, prestaću, možda se čak i poznajemo...

BTW nisam vegetarijanac, još uvek jedem živinsko meso i ribu, tranzicija od 100% mesoždera je spora i sresna, a stres nije zdrav za organizam.

bice da ne znamo....

molim te razdvoj ono lovci od sakupljaca-kvari smisao recenice .....

Naprotiv, to je neodvojiva sintagma koju su još pre više decenija, ako ne i čitavog veka, smislili mnogo pametniji i obrazovaniji ljudi nego što će ijedan kraljevački lovac ikad biti. A nije da nisam imala "čast" da upoznam tvoje "kolege", ima ih u muževoj familiji, užoj i široj, pa sam i njihove "kolege" sretala po neizbežnim porodičnim slavljima... Hvala Bogu, moj muž bar pušku osim na ratištima i vežbama nije uzimao u ruke. A da jeste, ne bi bio moj muž.

Ma ja verujem da čovek uopšte ne maltretira Majku Prirodu, da ne bi ni dolazilo do tih neravnoteža.

Unošenjem crnog fazana u Evropu su unete i boleštine na koje domaće vrste koka nisu bile imune. Da ne pričam šta je ljudsko igranje Boga (a sve da bi imali u šta da pucaju) napravilo od Australije! Prenamnožile su se lisice, kunići, svinje i dingosi (koji u Indoneziji i dalje postoje kao domaća, pitoma vrsta i ishrana im se sastoji od 80% biljnih i 20% animalnih namirnica). Na jeziku Aboridžina ko-ala znači ne pije vodu a zbog paprati koja je slučajno dospela na pojedina ostrva i ugrozila lokalnu populaciju eukaliptusa su viđali koale kako piju vodu iz psećih posuda u dvorištima. Ljudi su se u Australiji (možda i prekasno) osvestili pa sad sve kućne mačke moraju da nose ogrlicu sa zvoncetom oko vrata... Ali gde su Oziji a gde smo mi...

I vi nikad nsite jeli meso divljaci u gulas?

Ja ne, čak ni dok sam jela meso papkara. Jesu me kao malu ubedili da probam neke jarebice i nisu mi se svidele, bilo pored neko pečeno pilence pa sam se "utešila" njime što nemam "prefinjen ukus" i ne cenim "delikatese". :roll:

Tako je. Kad bi svaka žena ostavila svog muža zbog lova ubrzo ne bi bilo lovaca. Dakle kampanja protiv lova mora da ide preko žena.

Poslednja izmena:
Kikikiki! :rumenka:

Ako ćemo pravo, kad se već diskutuje o lovu i lovcima, mimi's dad je inače mačkar ali mu je žao tih lovnih pasa koje viđa po terenu. Dovode ih na vakcinaciju protiv besnila dehidrirane, kahektične, neočišćene od parazita, sa kožnim i ko zna kakvim još infekcijama... A i ti koji ih dovedu su dobri, masa njih i odbija da ih vakciniše.

Stvaran broj odstrljenih svinja je 53 kom a ucesvovalo je oko 70 "lovaca" a mogu vam reci da slicne stvari se dogadjaju na svim lovnim terenima sa kojom gazduje R.G ECKA.Svakodnevno se odstreljuju svinje velikom broju iako u lovnoj osnovi imaju dozvoljeno samo 17kom.U goste im dolaze poznate licnosti koji nikome ne polazu racune.Odstreljuju suprasne krmace,prasad i sve sto ima naidje,TO nisu lovci a takvim "ljudima" je dato na upravljanje sa jednim od najvecih rezervata prirode koja je pod medjunarodnom zastitom.Ovakve stvari jesu bruka i sramota ali zbog pojedinih ne treba blatiti i vredjati prave lovce.
I samo da napomenem da slike koje su postavljene nisu iz tog lova.

Zrenjanin, 23. dec. 2009.
“NOVOSTI” OTKRIVAJU
MASKR DIVLJIH SVINJA U SRPSKOM ITEBEJU OTVARA PITANJE STANJA U LOVSTVU

TROFEJI ZA SRAMOTU

- Ima li lovačke mafije!? . - Gde je završilo meso od pobijenih divljih svinja na ribnjaku u Srpskom Itebeju?

