Lounge i VIP na aerodromima

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.427
Za sve koji lete često otvaram ovu temu gde možete iskastva iz lounge i vip salona ostavljati.
Naše banke su krenule svojim klijentima da nude Visa Platinum kartice koje putem Lounge Key programa sada omogućava pristup i kada letite ekonomskom klasom.
Oni koji lete business klasom automatski uglavnom imaju pristup vip i lounge salonima tih kompanija, dok su neki putem programa kao npr. Priority Pass članstva ulazili u za njih predviđene.

Pošto sam od banke dobio tu karticu i pristao da je uzmem jer su davali puno putno osiguranje za sve zemlje sveta i pristup ovim salonima(plaća se zadovoljstvo oko 1000 dinara mesečno),jedva sam dočekao da vidim da me nisu zeznuli. Ono što sam lično proverio je da je Business Club na terminalu 2 beogradskog aerodroma u programu i ušao sam bez problema kao i ciriški Swiss Business Lounge D i Primeclass Lounge,na spisku aplikacije je bilo još nekoliko na tom aerodromu.

Dakle ko često leti a ne može da priušti poslovnu klasu ima ovaj zaobilazni put do salona, a znate šta znači besplatna hrana,piće,kafa,tuš,free wi-fi i prostor da se opružiš naročito na velikim layoverima...

Poslednja izmena:
Користио сам више салона на многим аеродромима по свету и постављаћу своје рецензије и фотке кад стигнем..

Једино да кажем да су два убедљиво најбоља која сам до сада посетио Катаров на аеродрому Хамад у Дохи и Ер Франсов на париском Шарл де Гол аеродрому

Nije politika, ne troluj bezveze. Editovan je post.

Beogradski je bolji bio od ovog ciriškog i u smislu usluge i kvaliteta hrane i kao prostor udobniji

Samo Cirih ima desetak a Beograd možda dva :lol:

Београд има два. Један је аеродромски Бизнис клуб, а други је Ер Србијин.
Овај други нисам користио, мада све рецензије које сам читао су јако добре. Бизнис клуб није ништа екстра, али није ни лош. Није нешто нарочито велик, а клопа и пиће су коректни, рецимо да је понуда пуно боља од Алиталијиних салона на оба миланска аеродрома плус римски Фиумићино које сам користио пуно пута. Као што сам рекао у претходном коментару убедљиво најбољи ми је на аеродрому у Дохи, где ми никада дугачки трансфер не пада тешко, напротив

U beogradskom sam proveo pola sata na ciriškom 15 minuta, nije bilo nekog layovera nego sam samo u suštini proveravao da li prolazi kartica.
Definitivno je udobnije i pogodnije tako provesti vreme do leta nego sedeti ispred gejta.

Prošle godine sam na Ataturku proveo 8 sati npr a u takvim slučajevima mi je zaista važno da se ne grčim po klupama na terminalima,burger kingovima i starbaks kafeima da uhvatim free wi-fi kad mi istekne :lol:...
E sad koliko kapiram imam tri sata na nekim sa ovom karticom besplatno i mogu još nekog da uvedem uz doplatu...u svakom slučaju,istraživaću malo ovo.

Novi vidici se otvaraju ;)

Београд има два. Један је аеродромски Бизнис клуб, а други је Ер Србијин.
Овај други нисам користио, мада све рецензије које сам читао су јако добре. Бизнис клуб није ништа екстра, али није ни лош. Није нешто нарочито велик, а клопа и пиће су коректни, рецимо да је понуда пуно боља од Алиталијиних салона на оба миланска аеродрома плус римски Фиумићино које сам користио пуно пута. Као што сам рекао у претходном коментару убедљиво најбољи ми је на аеродрому у Дохи, где ми никада дугачки трансфер не пада тешко, напротив
Jel ovaj?

Nije losa stvar, narocito od kada se u Air Srbiji dobija keks za obrok,
da se pojede koji sendvic i popije sokic, zgodno je i ako kasni avion .
a i da se nepotrosi 20e za kafu i kroasan na aerodromu...

Bio u nekoliko, nas naravno, prosle godine na Kipru,
na zalost kada sam bio proletos u Barseloni nisam poneo tu karticu.

Poslednja izmena:
Ovaj je dostupan za Dohu preko visa kartice

Ја сам био и у Ал Мурџан и у Ориксу. Овај преко визе нисам користио, али по снимку рекао бих да нуди нешто нижи ниво комфора у односу на прва два.

У Катаровим постоје посебне просторије за одмор, фотеље су ултра удобне и може се комотно и одспавати. Постоје тушеви, добијеш свој баде мантил, пешкир, козметику укључујући и четкицу и пасту за зубе, парфемчић, креме за лице, тело .. Избор клопе је врхунски и начин како је сервирано, иако си сит мами те да све пробаш. Летео са са Катаром пуно пута и за мене је то убедљиво најбоља авиокомпанија, а аеродром Хамад је фантастичан, где ти време пролети.

Не знам да ли је ограничено време боравка у салонима, пар пута их нисам користио, јер сам имао кратко време за конекцију између летова за и из Маската, док сам једном користио нешто више од 6 сати када сам летео за Јоханесбург

Ја сам био и у Ал Мурџан и у Ориксу. Овај преко визе нисам користио, али по снимку рекао бих да нуди нешто нижи ниво комфора у односу на прва два.

У Катаровим постоје посебне просторије за одмор, фотеље су ултра удобне и може се комотно и одспавати. Постоје тушеви, добијеш свој баде мантил, пешкир, козметику укључујући и четкицу и пасту за зубе, парфемчић, креме за лице, тело .. Избор клопе је врхунски и начин како је сервирано, иако си сит мами те да све пробаш. Летео са са Катаром пуно пута и за мене је то убедљиво најбоља авиокомпанија, а аеродром Хамад је фантастичан, где ти време пролети.

Не знам да ли је ограничено време боравка у салонима, пар пута их нисам користио, јер сам имао кратко време за конекцију између летова за и из Маската, док сам једном користио нешто више од 6 сати када сам летео за Јоханесбург

Gledao sam malo i u principu naravno da sa karticom nema ulaza u one najbolje salone. Opet definitivno radi posao za cenu od 100€ godišnje, toliko je iu principu i Priority Pass članstvo i to bez putnog osiguranja,dakle isplativo ako se putuje i leti češće od 2x godišnje . Samim tim je i isti taj nivo a često i isti saloni.

Bangkok na Suvarnabhumi gde ja provedem dosta vremena,pristup sa Visa:

Beogradski Business Club lounge na terminalu 2

20191129_171800.jpg

20191129_170650.jpg

Ah da....zvezda veceri u bifeu

20191129_171655.jpg

Mali je lounge ali dovoljno udoban da se provede sat dva do leta,bedplatno popije kafa, pice ili dva,napuni telefon i pojede nesto, narocito ako se leti air srbijom jer ona ne daje vise posluzenje na kratkim letovima.
Od hrane corba, ova pica i klasicno meze sa salatama i nekim dezertima i sendvici koje ne preporucujem jer su zaista odvratni i bajati bili.

Poslednja izmena:

Back