SRPSKI ITEBEJ – Lovački pir na jezeru ribnjaka “Trnovica” u Srpskom Itebeju, u blizini srpsko-rumunske granice u Srednjem Banatu, o čemu su “Novosti” jedine izvestile, ne prestaje da uzbuđuje lovce iz ovog regiona.
- “Novosti” su samo pogrešile u broju divljih svinja koje su nesavesni i neodgovorni lovci odstrelili u pravom masakru prošlog vikenda! Nije bilo ubijeno 30, a kasnije pronađeno još 18 ubijenih svinja kako je navedeno, nego je samo prvog dana ubijeno 48! Toliko svinja kamionom je prebačeno u lovački dom u Međi, a niko nije tačno utvrdio koliko ih je kasnije pronađeno u ataru – iznosi izvor “Novosti”.
Još nije poznato kako je uopšte organizovan lov na ribnjaku i da li je Ribarsko gazdinstvo “Ečka” iz Lukinog Sela, kojem je povereno upravljnje lovištem “Trnovica”, uopšte imalo dozvolu za odstrel divljih svinja!? Jer, u pitanju je suvo jezero, a planom gazdovanja “Trnovice” prioritet je dat odstrelu barske divljači.
Organizatori lova iz RG “Ečka” i njihovi gosti, međutim, iskoristili su nailazak krda divljih svinja koje su, verovatno zbog velikog snega i hladnoće, a u potrazi za hranom, iz susedne Rumunije zalutale na ribnjak. Izvor “Novosti” tvrdi da su se divlje svinje našle “na ziceru” lovcima, koji su ih nekontrolisano tamanili, a nisu štedeli ni krmače i prasiće...
- Bio je to pravi masakr. U lovu su učestvovali uglavnom gosti “Ečke”, ali bilo je i domaćih lovaca iz Srpskog Itebeja i okoline. Odgovorno tvrdim da su prošlog vikenda na ribnjaku lovili i ljudi bez lovnog lista, čak neki i bez dozvole za držanje oružja, a neki su imali po dve puške... Bahatost u lovu nastavila se kasnije u prodaji mesa – iznosi izvor “Novosti”.
Kada su razdeljeni trofeji, trebalo je negde “utopiti” ogromnu količinu mesa. Divlje svinje nudile su se na prodaju svima - prvo po ceni od 2,5, a kasnije 2 evra za kilogram... Navodno, najveća količina završila je u nekim privatnim kasapnicama, ali i nekim restoranima u Zrenjaninu i okolini!? Nije poznato da li je vršena kontrola na trihinelu, što pokazuje koliko može da bude opasna ova ilegalna trgovina mesom divljači , a pojava je, nažalost, sve prisutnija u ovom delu Banata... Ne razgovara se ni o tome gde je završio novac od prodatog mesa...
- Slične vesti stižu i iz drugih pograničnih sela uz granicu sa Rumunijom. Na meti, slobodno mogu da kažem lovačke mafije, nalazi se ove zime i srneća divljač...
Ratko Kušić, predsednik Društva lovaca iz Žitišta , osim izjave “da je bilo parade” na ribnjaku, nije želeo da komentariše maskr divljih svinja. Ni Srećko Kuzman, iz Udruženja lovaca Žitišta, juče nije mogao bilo šta da iznese o događaju. Kaže – niti je žitištansko udruženje organizovalo lov na “trnovici”, niti je on učestvovao u njemu.

sta da ti kazem-2 evra za kg mesa bez holesterola a pogodno i za one sto sebe zovu vegeterijanci,na ovu krizu nije skupo uopste.posto li daju ribu ovi iz ecke?

Unošenjem crnog fazana u Evropu su unete i boleštine na koje domaće vrste koka nisu bile imune. Da ne pričam šta je ljudsko igranje Boga (a sve da bi imali u šta da pucaju) napravilo od Australije! Prenamnožile su se lisice, kunići, svinje i dingosi (koji u Indoneziji i dalje postoje kao domaća, pitoma vrsta i ishrana im se sastoji od 80% biljnih i 20% animalnih namirnica). Na jeziku Aboridžina ko-ala znači ne pije vodu a zbog paprati koja je slučajno dospela na pojedina ostrva i ugrozila lokalnu populaciju eukaliptusa su viđali koale kako piju vodu iz psećih posuda u dvorištima. Ljudi su se u Australiji (možda i prekasno) osvestili pa sad sve kućne mačke moraju da nose ogrlicu sa zvoncetom oko vrata... Ali gde su Oziji a gde smo mi...

Ja ne, čak ni dok sam jela meso papkara. Jesu me kao malu ubedili da probam neke jarebice i nisu mi se svidele, bilo pored neko pečeno pilence pa sam se "utešila" njime što nemam "prefinjen ukus" i ne cenim "delikatese". :roll:

koje su to bolesti u pitanju?vidim nase koke sve pocrkase a i fazani nesto neveseli........

Sve se menja.

Na zadnjem skupu u Kopenhagenu o klimi svet je postao sokantno svestan da mu opstanak na Planeti visi o tankom koncu i da je ZADNJI CAS da se povuku RADIKALNI POTEZI.

Za tvrdu glavu tvrda motka.

Druge nema ako zelimo da spasemo ovu planetu.

Vise nema povlacenja pred primitivcima.

jel donet zakljucak da je lov doveo do globalnog otopljavanja i da ga treba zabraniti?

Ova tema je besmislena, na kraju krajeva.

Ko ima razvijenu svest da ne treba klati druga živa bića, on to neće raditi.

Ko nema tu svest, on će klati i dalje i jesti njihove iznutrice i to je to.

Ili jesi, ili nisi.

Učiti ove druge da treba da budu samilosni...kako se to može naučiti? Ugradnjom čipa?! :lol:
Pa nikako..

Back